IZVORNA PORUKA: laracroft
Ja sam ZA zajednicki zivot prije braka,jer papir ne daje ama bas nikakvu sigurnost i ista prava imaju zene i u bracnoj i vanbracnoj zajednici. Vjencati se zbog komsiluka i familije,jer aman sta ce svijet pomisliti ,po meni je apsurd.Prije vjencanja sam zivjela sa muzem nevjencana i apsolutno se nista nije promijenilo.Imam taj famozni papir,a trenutno ne znam ni gdje sam ga ostavila.Eto koliko mi znaci...Bitni su ljubav i postovanje,a papir....
POTPISUJEM!
Ja sam sa svojim sadasnjim muzem u vezi 8 godina.Na trecu godisnjicu smo se zarucili i odlucili da zivimo zajedno,jer smo imali uslove za takvu odluku.
Zivjeli smo tako 5 godina i vjencali se prije 5 mjeseci.
Nismo nista testirali,nego smo jednostavno zivjeli zivot.
Taj "papir" nam nije bio ni bitan,ni nebitan. Vjencali smo se nedavno iskljucivo zbog toga sto smo cekali da skupimo lovu,kako bismo mogli napraviti vjencanje iz snova i otici na medeni mjesec. Obzirom da smo oboje romanticne duse,nama je to bilo vazno.
Ni moja,ni njegova porodica nas nije osudjivala zbog tog famoznog vanbracnog zivota. Je li to znaci da su nase porodice raskalasene i da smo mi neodgojena djeca?!Ma dajte...!
Postujem i drugu opciju i ne dajem si za pravo da bilo koga osudjujem!
Medjutim,po meni je bolje i do kraja zivota zivjeti nevjencano i osnovati i porodicu u takvoj zajednici,ukoliko je to veza istkana od ljubavi,postovanja,tolerancije,ravnopravnosti i mase drugih stvari za koje smatram da su neophodne za uspjesnu i harmonicnu vezu...,nego se trsiti sa "papirom" koji bi kao trebao znaciti da je sve u redu,a u pozadini imati agoniju od braka.