cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Torte

  
clock-img

04.03.2008, 08:58

clock-img

haidy

pencil-img

549

Drage forumasice,
Mom muzu je rodjendan u petak i hocu da mu napravim neku tortu. Ali problem je sto sam ja nesposobna sto se tice pravljenja kolaca, cak i najobicniji kolac, koji se prelako pravi meni ne uspije. Ali ipak cu da se potrudim da napravim, pa sta bude. Pa da li biste vi mogli da podjelite sa mnom recepte nekih svojih omiljenih torti, a koje i pocetnik u kuhanju moze napraviti.user posted image
Eto tako, pomozite mi da obradujem muza. Unaprijed zahvalna.
pussaaaaaaaaaaa


_____________________________

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

clock-img

04.03.2008, 09:08

clock-img

Nemirna

pencil-img

126

Evo, ja imam recept od jedne super torte. Moj dragi je obožava
No, ukoliko ne volite ananas... neću biti od koristi..

Ananas torta

Tijesto:
6 jaja
6 kašika šećera
10 kašika oraha (mljevenih)
3 kašike brašna
1/2 praška za pecivo

Umutit jaja i šećer, prašak pomiješati sa brašnom i dodati umućenoj smjesi. Orahe dodati posljednje. Staviti u namašten kalup za torte i peći na 200 stepeni oko pola sata (provjeriti čačkalicom da li je pečeno)

Tamni fil:
10 dag petit ili plazma keksa (mljevenog)
10 dag oraha (mljevenih)
12 dag margarina
10 dag šećera

Keks i orahe sastaviti, promiješati i natopiti sa sokom od ananasa (sok uzeti iz kompota. Orahe i keks stopiti tek toliko da se stope, ne da bude mecavo!) ,umutiti margarin i šećer pa onda sastaviti sa keksom i orasima.

Svijetli fil
6 žumanjaka
12 dag margarina
10 dag šećera

Umutiti zumanjke sa secerom te ih skuhati na pari (nije neophodno ali krema bude čvršća... mogu se samo umutiti bez kuhanja) Ohladiti žumanjke i dodati ih umućenome margarinu.

Redati: tijesto -> tamni fil -> svijetli fil.

Odozgo poredati ananas (isjeckani, iz kompota... može i friški ali onaj iz kompota se lakše reže)
Ukrasiti po želji... vrhnje je idealno user posted image

evo slikica
user posted image


< Poruku je uredio Nemirna -- 4.3.2008 9:09:37 >


_____________________________

I sine drž' se žena! One su ti kao sol... Može i bez njih al' je bljutavo
---------------------
Martin, 17.05.2005
Nora, 18.06.2008

clock-img

04.03.2008, 09:27

clock-img

Azure

pencil-img

469

O hayidi ja strasno volim kad jutro zapocne "slatko". Vec mi voda na usta ide.
Strasno volim kolace, cokoladne posebno.

Ja cesto pravim cokoladnu tortu koja moze u kombinaciji orah, ljesnilk, badem zavisi sta volis. Nije komplikovna (tj. bila je pa sam je ja prilagodila sebi cisto zbog vremena.
Ne znam da li vise volis kupovne kore ili da ih ti pravis. Ja vise volim praviti jer pravim vecu tortu. Ove kupovne su mi nekako male.

Kore:
Umutiti 3 jaja, dodati solju secera, pola solje ulja, dvije solje brasna, kakao po zelji (ja volim sto crnje to bolje), vanilin secer, i prasak za pecivo. Kad umutis dobit ces malo guscu masu, onda dodaj vrlo malo vode da to razrijedis ili mlijeka. Ja volim u kore dodati i malo ruma, bilo pravog bilo ekstrakt. Ako ces ekstrakt onda dodaj manje od pola bocice.  Kad se ispece i ohladi prerezes je na tri dijela. (meni nekad uspiju i 4)

Fil: Na pari  (a mozes i u serpici, ali na skroj laganoj vatri, eto toliko laganoj da mozes dlan staviti na ringlu) kuhas tri cijela jajeta i tri zumanceta. Moras konstantno mijesati da ti se ne zapece nego da se lagano zgusne. Kad se zgusnu dodas cokolade za kuhanje (pise dvije stanglice a ja stavim skioro citavu jer volim okus cokolade) vanilin secer, ja opet stavim malo ruma, secera po zelji i i 150 samljevenih oraha, ljesnika ili bademea zavisi sta volis. Kad se krema skoro ohladi dodas 180 grama putera.

