Eh evo ja sam ti mama s bebicom a studiram. Mogu ti reci da je uzasno tesko,ali navikne se. Ne znam koliko ti je stara bebica. Moj maleni ima 8 mjeseci i od kako sam se porodila polozila sam samo dva ispita. Doduse do mene je, ja spremam po 3-4 odjednom i nista ne polozim,al sta cu takva sam. Tesko se s bebicom organizovati zato ti je moj savjet da ne prodje ni jedan dan bez bar sat vremena ucenja. Moj maleni je miran i tako ja njega na pod ili u hodalicu a ja obavljam kucnep oslove. Kada on spava - ja ucim! To je sveto pravilo. Znaci ako sam sudje do pola oprala, pa ga morala uspavati,to sudje tako ceka dok se on ne probudi, ja ucim. Isto tako se trudim navece kad on zaspe uciti ali bas mi ne ide,slabo pamtim, jer budem umorna i nekada malo i sebi posvetim vrijeme. to iskoristim da se istusiram,depeliram, pocpuam obrve koje zarastu dabog sacuva, gledam tv, dodjem na forum itd. Evo bas danas bio ispit,pa odmaram, mazila se s njim,pajkili skupa, isli vani itd. Ne znam imas li koga da ti pomogne. Ja imam, al slabo hoce, cuvaju ga jedan dan i misle to je dovoljno da se polozi ispit. Ne znam na kojem si ti faxu, ja sam na ekonomskom i mogu ti reci da mi je jako tesko,posebno na ovom mom smjeru, u pitanju su zadaci i iziskuje jako mnogo vremena.
Oduzih ja. Poenta je da koristis SVAKI, BAS SVAKI slobodan trenutak da ucis. I ja naravno sebi napravim normu,toliko str, lekcija ili zadataka dnevno i ne idem na spavanje dok to ne ispunim. Valjda se sav ovaj trud isplati. A kad padnem ispit,budem ocajna, ne sto sam pala,vec sto sam izgubila toliko trenutaka s djetetom,a ni za sta...