Ponukana temom "trudilice vase godine, itd, itd", dodjoh na ideju da otvorim temu o tome kako se neki parovi toliko zalazu da zatrudne, a ja ni muhabeta. Meni je 33, mm 34, radimo na tomeda zatrudnimo, ne religiozno, ali se ne cuvamo. To traje neke 2 godine, i u te 2 godine mi napamet nije palo da potrazim daljnje misljenje, i da idem na daljnje pretrage samo da bih dobila bebu. Ja i mm smo se dogovorili jos na pocetku nase veze, da ako se desi, super, ako se ne desi, opet super. Imamo jedno drugo, zadovoljni, sretni, zdravi, beba bi se uklopila bas fino u nase zivote. Naravno moralo bi se napraviti par promjena zbog cuvanja bebe, smanjiti izlaske i tako to. Ali i ako se ne desi, nas zivot ce i dalje ostati prelijep, pun divnih trenutaka, zdravlja i srece.
Elem, da ja vas nesto pitam. Moji bliznji, citaj roditelji moji, mm roditelji, braca, to ne shvataju bas najbolje. Prijatelji oko nas, nas razumiju u potpunosti. Pitanje glasi: Zasto je nekome zivot manje vrijedniji, ili se osjecaju nepotpuni, ako nemaju djece? Kako ti moze nesto "faliti" kad to nikad nisi ni imao?
Mozda sam fenomen, ali ne padam u depresije, nisam mizerna, i ne placem kad dobijem mecu.
< Poruku je uredio Visnja RR -- 12.8.2012 11:17:26 >