Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ukoliko poklanjate cvijeće ili ga dobivate dobro je znati koje je njegovo zna?enje.
Mimoza-prijateljstvo Azeleja-prva ljubav, umjerenost Camelija crvena-uzvisenost Camelija bijela-ljupkost Karanfil crveni-moje srce cezne za tobom Karanfil rozi-nikada te necu zaboraviti Karanfil prugasti-zao mi je, nemogu biti sa tobom Tratincica-nevinost Paprat-opcinjenost, ne zaboravi me Ljiljan bijeli-bozanstveno je biti sa tobom Narcis-postovanje Orhideja-ljepota, profinjenost Ruza-ljubav Ruza, tamno crvena-stidljivost Ruza roza-savrsena sreca Ruza bijela-vjernost Ruze bijela i crvena-zajednistvo Tulipan-slava Tulipan crveni-izjava ljubavi
27.07.2008, 23:11
Anoniman
ORHIDEJA je cvijet uspjeha. Smatra se da kad nekom poklonite orhideju time potpomažete njegovoj uspješnoj karijeri. RUŽA je cvijet ljubavi i izražava strast. Crvena je simbol strasti, žuta ljubomore, bijela čistote. Prilikom vjeridbe i vjenčanja obavezna je crvena ruža. AZALEJA odražava mir u braku, podstiče međusobne simpatije. BEGONIJA pomaže ozdravljenju. Nosi se kao poklon starim osobama ili rekonvalescentima. Vjeruje se da produžava život onom kome se poklanja. GLADIOLA se ne poklanja voljenoj osobi jer podstiče svađu. GARDENIJA je cvijet zavođenja. Ali, nikako i cvijet iskrene ljubavi. GERANIJA podstiče na nevjerstvo i ne poklanja se osobama čiji je brak u krizi. GEORGINA potpomaže sentimentalne susrete i sklapanja brakova. ZINIJA daje snagu i vitalnost i obično se stavlja pet komada u spavaću sobu jer jača seksualnu moć. JASMIN je cvijet sretnog braka i njegov miris održava bračnu sreću. Ispod dušeka se stavlja mala kesica sa osušenim laticama i mijenja jednom godišnje, na godišnjicu vjenčanja. HRIZANTEMA donosi sreću i radost i zato je treba obavezno imati u kući. LJILJAN se nosi porodiljama jer pomaže da beba bude zdrava i lijepa. Pet komada donosi sreću ženama koje žele dijete, a kod muškaraca bude očinski instikt. MARGARETA ima moć proricanja. Ako djevojka žeti da osvoji muškarca treba da ga pozove na ručak, a da nasred stola postavi vazu sa margaretama. MIMOZA označava poštovanje, donosi sreću u poslu i podstiče ljubav. IRIS je cvijet dobrih novosti i želja za sreću. KARANFIL je cvijet mirenja. Ako sumnjate u voljenu osobu dovoljno je, kažu astrolozi, da u vazu stavite sedam bijelih karanfila na vidno mjesto. Do pomirenja sigurno dolazi! Crveni karanfil je cvijet ljubavi i smatra se da je dovoljno sedam karanfila da osvojite djevojku! POLJSKO CVIJEĆE bilo koje vrste donosi smirenje. Pospješuje vaša osjećanja prema porodici, posebno prema roditeljima. lma moć i da izgladi nesporazume na poslu. CIKLAMA je cvijet iskrenosti. Ona gladi nesporazume, posebno u odnosima svekrve i snahe. HORTENZIJA je cvijet mirenja ljubavnika ili bračnih parova. Buket hortenzija znači i mir u kući
dnevne novine San
28.07.2008, 09:29
Happy
642
Ne volim cvijeće
28.07.2008, 11:58
bubamara80
389
cvijeće je divan znak pažnje i uvijek me obraduje kada mi MM pokloni. da li je to iz cvjećare ili negdje usput ubran cvjetak nije bitno, važno je da je pomislio na mene i donio ga cvijeće inače više volim da raste u baštama, saksijama i da se ne lomi, nego da traje i cvjeta što duže.
