Ćao svim mama što žele što prije na rekracije i njihovim malim bebačima!!!
Ja sam prije trudnoće 2-3 puta sedmično išla na aerobik, nekad i na trčanje kad stignem i nikad nisam imala problema sa kilama, al kad sam se udala, riješila sve brige oko stana i posla ugojila sma se 5-6 kg bezpotrebno i tad zatrudnila. U trudnoći nisam išla na aerobik, ali sam se do poroda stalno kretala i bila aktvna, ali ni to nije spriječilo da se ugojim cca 19-20 kg. Naravno oko 10 kg pri porodu se izgubi /sa bebicom, posteljica, voda i itd/,a višak 10 kg je ostao. Evo sad poslije 4 mj koliko je mom bebaču, sa tri i po sam se odlučila da se vratim na aerobik,dva puta sedmično, blizu mi je i uz dogovor sa mm odlučila sam da uzmem stvari u svoje ruke. Još dojim bebača uz dodavanje ad mlijeka , vrlo brzo ću početi sa hippovim hapicama jel vidim i osjetim da bi jeo i da voli da papa. Koliko god da ga dojim i meni i bebaču je od koristi i nikad ne bi na silu prekidala, već dok ima, pa bože moj. Nisam primjetila kako pišu neke forumašice da bebač odbija dojenje zbog treninga i kiselosti mlijeka, moj zna dojiti kad se vratima tj sa vrata i vidjela sam da mu ne smeta što se mama malo znoji i rekreira. Prvi mjesec treninga je najteži, zbog kondicije, koja je dugo spavala, organizacije vremena, bebača i mm, al sve se stigne kad se hoće, treba biti uporan i organizovan koliko se može. Ja sam se odlučila na povratak za sad najviše psihološki da se malo rasteretim i opustim i zaslužujem bar sat vremena sebi posvećeno tokom dana, jel bebač, mm , kuća sve me puno iscrpljuje i troši.A kile kad god krenu niz brdo, ne žurimo toliko, ima još do mora.pusa svima