Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Izvinjavam se ako ima tema ja nisam vidjela,no imala sam gripu i poslije toga me muci kasalj.inace kasljem nekoliko dana a od prije 2 dana po preporuci farmaceuta uzimam FLUIMUKAN u granulama.U petak imam termin kod doktora al sta do tad :( Molim za savjet koji sirup da uzmem ili neki prirodni lijek (ako ga nisam pravila).jer sam dosta prirodnih lijekova isprobala.
18.01.2011, 22:16
mamabb
1235
Posoljen limunov sok, karmelizirani šećer s a mlijekom, sok limuna i med, čaj od sljeza, čaj od luka, kupine, zove, jagorčevine...
18.01.2011, 22:18
Hanady RR
18727
sirup koji smiruje kašalj bolje od svakog kupljenog ( 100%) je 8 listova lovorovog lista + 250 gr smeđeg šećera prokuhati sa onoliko vode koliko treba da se šećer pokrije u šerpici i to kuhati nakon prokuhavanja 3-5 min. procjediti i piti supenu kašiku ujutro i naveče. Odrasli mogu i 3-4 puta dnevno,. u ovaj sirup se može umješati i med
18.01.2011, 22:18
hatepsut
1241
hvala,evo idem da probam posoljeni limunov sok,to nisam a inace ostalo jesam.cak mi je drugarica preporucila da otopim kocku za juhu u solji vrele vode i da popijem,kaze uvijek joj pomogne no meni nista.idem da to napravim pa cu da dodjem :)
18.01.2011, 23:58
Mjeseceva Pratilja
975
Zagrijes supenu kasiku meda i u to dodas 3 cajne kasike cimeta. Uzimas koliko zelis, ali bitno je da tokom dana potrosis. Cula sam i za rijetki pekmez od jabuka, maslinovo ulje. Magicni stapic za kasalj kojeg se sjecam iz djetinjstva..Mama je to ovako pravila: uprzis secer da bude zuckast, da dobije lijepu boju, stavis putera i mlijeka i pustis da sve prokuha. Piti kao topli napitak jer samo tako djeluje. Eh..Sjetih se jos jednog lijeka prirodnog..1 limun iscjediti, dodati veliku kasiku meda i malo maslinovog ulja..I to piti kao sirup.
hvala drage moje,napravila sam gotovo sve,manje kasljem .malo sam i promukla,pijem antibiotike.samo se bojim da mi se ne ponovo od pre nekoliko godina kad su mi otisle glasnice i mjesec dana nisam mogla da pricam :(
22.01.2011, 00:55
iv@ncica
2115
ehej..evo meni je takvo stanje kao i kod tebe samo sto sam uz to imala i gnojnu anginu..i sve se smirilio osim sto sam vec mjesec dana promukla..jedva pricam....sve s am pregledala..a terapija sutnja...ovako ; dr. mi dali 3 vrste antibiotika...+inhalacije...i gluposti ostale..pa mi jos gore bilo ja sam ti pila sirup flavamed, punnooo caja meda i limuna, inhalirala se u kupatilu koje dobro zaparis i sjedis jedno 10 minuta ili onda inhalacije od kamilice...pa nakon toga toplo mlijeko sa spinovanim secerom i maslacem +meda nakkrkaj....mazala prsa mukplantom od dr.taysa po danu....a po noci koziji loj... te sad propolis kapi 3x10 i pasilje od islandskog lisaja za promuklost i inhalacije od kamilice mi jedino pomazu grlu i glasnicama....+ sok limuni naranca i ostalo sto stignem
22.01.2011, 00:56
iv@ncica
2115
mora nesto pomoci....evo i ja sam svasta dok nisam nadosla..sretno ;)))
< Poruku je uredio iv@ncica -- 22.1.2011 0:57:31 >
23.01.2011, 21:38
hatepsut
1241
hvala Iv@ncica,isti problem,sutra ponovo doku,od sinoc ne mogu ni da pricam :( glasnice skroz otisle :(
24.01.2011, 00:21
tweety
1407
mm je upravo prošao kroz taj odvratni kašalj.njemu su pomogle tablete flavamed.
25.01.2011, 14:31
iv@ncica
2115
i sto bi kod doktora..i kdom mene se promuklost svako malo vraca, evo danas opet..nikako se do kraja izlijeciti..ali ja radim u prosvjeti pa mi je tio i prof. deformacija ..nemam kad sutiti..a i hladno je i haraju virusi..pa nikao doci sebi ;)
25.01.2011, 21:58
mamabb
1235
Proljetos je moja Leila bila promukla i njoj je dr propisao šumeće tablete kalcij+c ,pa eto probajte i to, možda pomogne.
26.01.2011, 23:12
hatepsut
1241
ponovo antibiotici ,svakih 8h 1000mg ALMACIN i bronhobos sirup.smorena sam pravo em kasalj em promuklost :( em me nisu hjeli primiti na vrijeme i pitam se gdje ovo sve vodi.valda ce biti bolje,ja se nadam.
27.01.2011, 01:09
Visnja RR
15102
mene je sve to drzalo 40 dana ... dr. mi dao sirup Bisolvon a ja sam pila i Alpenkraft
17.03.2011, 23:05
dinaa
2141
OMG sta mi se desilo,kasljem i kasljem vec neko vrijeme,lijecila se svim ovim domacim preparatima ali kasalj uporan i dosadan a suh,i kad vise nisam mogla izdrzati jos me i ledja pocnu boliti odem jutros dr.kad tamo pocetak upale pluca ,oj skrsena sam sva.
03.01.2012, 23:33
milenium
6133
nisam našla temu o temperaturi ili gripi kod odraslih,ako netko zna nek stavi link. ne kašljem strašno,nos mi začepljen pa zakašljem samo ponekad da dođem do zraka.a i imam 2 dana 37.5,bolove u mišićima,umor,slabost,stezanje u grudima.je li to gripa ili obična prehlada ili samo temperatura.dosad sam uzimala samo paracetamol jer ne znam što bi drugo.aspirin imam al ne želim ga uzimat jer nikad ne znaš može li bit trudnoća ili ne ima li itko sa sličnim iskustvom?
03.01.2012, 23:44
Dida79
3252
Milenium napravi sebi caj popi dva paracetamola i lezi za par sati ces ustati kao nova..Meni ovo uvijek pomogne
03.01.2012, 23:45
milenium
6133
čaj pijem a paracetamola sam popila ne znam broj,ništa ne pomaže.svaki dan sve gore