Ten tiny little fingers that always want to play, That never stop exploring the wonder of today. Ten tiny little fingers that from the very start, Will reach out for tomorrow yet always hold your heart
Moje srce se rodilo 25.09.2008
28.07.2008, 12:03
Okarica
1141
Ovo za ciklamu mi je šou. Sjetila sam se da je moja mama, kad su ona it ata prvi put išli u posjetu kod moje svekrve kupila ciklamu u saksiji, ne znajući za ovo
28.07.2008, 13:51
stella
1360
ja volim bas svo cvijece.ove godine mi se desilo da sam kupila sjeme i sama posijala,inace uvijek kupim pa presadim.i tako ja posadim zalijevam li zalijevam.raste li cvijece raste.kad ono sve trava obicna. mm me sve zezao sad sam sve pocupala pa presadila nesto od mame i evo pomalo cvjeta
28.07.2008, 14:56
Anoniman
Ja mnogo volim cvijeće. U kuci ga nemam mnogo, ali zato ga imam na balkonu i ispred kuce,iza ....mnogo,mnogo-sto sam sijala,sto presadivala itd. Uzivam u cvijecu!
28.07.2008, 15:04
orhideja
58
Ja obozavam cvijece a pogotovo orhideje to mi je najdraze cvijece i imam ih 8 za sada.
15.08.2008, 14:23
Najdraza mama
184
Volim mnogo cvijece uzivam kad sam okruzena njime ,cak sam i radila sa njimm volim ruze ,streliciju...ma sve i meni je simpa ovj jorgovann
01.09.2008, 12:41
Mrka
137
Ja volim cvijece i volim kad mi ga neko pokloni.
10.03.2010, 00:13
acudesa
7725
Tražila šta zneči guzmania (pa nema, moja Dido)
10.03.2010, 00:18
Dida79
3252
Kako nema moja acudesa joj ja po nazivu se nasla u tome.Reko jesam se malo udebljala ali ne toliko da mi kaze preko cvijeta sa takvim nazivom. Joj bice sutra a kad ga stignem ima da mu bude
10.03.2010, 00:18
milenium
6133
to ti znači manija za guzom ja
10.03.2010, 00:21
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: Mersy
RUŽA je cvijet ljubavi i izražava strast. Crvena je simbol strasti, žuta ljubomore, bijela čistote. Prilikom vjeridbe i vjenčanja obavezna je crvena ruža.
s ovim se nebih složila,buketi crvenih ruža i nisu baš nešto popularni(dobro...ovisi sad sve kako tko ima ukus)sad se buketi najčešće prave npr od kala,od ljubičastih ljiljana,zadnja mlada koju sam vidjela je nosila buket od samih ivančica moj vjenčani buket je bio od ruža al ne crvenih(ni od bjelih)
< Poruku je uredio milenium -- 10.3.2010 0:22:57 >
10.03.2010, 00:27
acudesa
7725
IZVORNA PORUKA: Dida79
Kako nema moja acudesa joj ja po nazivu se nasla u tome.Reko jesam se malo udebljala ali ne toliko da mi kaze preko cvijeta sa takvim nazivom. Joj bice sutra a kad ga stignem ima da mu bude
Mislim da bez obzira na ime ima lijepo značenje...nije šala, baš ti je lijep cvijet izabarao, a na kraju krajeva i ja sam dobila isti takav od mm prije par godina ...a,m bila sam mršava
10.03.2010, 00:29
Hanady RR
18727
ja najviše volim cvijet kalu i to bijelu. Meni možeš donijeti koji hoćeš cvijet obradovat ću se al kad mi kalu pokloniš jakoooooooo sam sretna. odmah iza njih mi je ruža i to karmin crvena. Moj bidermajer bio je od bijelih kala i crvneih ruža i baš po mom ukusu.
10.03.2010, 00:32
Hanady RR
18727
eleganta i lijepa a nekako skromna ...savršen cvijet u svakoj prilici. Njeno načenje ne znam...
10.03.2010, 00:37
acudesa
7725
I, meni je kala jedan od najljepših cvjetova...ja imam anturium i on mi je lijep i sličan je kali