Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Drage moje, bebica ima 8,5 mjeseca i do sada je uredno dojila- bez adaptiranog mlijeka. Dohranu sam postepeno počela uvoditi krajem četvrtog mjeseca jer sam morala početi raditi nakon 6 mjeseci.
Sada imam problema sa dojenjem- mislim da mi mlijeko nije dovoljno kvalitetno ili da ga nema u mjeri kojoj je bebi potrebna. Posao, kućne obaveze i obaveze oko bebe donose mnogo stresa i umora i pretpostavljam da je to razlog tome. Beba se sada po noći mnogo često budi da jede, u toku dana doji i vrlo brzo je gladna opet. Inače ima 3 kašasta obroka i 3-4 podoja.
Pitam se šta da radim? Smanjiti stres i obaveze je jako teško i iscrpljujuće. Ne znam da li da uvedem 1 obrok adaptiranog? Da li će bebici biti previše i dojenje i adaptirano i dohrana? Do kada bi dojenje/adaptirano trebalo biti osnovna hrana? ILi da samo dodam dohrane?
Mislim da kad bih riješila pitanje gladi da bi mi se beba manje budila a ja bila manje iscrpljena. POMAGAJTE!
03.10.2013, 22:34
Hanady RR
18727
Ova i sličnih tema na forumu imamo dosta...razna iskustva... ono najbitnije ću ti reći beba nije gladna i nije joj glad razlog buđenja... i najvažnije ne postoji nekvalitetno majčino mlijeko...
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''