IZVORNA PORUKA: chantal
Povrće ne sadim,nemam gdje,ali uglavnom od sveki dobijem domaći krompir,bijeli i crveni luk (oba puno koristim) i grah,a za ostalo se snalazim kako znam.
Inače,tema mi je super
i kod mene je ista situacija...ne sadimo mi, osim ponešto sitno ispred vikendice, krastavce, paprike... ali moji sade sve što mogu za sebe, pa proslijede nama naravno
meso svo kupujem domaće, ne znam kad sam zadnji put nešto kupila u supermarketu ili mesnici, i to mi je najdraže što imam priliku kupiti provjereno, mama mi to uvijek isječe na komade i piletinu i teletinu, toliko to meso ima onaj fini friški miris mesa, da nisam mogla vjerovati..
jaja uzimamo domaća, često i mladi sir, imamo ženu koju znam koja pravi vrhunski...zimi imamo 2 žene od kojih uzimamo zelenu salatu, blitvu, spanak, imaju plastenike..i tako snalazimo se :)
trebam li naglasiti da su svi džemovi, pekmezi od našeg voća, sok od šipka mamin
plus med kojeg smo tonu pojeli ove zime
ribu jedemo obavezno jednom sedmično, kupujemo pastrmku u Jablanici, prelagana i pravo ukusna...
uglavnom, ja ne volim masnu hranu, mnogo koristim maslinovo ulje, ako imamo nešto prženo za ručak, uvijek gledam da je prilog sastavljen od kuhanog povrća i dosta salate..
salama, pašteta i sl se slabo jede kod nas, abc je najviše korišten proizvod u našoj kući, svi ga volimo, pogotovo Emin i ja
volim koristiti začine razne kurkuma i bosiljak su mi favorite
moja mama isto koristi u dosta jela majčinu dušicu, kadulju, i super da okus, a ona ima svoje sušene, moraću i ja početi