Prije filovanja kora ja malo ugrijem mlijeka u koje stavim kasicicu secera (secer uvijek po volji) i oplet malo ruma user posted image . Sa tim mlijekom navlazim kore, i ond ih filujem. Ponekad prije fila dodam slatko vrhnje (koristim Hopla vrhnje od 200 mililitara), premazem tanko pa onda fil, kora fil... do kraja
i na kraju izdasna COKOLADNA GLAZURA. user posted image . E ti mozes staviti i glazuru od vrhnja (oli šlaga) i ukrasiti je kako volis. Ja je obicno ukrasim tako sto pospem oraha ili... postranice torte i malo da predje gornje rubove. Nekada dodam polovice jezgre oraha ili listice badema, zavisi sta koristis.

eto ako ti se dopadne (moji je svi vole a ja posebno user posted image i ne bude ti komplikovna za praviti (a nije zaista) zelim ti sladak i ukusan dan sa dragim user posted image


_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

clock-img

04.03.2008, 09:33

clock-img

haidy

pencil-img

549

E samo da te pitam, je li u koru idu samo bjelanca jer pise da u fil ide 6 zumanjaka, pa mi nije jasno sta radis sa bjelancima?

_____________________________

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

clock-img

04.03.2008, 12:28

clock-img

Nemirna

pencil-img

126

IZVORNA PORUKA: haidy

E samo da te pitam, je li u koru idu samo bjelanca jer pise da u fil ide 6 zumanjaka, pa mi nije jasno sta radis sa bjelancima?



Da, zaboravila sam napisati... od bjelanjaka kasnije napravim puslice user posted image ne idu u fil


_____________________________

I sine drž' se žena! One su ti kao sol... Može i bez njih al' je bljutavo
---------------------
Martin, 17.05.2005
Nora, 18.06.2008

clock-img

18.03.2008, 16:28

clock-img

ebru

pencil-img

456

Evo i ja napravila ananas tortu.Super je,extra sve za sat gotovo!!!!Samo sam u ovaj drugi fil morala dodati vise margarina-nekako mi izgledalo rjetko!

clock-img

18.03.2008, 16:47

clock-img

Nemirna

pencil-img

126

Drago mi je da vam se tortica sviđa user posted image
Ebru, jesi li skuhala žumanjke na pari? Krema bude čvršća kad se skuhaju. Ja ih prvo dobro umiksam sa šećerom i onda malo "proganjam" na pari. Dobro ohladim i tek tad pomiješam s margarinom na prvi pogled izgleda malo gnjecava ali očvrsne.. mada ni dodavanjem margarina ne gubi nista.


_____________________________

I sine drž' se žena! One su ti kao sol... Može i bez njih al' je bljutavo
---------------------
Martin, 17.05.2005
Nora, 18.06.2008

clock-img

18.03.2008, 17:29

clock-img

ebru

pencil-img

456

Kuhala sam zumanjke na pari,ali ih izgeda nisam dobro ohladila pa mi se cinilo mekanouser posted image ,i zato sam dodala jos margarina,samo sam ja umjesto oraha pravila sa mljevenim ljesnjacimanjam njam extra je majkemi ufff

clock-img

19.03.2008, 21:16

clock-img

Anoniman

evo jos jedna torta (za amelu V. maksuzuser posted image user posted image user posted image )

