IZVORNA PORUKA: maglaj_mum
Moj mm nije naucio iz prostog razloga sto njegova mama smatra da se samo ja iskljucivo trabam brinuti za bebu...Pa i on...
I moj smatra da njegova mama kuha najbolju krompirušu na dunjaluku, od kad je to izrekao nikad od mene krompirušu nije pojeo
Malo parafraziram, vaš brak, vaše dijete, vaš dogovor....moji i njegovi zaslužuju poštovanje, osjećaj ne brige, sigurnog starenja, odmora od našeg života i uživanja u starosti u miru i rahatluku od nas i naših problema. Za sve drugo ako ih ne pitam, nemaju prava glasa. Da bi to imala, moraš imati svoj život, brinuti o svojim obavezama (makar to bile i one slatke - naša djeca) do tebe je hoćeš li uticati na njega da bude dio vašeg života ili ćeš pasti od obaveza koje se nameću radeći ih sama, "maltertirati" sestru, mamu, tetku, svekrvu ili naučiti "gospodina" da digne guzicu i daljinski upravljač zamjeni pelenama, usisivačem, sudoperom, peglom... - grubo, ali je tako......