IZVORNA PORUKA: emy24
kako god ona ima pravo meni da daje savjete i daje svoje misljenje tako sam valjda osjetila da i ja imam pravo reci sta mislim...tesko je vama objasniti tu situaciju al nema veze...sta god kazete imate pravo na svoje misljnje...ja svoj djeci napravim rucak...ali ja znam raditi po 12h i valjda kao nene trebala bi im i ona nesto ponuditi...svi smo mi razliciti i svi mi imamo pravo na svoje misljnje...doduse neko je toliko sebican i gleda samo na sebe ...moja mama ako prileti meni u pomoc i pricuva djecu tako isto cini uslugu i mom muz...niko ih nije rodio da bi ih neko drugi cuvao i brinuo o njima ali eto...u danasnjem vaktu puno znace sitnice
vidi, ja stvarno nisam ovdje po defoultu da tebe napadam i analiziram.
ti si napisala problem ja samo dala svoje misljenje (u par navrata) sto imam pravo jer si dosla na forum, napisala post i ocekujes sadneki komentar, logicno
vjerujem da ima stvari koje su tebi zasmetale i smetaju ti i imas osjecaj da imas pravo da ih komentarises.
ja ti samo napisah u crticama neke stvari. mislim iskreno, birga mei za tvoju svekrvu, i z aplaninu i za auto. pokusah samo da ti kazem gdje grijesis i kiksas kao snaha (i po komentarima vidim da nisam usamljena u svom razmisljanju).
taj dio gdje se tebi svekrva petljala i sta je govorila ne znamo a to trebas da rijesis s njom i postavis granice (u brak se ne ptlja, u odgoj djece, u to sta ces obuci, kako ces se nasminkati...) ali ovo gdje si se ti njoj direktno petljala grijesis i nadam se da vidis u cemu grijes.
kao sto manuela ili neko rece, trebala si stati kad si vidjela da njoj to znaci nesto veliko jer ocito ima neki razlog.
zasto sa svekrvom ne pricas otvoreno, izvines se kazes da si pretjerala i daje i ona u nekim situacijama... mozda iza njenog vozackog stoji nesto vece, kao sto neko rece, mozda joj je to ventil, mozda je zena do grla u problemima pa zeli samo malo da se odmakne od svega.
stalno smo koncentrisani na ono kako se MI osjecamo da pri tome ne vidimo i ne vodimo racuna o drugima i tome kako se ONI osjecaju
probaj rijesiti situaciju radi sebe, svog muza i tog djeteta koje dolazi.