JAFFA TORTA
dug je proces pravljenja al se iplati svaka minuta vjerujte ... bomba je user posted image user posted image
sastojci:
12 jaja
12 kasika secera
12 kasika mljevenih oraha
3 kasike krusnih mrvica, ja sam stavljala prezlu

zuti fil
1 litar mlijeka
4 pudinga od vanilije
200 g secera
1 margarin

smedji fil
200 g secera
1,5 dl vode
200 g mljevenih oraha
1 cokolada za kuhanje
1/2 maslaca

nadjev
3 kutije jaffa keksa
2 sokica dvojni-c (ja sam uzela dzus od narance)

priprema:
kore: napraviti 4 kore i to - umutiti 3 jajeta sa 3 kasike secera. dodati 3 kasike mljev. oraha i 1 kasiku mrvica. lagano umijesati i peci na oko 200 stepeni pola sata. tako svaku koru zasebno user posted image
zuti fil: napraviti puding od mlijeka i praska za puding. ostaviti da se ohladi (ne mora bit ledeno) i dodati secer i margarit, pa ponovo dobro umutiti
smedji fil: prokuhati secer s vodom da se napravi kao agda, dodati zatim orahe i istopljenu cokoladu. kad se ohladi dodati maragrin i umutiti.

torta se pravi ovako:
-na tablu staviti jednu koru, premazati je dijelom zutog fila.
-po zutom filu sloziti keks prethodno umocen u sok, pa premazti keks zutim nadjevom (najbolje je samo da popunite rupice izmedju keksova, jer vam nece moci biti zutog fila ako stavljate puno)
-prekriti drugom korom i premazati polovinom smedjeg fila
-staviti trecu koru
ponoviti postupak kao i sa prvom: zuti fil, keks, zuti fil
-staviti cetvrtu koru i premazati ostatkom smedjeg fila
-ostavite malo zutog fila na kraju da tortu premazete okolo.
-ukrasite po zelji user posted image user posted image user posted image

nadam se da sam jasno napisala recept... prijatno user posted image user posted image user posted image


clock-img

31.03.2008, 13:25

clock-img

Anoniman

hocu da pravim tortu od sira.. mm je toliko voli da me vec par dana tusi s njom..
evo nasla sam ovaj recept:



tijesto : 20 dkg brašna
3 dkg šećera
2 žumanjka
13 dgk margarina
( bolje samljeti šećer ako se krupan, staviti da odstoji u frižideru 30 min i razvući po tepsiji, zatim peći)

krema : 1/2 litre mlijeka
4 žumanjka
20 dkg šećera - skinuti s vatre i dodati
2 želatine ( izraditi želatinu prema uputi na paketiću i miješati dok se ne rastopi, ali ne više kuhati)

Kada se ogladi dodati izmiksani : 1/2 kg sira
2,5 dcl biljnog šlaga

Staviti u frižider 1-2 sata da se krema stvrdne i staviti preostalih 2,5 dcl šlaga. Po želji mogu ići čokoladne mrvice, preljevi, mogu i višnjee....



e sad koji sir ide u ovo??? hajde ako neka za da mi kaze... thx unaprijed
pusaa

clock-img

01.04.2008, 21:59

clock-img

Amela V.

pencil-img

512

A evo i recept za tortu, sto sam obecala Dineli. Malo oduzme vremena, ali je pravo dobra:

BISKVIT: 10 jaja, 10 kasika secera, 1 vanilija, 1 prask za pecivo, naribana korica jedne narandze, 5 kasika ulja, 10 kasika brasna i 10 kasika mljevenih oraha.
Pjenasto umutiti posebno zumanca, posebno bjelanca sa secerom u snijeg. Postepeno dodavati preostale sastojke. Peci u podmascenom (ja koristim puter) i pobrasnjenom kalupu za tortu 60 minuta na 160 (ne ptvarajte rernu u toku pecenja).
Pecenu tortu podijeliti na 2 ili na 3 dijela, kako ko voli, ja obicno podijelim na 3 dijela. Po zelji se svaki dio moze namazati marmeladom od narandzi (u tankom sloju), ali i ne mora 

FIL: 3dl mlijeka, 200gr mljevenih oraha, 4 zumanca, 4 kasike secera, 200gr omeksanog maslaca/putera, 1 narandza i cokolada za kuhanje, 200gr mljevenih badema.

Mlijeko malo zasladiti i skuhati, zatim dodati mljevene orahe i jos malo kuhati na laganoj vatri. Staviti da se ohladi. Zumanca sa secerom umutiti na pari. To ohladiti pa u to dodati mljevene bademe, sok i koricu jedne narandze, omeksani maslac i otopljenu cokoladu. Na kraju dodati ohladjeno mlijeko sa orasima.

