Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
rodila sam prije 18 dana u 38.nedjelji carskim rezom. Bebica je hvala Bogu Ok, 2.700.gr. Međutim poslije poroda primjetila sam velike edeme na nogama te dobila visok pritisak (160/110). Od tog pritiska čak je i mlijeko počelo umanjivati te sada više prehranjujem bebu nego što je dojim. Propisana mi je terapija Metildopa i Apaurin 2 mg 2 puta dnevno. Bojim se za bebu iako je malo dojim, da li joj ti lijekovi mogu štetiti? Napominjem da nikada pa ni u trudnoći nisam imala visok pritisak.
Da li se neko od Vas susretao sa sličnim problemom, da li taj pritisak ostakje za cijeli život? Molim Vas pomozite mi svojim odgovorima i savjetima!
< Poruku je uredio Visnja RR -- 5.10.2009 16:25:43 >
05.10.2009, 16:24
Skvo RR
4542
E, ovako ja sam imala visok pritisak u trudnoci, poslije poroda edemi na nogama su ostali! Sta ti trebas? Javiti se na vaskularnu (ona ti je pored medicinskog fakulteta, u zgradi transfuziologije), Ja sam dobila zadatak da tri dana mjerim noge, malim metrom za sivanje oko clanaka oko butina (uvijek isto mjesto) 3X dnevno i da pisem mjere, kod mene se hvala Bogu smanjivalo! Oni ce ti dati terapiju!
05.10.2009, 16:24
istra09
311
Dzeni, mislim da ti ništa od ovoga neće škoditi. Ja sam oba lijeka koristila u trudnoći i rodila zdravu i preslatku bebicu od 4 kg.
Sve najljepše ti želim povodom rođenja bebice. Uživaj.
< Poruku je uredio Visnja RR -- 5.10.2009 16:26:14 >