cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Trudnice-za ili protiv vakcinisanja(virus A1)??

clock-img

25.11.2009, 13:51

clock-img

marinela

pencil-img

812

Evo trudnice moje...postavljam ovu temu da vidim sta vi mislite o tome...kod nas se o tome uveliko prica i dokotori zovu zene da se vakcinisu ali ne garantuju potpunu zastitu bebeuser posted image user posted image user posted image Neznam sta da radim....imam veliki strah.Po prici za trudnice je najveci rizik od te gripe,a za decembar najavljuju veliko pogorsanje i povecanje broja oboljelih...Pa me zanima dali biste vi primile ili ne??Isto tako molim i misljenje svih ostalih...

S postovanjem vasa Marinelauser posted image

clock-img

25.11.2009, 14:25

clock-img

marinela

pencil-img

812

Nitko da mi odgovoriuser posted image

clock-img

25.11.2009, 14:34

clock-img

aicha

pencil-img

739

nemoj uzimati moje misljenje zdravo za gotovo al ja sam cula da generalno i te vakcine ne pruzaju 100% zastitu...jedino da ces bolje proci ako te "strefi" taj virus...sad ne znam...ja ne bih a ti pitaj nekog strucnijeg a mozda i neko sa foruma zna bolje

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

clock-img

25.11.2009, 15:02

clock-img

amdi

pencil-img

518

Iskreno da ti kazem, koliko sam gledala na tv-u, uplasila sam se te vakcine. Sinoc je na vjestima bilo da je jedna zena umrla od posljedica vakcinisanja, a kod male djece izaziva jake alergijske reakcije. Nakon tog saznanja, ja ne bih svoju djecu vakcinisala, eto...ali to je samo moje misljenje...

clock-img

25.11.2009, 20:06

clock-img

mamma mumi

pencil-img

1074

Ja ti nebih preporucila da se vakcinises. Neznam koji si mjesec trudnoce, bolje da se klonis guzve, soping centara

clock-img

26.11.2009, 09:58

clock-img

amela2208

pencil-img

3060

ja sam licno protiv vakcinacije, jer ta vakcina jos nije ispitana i ne znaju joj se nezeljena djejstva. Ja bih mozda i rizikovala za sebe ali zbog djeteta nikad!!!Jednoj zeni kao ne zeljeno djejstvo se desilo da ide rikvercom --ne moze normalno daide vec unazad, jer joj je vakcina uticala na nervni sistem. U nekim drzavala imaju posebne vakcine za trudnice mada ni to ne bih preporucila...pozz

clock-img

26.11.2009, 10:04

clock-img

sweet BaBy

pencil-img

408

Definitivno sam PROTIV! Jer ta vakcina nije 100% ispitana. I "nosi" sa sobom odredjene posljedice. A pogotovo mislim da trudnice ne bi smjele da je prime. Moj savjet: higijena i samo higijena, pogotovo ruke i izbjegavanje prostorija u kojima se krece veliki broj ljudi.
user posted image user posted image

< Poruku je uredio sweet BaBy -- 26.11.2009 10:05:06 >

#A&A# Srece moje.

clock-img

26.11.2009, 10:05

clock-img

marinela

pencil-img

812

Ma nisam ni ja za to...al mm je jako zabrinut on je isto neodlucan...inace usla sam u 6-mj.trudnoce.Mislim da cu ipak odustati od toga,vidjecu sad sta ce mi ginekolog detaljno objasniti na slij.pregledu.Hvala vam na odgovorima i misljenjuuser posted image

clock-img

29.11.2009, 13:23

clock-img

Mamica24

pencil-img

1090

Ja sam u 6 mjesecu trudnoće. Skoro sam imala jako ružno iskustvo sa vakcinom protiv tetanusa i rekla sam

jedno veliko NEE vakcinama u trudnoći. radije u izolaciju nego da mislim hoće li mome dijetetu nešto biti

hoće li mu narasti dvije ili tri noge - gluho bilo i sl...

clock-img

02.12.2009, 11:39

clock-img

Yuna

pencil-img

236

Ja sam protiv bilo kakvih lijekova i med intervencija ako nisu neophodni.

clock-img

02.12.2009, 11:46

clock-img

HanaBana

pencil-img

1182

IZVORNA PORUKA: marinela

Ma nisam ni ja za to...al mm je jako zabrinut on je isto neodlucan...inace usla sam u 6-mj.trudnoce.Mislim da cu ipak odustati od toga,vidjecu sad sta ce mi ginekolog detaljno objasniti na slij.pregledu.Hvala vam na odgovorima i misljenjuuser posted image

Marinela, zanima me u kojoj si zemlji jer kazes da doktori pozivaju na vakcinaciju? Bitno je znati cija je vakcina jer postoje tri proizvodzaca vakcina i neke su ispitane a neke ne.
Ja sam uvjek za vakcinaciju (to je moje licno misljenje) ali normalno uz veliki oprez i provjeru cija je vakcina itd.

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

clock-img

04.12.2009, 01:02

clock-img

Anoniman

ja sam licno protiv vakcinacije, iz vise razloga... a najvise iz razloga jer nisu ispitane te vakcine u potpunosti i ne zna se reakacija na duzi period, a druga stvar je zato sto mislim da je ovo sve jedna velika komercijalizacija, pustili virus pa sad hajd kupujte vakcine i mislim da je ovo samo jos jedan veliki eksperiment nad nama svima...
gripa kao gripa mozda ima malo jace simptome, ali ipak smatram da se preventivom moze sprijeciti, a preventiva podrazumijeva zdrava ishrana, zdrav nacin zivota, manje kretanja u guzvama i to je to...

clock-img

04.12.2009, 01:03

clock-img

milenium

pencil-img

6133

ja sam protiv,sve mi to djeluje kao kakav marketing!

Zadnji članci

article-img