Ovim filom filvati kore, a od preostalih bjelanaca ulupati cvrst snijeg pa premazati tortu. Po zelji ukrasiti cokoladom i narandzama.




Eto nadam se da ce vam se svidjeti ako odlucite napraviti. Meni je pravooooooo dobra.
Prijatno

clock-img

22.04.2008, 20:08

clock-img

Anoniman

evo konacno ja napravi JAFFA tortu... mada nisam nasla jaffa okrugle keksice.. nego kockastog oblika.. al isti je ukus user posted image
evo ovako:
1. umucena jaja sa orasima i brasnom
user posted image

2. od toga se dobija kora za tortu (a treba ih 4)
user posted image

3. .... kora pecena isgleda ovako...
user posted image

4. zatim se napravi crni fil...
user posted image

5. pa bijeli...
user posted image

6. pa se sve fino poreda na sto i pripremi za slaganje....
user posted image

7. prva kora s premaze bijelim filom, i poreda se keks
user posted image

8. ide zatim druga kora pa crni fil
user posted image

9. pa ponovi se 7 korak user posted image
user posted image

10. cetvrta kora i zavrsni sloj crnog fila
user posted image

11. na kraju kad se ohladi torta u frizideru pripermite za rezanje
user posted image

12. i odrezete sebi jedan veeeeliki komad user posted image user posted image
user posted image



< Poruku je uredio dina RR -- 5.5.2008 18:46:06 >

clock-img

24.04.2008, 09:56

clock-img

mazalica

pencil-img

183

Evo jedan recept za ljubitelje cokolade. Ja sam je sinoc pravila i pravo je dobra, nije je problem napraviti...

AMERIČKA TORTA

Sastojci
Biskvit
200 g putera
500 g šećera
 1 vanilin šećer
4 žumanca
200 g čokolade
2 kašike vode
300 g
brašna
 1 prašak za pecivo
 malo soli
400 ml mlijeka
 4 bjelanca
Fil
100 g
marmelade od marelice
50 g marelica iz kompota
2 kašike
vode
700 g
čokolade
500 ml
vrhnja za kuhanje  

Priprema
 Biskvit
Pjenasto umutiti puter, dodati šećer i vanilin šećer i dobro izraditi. Zatim umiješati jedno po jedno žumance. Čokoladu s dvije kašike vode otopiti na pari i umiješati je u smjesu. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo i malo soli, umutiti i dodati mlijeko. Napraviti čvrst snijeg od bjelanaca i lagano ga umiješati u smjesu. (Sastojci su dovoljni za dva biskvita za kalup 26 – 28 cm)
Fil
 Marelice iz kompota malo skuhati (trebale bi se skoro raspadati). Dodati ih u marmeladu s dvije kašike vode i
zagrijati.Čokoladu otopiti na pari, skinuti s vatre i umiješati vrhnje za kuhanje (koje ste prethodno malo zagrijali) dok se ne ujednači u glatku masu. Jedan dio odvojite i čuvajte toplo (potrebno za premazivanje cijele torte). Drugi dio treba da malo ohladi kako bi se torta lakše filovala.Biskvit prvo premazati zagrijanom marmeladom (ostaviti jedan dio marmelade za premazivanje cijele torte), zatim malo ohlađenom čokoladom. Staviti preko drugi biskvit pa cijelu tortu opet premazati toplom marmeladom, a zatim onom odvojenom mlakom čokoladom.  
user posted image


< Poruku je uredio amelaa RR -- 27.4.2008 16:04:12 >


_____________________________

Hamza 27.02.2008
Ente kalbii, ente kullun fii hajatii...

clock-img

27.04.2008, 16:08

clock-img

Amelaa RR

pencil-img

3309

Milka torta Skupa i mnogo dobra torta! Pravila sam je vise puta, svima se svidja.

Sastojci za 10 osoba
Potrebno za kore:
21 belance
600 g secera
300 g pecenih mlevenih lesnika
3 kasike brasna

Potrebno za fil:
1 l mleka
3 kesice pudinga od vanile
6 kasika brasna
100 g secera
21 zumance
250 g margarina
2 slaga 300 g milka cokolade sa lesnicima
300 g bele milka cokolade

Priprema:
Kore
Ulupati 7 belanaca u cvrst sneg, dodati 200 g šećera, miksati jos malo. Dodati 100 g samlevenih prethodno prepečenih lešnika i 1 kašika brašna pa izjednaciti masu varjacom. Peći 15 min. na 170°C u zagrejanoj rerni.
Tako ispeci ukupno 3 kore.

