Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Pokušala sam da pronađem šta znaci ime ANUR za to sam ime nedavno cula i sviđa mi se mislim da će mi se bebica tako zvati
ali bih ipak voljela da znam šta znaci
21.05.2008, 13:10
nikka
589
Šta se desilo s "najljepšim imenima" već odavno nefunkcionira?
21.05.2008, 13:37
ame_la
124
ako neko zna neka se javi
21.05.2008, 13:42
Anoniman
Ja sam ti pronasla, ali ne Anur (nema ga nigdje), vec Ajnur, a znaci mjesecev sjaj, svjetlost.
21.05.2008, 13:54
ame_la
124
A joj i ja sam našla Ajnur ali kažu da i slovo može promjeniti značenje Ćak sam našla i Nur To znači Sl.kao Ajnur - Svjetlost
Ali Anura nigdje
a ti ljude od kojih sam čula ime Anur kažu da su ga našli u nekoj knjizi o imenima a nemam priliku da ih vidim pa da pitam koja je to knjiga
21.05.2008, 14:20
IvaG
36
evo sam i ja dala truda ali daje rezultate korijene rijeci, nasla sam jedno za musko i pise: ime koje se daje 5.om sinu po redu! a sve ostalo je zensko, ima Anura Meaning: Intelligent, tako da je to svakako izvedenica od imene i eto ti znacenje imne tvoga sina, al svakako bi ti ga predlozila jer je unikatno i nema ga nigdje za pronaci na netu.pozz
21.05.2008, 14:29
ame_la
124
Svaka ti čast Baš si kraljica ja sam visila na net-u i nisam našla ništa sl.
da ime je unikatno definitivno
hvala puno na trudu
21.05.2008, 14:54
Adana
2777
Mila ja sam ovo uspjela naci... ali kako je gore neko rekao vjerovatno znaci sto i zensko ime... Lijepo je, kratko, neobicno, svaka cast...
ANUR (aka Acron, Gallus, Khayr, Yrlo) - Lord and Keeper of the Realm of Death, God of the Circle of Life, Master of the Oracle of Death, Firetwin, Lion-God The strange part comes with the twin deities, Anur&Pura (one of the seven planets around Aro is the twin planet AnPur), who with their totem animals represent lion (Anur) and tiger (Pura) and in aspects luck (Pura, with the wheel of fortune) and death (Anur, guardian of the realm of death). While Anur is strict and deadly in protecting the realm of death (and killing those who want to interfere in order to bring back the dead), he is not utterly negative in aspects, and certainly not on the dark side. For some druids he also represents the circle of life, for something must die for something to grow again.
21.05.2008, 14:58
Visnja RR
15102
ASJA
Anastazija - Ana, Anica, Anka, Asija, ASJA, Naja, Nana, Natka, Stana, Staša, Tasa /grč. Anastasia - ona koja je uskrsnula (anastasis = uskrsnuće, podizanje)/
21.05.2008, 15:46
ame_la
124
Asja je isto neobično i prelijepo ime
kao i Sarah
zna li neko značenje
21.05.2008, 16:50
Adana
2777
Sarah (Hebrew: שָׂרָה, StandardSaraTiberianŚārāh ; Arabic: سارة, Sārah ; "a woman of high rank") is the wife of Abraham as described in the Hebrew Bible (the Book of Genesis) and the Quran. The Hebrew word sarah indicates a woman of high rank, and is sometimes translated as "princess" or goddess, or "high holy one".
Sarah (also Sara) is a female name that has been used throughout history in numerous cultures and parts of the world. It can be found as a name in several languages including Hebrew, Arabic, Persian, UrduGreek, Spanish, Italian, Portuguese, English, Slovenian, and Serbian. It has historically been a popular name, and remains so today.
