IZVORNA PORUKA: scarlett
Žao mi je što ste imale loše iskustvo s dotičnim dr.
Ja sam prošle sedmice bila bolesna i otišla sam u taj dom zdravlja, jer mi je blizu. Nisam znala da radi muškarac, jer sam prvu trudnoću vodila kod dr. Jadranke Dizdarević, ali se na njen savjet paralelno javljala i u DZ. U to vrijeme radile su dr. Laćević i Lokmić, šta god mi je trebalo od lijekova, uputnica ili nešto drugo, ja bih samo došla i rekla da mi je dr. Dizdarević rekla da treba to i to i dr. bi izdala. Obzirom da mi je to blizu, a trudnoću sam svakako počela voditi privatno, ovdje sam se javila zbog bolovanja, jako sam se loše osjećala, bilo mi je svejedno ko će me primiti. Nisam znala da je počeo raditi muškarac. Iznenadila sam se kada sam ušla u ordinaciju. On mi je jedva otvorio bolovanje i usput me naručio 4 dana kasnije na UZ. Obzirom da je svakako bilo vrojeme za UZ, kažem ja suprugu, da idemo sada tu na UZ, a onda ako bude sve ok, za ca. 2 sedmice da idemo privatno kako smo svakako i planirali. Međutim sve se odigralo naopako.
MM kaže da mu nije jasno kako neko takav može dobiti dozvolu za rad sa tako osjetljivom kategorijom stanovništva, pa makar bio i najbolji student. I ja se isto pitam. I vjerujem da sam jedna od njegovih sestrica, ne bih mogla izdržati a da ne nabacam koju kritiku.
Svakako ću se prebaciti kod dr., a možda vidjeti i da idem u neki drugi DZ. Ne znam imam li pravo. Ne znam imam li pravo ići na kliniku, recimo kod Dekovića, ako je sve ok, mislim da on bude moj dr. za redovne preglede. Nisam u to baš najbolje upućena, sve kontam da moramo ići onom dr. čijem DZ pripadamo. ta vi kažete? Doduše, meni je klinika svakako predaleko, ali opet kod ovog dr. definitivno više nikada.
Dr. Dekovića znam, par puta me primio na GAKu kada sam bila hitan slučaj. Bio mi je i u komisji pred porod. Divan čovjek i sjećam se dobro da ga je i MM pohvalio, jer smo ga gore više puta vidjeli kako ide hodnikom i ljubazno pozdravlja sve pacijente redom. Zildžo ne pozdravlja ni kada mu uđeš u ordinaciju.
Sada me par puta pogledao i dr. Mehmedbašić, splet okolnosti je bio takav, za njega također imam samo riječi hvale, ali nekako mi je puno lakše sa ženama i kada mogu da biram, biram radije žene.
Usput moram i da pohvalim dr. Zejnu koja radi kod Mehmedbašića, ne znam šta je više ginekolog ili psiholog, djeluje toliko smirujuće na pacijenta.