 Fil
Zumance penasto umutiti, dodati secer, puding, brasno i to sve dodati u litru mleka i jos mutiti mikserom. Fil kuvati na tihoj vatri, dok se ne zgusne uz stalno mesanje.
Kada se fil ohladi dodati 250 g kremasto umucenog margarina i 2 šlaga.
Fil podeliti na II dela
U jedan deo staviti 300 g otopljene čokolade MILKA sa lešnicima, a u drugi deo 300 g bele MILKA čokolade.
Filovati ovim redom: kora, crni fil, beli fil, kora… Tortu sam presvukla sa masom od ratluka i secera u prahu
user posted image


< Poruku je uredio amelaa RR -- 27.4.2008 16:11:15 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

clock-img

30.04.2008, 10:31

clock-img

Kesten

pencil-img

283

Ovo je moja torta..user posted image user posted image user posted image ....nema naziva...ali ja sam je nazvala
 
Ivanova torta
 
KORE: u umučenih 5 bjelanjaka  dodati 5 kašika šečera i mutiti, zatim dodati umučenih 5 žumanjaka i 5 kašika brašna, prašak za pecivo i malo ulja.....3X

KREMA: 8 žumanjaka umutiti i dodati 300 gr šecera, 3 pudinga od vanilije i dodati u 9 dec proključalog mlijeka, mješati dok se ne zgusne u ohlađeno dodati margarin, prepoloviti smjesu u jedno dodati 150 gr cokolade a u drugo ruma po želji.....

kore prije mazanja poprskati hladnim ili toplim mlijekom...

REDOSLIJED; 
 
Kora, žuti fil, preko fila izrezane banane, crni fil, preko banane i na kraju žuti fil takođe sa bananama, tortu ukrasiti po želji šlagom ili kremom....

 ..to je ona torta za Ivanov rođendan koju ja nažalost ne mogu da ovjde past..
 

_____________________________

Najveca umjetnost je istinski voljeti ljude!!!!!!!

clock-img

06.05.2008, 20:57

clock-img

Mona Liza

pencil-img

11





Panama torta

Potrebno je
Za testo:8 jaja,160gr secera,160gr oraha,80gr cokolade za kuvanje,2 kasike brasna,1/2 praska za pecivo;
Za premazivanje:rum,marmelada od malina;
Za fil:250gr margarina,2 jaja,140gr secera,200gr cokolade za kuvanje.
Priprema
Cvrsto umutite belanca,dodajte jedno po jedno zumance i nastavite da mutite mikserom dodajuci secer.Na kraju polako umesajte smesu od mlevenih oraha i cokolade,dodajte brasno i prasak za pecivo.Masu razlijte u veci pleh oblozen papirom za pecenje i pecite 15 minuta na 180 stepeni.Koru ohladite i podelite na tri dela.Svaku poprskajte rumom i premazite marmeladom od malina.Margarin dobro umutite sa secerom,jajima i rastopljenom cokoladom.Posle mucenja fil ostavite najmanje jedan sat u frizideru,pa ga ponovo umutite mikserom.Nafilujte kore i ostavite dovoljno fila da premazete celu tortu.




_____________________________

Zivi i pusti druge da zive!

clock-img

25.07.2008, 10:06

clock-img

orhideja

pencil-img

58

Extra torta
2 pakovanja piskota
4 kisela vrhnja
20 zlica secera u prahu
voce(maline,banane,breskve,ananas,borovnica,jagode.....)
Pripremanje:U plasticnu posudu staviti 4 vrhnja i 20 zl.secera dok se ne sjedinu.U  pleh redati red piskota red smjese pa red  voca(bolje da je mjesano voce)zatim red piskota  pa red smjese.Vjerovali ili ne ali torta je gotova.