The name Sara has several meanings in different countries, including: woman of high rank or princess in Hebrew (as a variant of Sarah) pleasant in Arabic pure and excellent in Persian
21.05.2008, 16:56
Adana
2777
Sara/ Sarah (ar): zena poslanika Ibrahima a.s. i majka Ishaq-a
21.05.2008, 22:54
triplemama
1097
Melika ;(ar) vladarica, kraljica Naida ; (ar) čista, lijepa Emir ; (ar) vođa, vladar Mirza ; (per) princ
Evo još malo imena. Kao što vidite kod mene sve nekakvi kraljevi samo moje ime nema značenje.
< Poruku je uredio iva1974 -- 22.5.2008 18:46:05 >
14.06.2008, 07:46
Crvena
1859
Moj sin se zove Anur, ali nema konkretno znacenje, to je izvedenica od Ajnur i znaci mjeseceva svetlost. On je stvarno unio svjetlost u nas zivot
14.06.2008, 09:25
ame_la
124
ja sam čula da je Anur hebrejskog porijekla
znaš li uopšte odakle potiče ti ime
Kako si se ti odlučila da daš to ime gdje si ga čula
PS: DOBRO DOŠLA !!!!!!!!!!!!
14.06.2008, 11:51
sanja.sa
214
ako jednog dana budem imala djevojcicu zvat ce se Sara, to sam davno odlucila . Medjutim sada je u mojoj trbi mali pisonja i ja nemam ideje koje ime da mu dam . ako neka forumasica ima prijedlog, dobro dosao je . Inace zivim u Italiji, pa mi mi trebalo neko internacionalno, a nese (sara je takvo ime). takva muska imene mi ne padaju na pamet, pa pomagajte
14.06.2008, 11:54
mukica
274
Zna li koja hanumica znacenje imena AMAR
14.06.2008, 12:07
Anoniman
Amar
porijeklo (originalno): Indija znacenje: besmrtan, vjecan
porijeklo: arapsko znacenje: onaj koji stvara dom (making a home)
14.06.2008, 12:08
mukica
274
Ma dusa moja draga hvala ti mislim da ce beba tako da se zove
14.06.2008, 17:05
rozi
745
IZVORNA PORUKA: buduca mama
ako jednog dana budem imala djevojcicu zvat ce se Sara, to sam davno odlucila . Medjutim sada je u mojoj trbi mali pisonja i ja nemam ideje koje ime da mu dam . ako neka forumasica ima prijedlog, dobro dosao je . Inace zivim u Italiji, pa mi mi trebalo neko internacionalno, a nese (sara je takvo ime). takva muska imene mi ne padaju na pamet, pa pomagajte
Buduca mama, kod mene je isto. Cim sam ostala trudna , znala sam da ce biti Sara i tu nije bilo price. Nije da nisam razmisljala o muskim , al nesto mi nesta nije padalo na pamet. Vec 3 mjeseca kontam(kako sam saznala da je muskic), ali nista. Evo me u 38 . sedmici,a nemam ime .
14.06.2008, 17:10
mamy Sabina
1553
jos neznamo sta cemo aBd dobiti .Ako bude zvat ce se Una ili Ena,a Azer
14.06.2008, 17:24
Anoniman
IZVORNA PORUKA: buduca mama
internacionalna a prihvatljiva i popularna u italiji po meni bi bila: Dino, Azur, Dario, Robert... od jos od svjetskih imena koja se i kod nas koriste imas: Alen, Aron, Ali...
ako mi jos kakvo naumpadne javnem ti
ja sad ne znam hoces li duga il kratka?? pusa
14.06.2008, 18:32
ElmaB
4568
Draga, buduća mama!
U Italiji je često ime Đani, a ima ga i kod nas. Moj drug iz osnovne škole se tako zvao!
MENI SE SVIĐA IME NEĐMA A NE ZNAM ZNAČENJE TOG IMENA. MOJA BEBA BI TREBALA DOĆI NA OVAJ SVIJET 22.7. PA AKO NEKO ZNA ZNAČENJE OVOG IMENA NEKA MI JAVI. ILI NEĐMINA POZZZZZZZZZZZDRAV