_____________________________

sad je sve u bozijim rukama

clock-img

28.07.2008, 12:25

clock-img

nesanica

pencil-img

522

Torta od jabuka

1kg jabuka
3-4jaja
solja od kafe secera
solja od kafe mlijeka
solja od kafe ulja
pola praska za pecivo
brasna po potrebi

zumanca, secer, mlijeko, ulje, prasak za pecivo i brasno dobor umutiti i sastaviti sa prethodno umucenim bjelancima.

jabuke oguliti i ocistiti im sredinu, te sloziti sa secerom u dublju serpu. To peci dok jabuke ne omeksaju(ako su jabuke suhe dodati malo vode)kada jabuke omeksaju izvaditi ih iz rerne i napuniti supljine orasima i posuti sa tijestom od jaja i vratiti sve u rernu i peci.
kada se malo ohladi prevrnuti tortu i ukrasiti sa slagom.

torta je isprobana i moram reci da je super.

clock-img

27.09.2008, 14:56

clock-img

Anoniman

Svarcvald Torta

Sastojci

Tijesto
7 jaja
7 kasika secera
7 kasika brasna
1 kasika kakaa
1 kasika mlijeka
1/2 praska za pecivo

Krema
1 staklenka kompota od visanja
1 l slatkog vrhnja
2 vrecice bourbon vanilije
2 vrecice slaga
4 kasike likera od visanja

Priprema
Istuci cvrst snijeg od bjelanjaka
Zumanjke izmiksati sa secerom
Dodati brasno, kakao, mlijeko i prasak za pecivo
Izliti u namazani kalup za tortu i peci na 160°C (moze se peci i u 3 kore, ali ovako je jednostavnije)
Ohladjenu tortu 2 puta prorezati
Slatko vrhnje podijeliti u 2 dijela, u svaki dodati jedan slag i istuci, u jedan dio dodati vaniliju i s tim dijelom filati tortu
Kore natopiti sokom iz kompota koji smo prkuhali sa malo secera i likerom od visanja
Namazati koru slagom, sloziti visnje, poklopiti drugom korom, na nju opet sloziti visnje i poklopiti trecom korom (trecu koru natopiti sokom s donje strane da ne probija kroz slag)
Ukrasiti ostatkom slaga i visnjama koje smo obrisali kuhinjskim papirom da nam ne oboji slag


ovaj recept samo dobila od jedne vrsne kuharice user posted image

clock-img

06.10.2008, 14:55

clock-img

nesanica

pencil-img

522

Jaffa torta

1 kg jaff keks
0.5 l mlijeka
1 margarin
slag

Kekse isjeci na cetvrtine i staviti u posudu. Ugijati mlijeko i rastopiti margarin u njemu. To preliti preko keksa i dobro izmijesati dok ne upije keks mlijeko. Tortu oblikovati po zelji i premazati slagom.
Ostaviti u frizideru da se stegne!!!!

clock-img

05.11.2008, 18:19

clock-img

Amela V.

pencil-img

512

Čokoladna kokos torta

SASTOJCI:
- biskvit:

9 kom bjelanjaka
9 velikih kasika šećera
6 velikih kasika brašna
21 velika kasika kokosa

- krema:

9 kom žumanjaka
200 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuhanje
250 g maslaca/margarina

- dekoracija:

50 g čokolade za kuhanje


PRIPREMA:
1. umutiti posebno tri biskvita, svaki sa 3 bjelanjka, 3 kasike šećera, 2 kasike brašna i 7 kasika kokosa, i peći 10-tak minuta na 120 stepeni.
2. na pari umutiti žumanjke sa šećerom i čokoladom, ohladiti i sjediniti sa maslacem
3. 50 g čokolade lagano otopiti, te tanko premazati po tacni (ili nekom limu, ravnoj površini), ohladiti i malom špahtlicom strugati čokoladu
4. napuniti i premazati kolač kremom, te ga ukrasiti sa strugotinama čokolade


PRIJATNO

_____________________________

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

clock-img

05.11.2008, 18:29

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

Drage zenice, jel ima neko recept za Cokoladnu suskavu tortu koju pravi Azra?

< Poruku je uredio Visnja RR -- 5.11.2008 18:38:18 >


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

22.12.2008, 13:20

clock-img

Amelaa RR

pencil-img

3309

IZVORNA PORUKA: sexi sejo





Cao moje drugarice. Evo vam recept od torte koja je bila na mojoj svadbi pa probajte.

 
Crnac u haljinici
 
Sastojci :

TIJESTO: 14 dag margarina, 14 dag šećera u prahu, 1 vanilin šećer, 7 dag naribane čokolade, 4 žumanjka, 10 dag sjeckanih badema, 2-3 žlice mlijeka, snijeg od 4 bjelanjka.
GLAZURA: 15 dag čokolade, 10 dag margarina





Kako pripremiti :

PRIPREMA: Pjenasto izmiksati margarin, šećer, vanilin šećer, čokoladu i žumanjke. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo, sjeckane bademe, mlijeko i na kraju lagano umuješati snijeg od bjelanjaka. Uliti u namašten i pobrašnjen kalup za kuglof promjera 16 cm. Peći na srednjoj temperaturi 35 minuta.  Pečeni kolač preliti čokoladnom glazurom.

PRIPREMA: Čokoladu i margarin rastopiti na pari i preliti kolač. ukrasiti kolač po želji ( tučenim slatkim vrhnjem ili nekim drugim sastojkom).



Dobar tek zeli vam vas
SEXI SEJO

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 22.12.2008 13:21:11 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

clock-img

22.12.2008, 13:22

clock-img

Amelaa RR

pencil-img

3309

IZVORNA PORUKA: sexi sejo

Cao moje drugarice. Po mom skromnom misljenje najljepse su torte koje se prave u kuci, domace, a ne te iz slasticarne. Ja dobro pravim torte a evo vam recept za jednu koju puno volim

Torta tutti-frutti
 
Sastojci:
6 bjelanjaka
80g secera
3 zumanca
60g mljevenih oraha
40g brasna
pola kasikice praska za pecivo
1 kasikica naribane limunove korice
1 kasikica naribane narancine korice
 
Za kremu:
3 zumanca
80g secera
70g psenicnog ostrog brasna tip 400
600ml mlijeka
250g maslaca
2 vanilin secera
100g kandiranog voca
100g grubo narezanih oraha
3-4 kasike narancinog soka
 
Priprema:
1. Odvojite bjelanjke od žumanaca. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg i postupno umiješajte šećer, mljevene orahe, naribanu limunovu i narančinu koricu, žumanca i na kraju brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo
 
2. Pola količine biskvitne smjese izlijte u pek-papirom obložen kalup za torte promjera 20 cm i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C desetak minuta. Na isti način ispecite i drugu polovicu biskvitnog tijesta. S pečenih biskvitnih podloga maknite pek-papir i ohladite ih
 
3. Za to vrijeme pripremite kremu. Žumanca pomiješajte sa šećerom. Dio hladnog mlijeka (oko 150 ml) izmiješajte s izrađenim žumancima i brašnom, a ostatak mlijeka zakipite
 
4. Kad mlijeko zakipi, posudu maknite s vatre i u nju umiješajte pripremljenu mješavinu. Kuhajte uz stalno miješanje još 7-8 minuta i ohladite
 
5. U kremu umiješajte vanilin šećer, kandirano voće, orahe, narančin sok i maslac koji ste prethodno pjenasto izradili
 
6. Pečenu biskvitnu koru premažite s dvije trećine kreme i poklopite drugom korom, pa preostalom kremom premažite cijelu tortu
 
Posluzivanje
Dobro ohlađenu tortu poslužite s tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite komadićima kandiranog voća
 
Savjet
Ako želite pripremite tutti-frutti ploške, biskvit pecite na isti način u plehu veličine 19×28cm (mora biti tacno i precizno)
 
Dobar tek moje dame, probajte napraviti tortu necete se pokajati. Do sljedeceg javljanja sve vas puno voli i pozdravlja vas
SEXI SEJO


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

clock-img

22.12.2008, 13:24

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Ili nisam lijepo procitala recepte ili nema ni jedan sa keksom?
Ja volim kolace sa keksom a posto mi je dijeta tako dobra mogu treci dan dijete jesti 2 kom. torte znaci mogu praviti sama umjesto da kupujem.

Ima te li kakvih dobrih recepta za torte ili kolace sa keksom?

Zadnji članci

article-img