Znalo mi se desiti da tokom svađe burno odreagujem, kažem ono što mislim na nepotrebno grub način, ali, kako sazrijevam kao osoba, nisam ponosna na to, i jako se trudim sačekati prije nego što ishitreno odreagujem i povrijedim bilo koga, pa čak i osobu koja je varbalno povrijedila mene... Ukratko, moć destrukcije je uvijek, nažalost, snažnija od moći konstrukcije. Uvijek je lakše uništiti nego izgraditi i stvoriti, i ne želim biti čovjek koji olako vrijeđa druge ljude, čak i kada su ti drugi nepravedni, iskvareni ili zlobni... Naravno da sam neke odnose u životu okončala sasvim, ali nisam osvetoljubljiva, jer čini mi se da potreba za osvetom je nešto što bi u meni zadržalo težak negativizam, a to mi ne treba... "Imam svoj mali svijet i oko njega kineski zid", u tom svijetu nema ozbiljnih svađa, hB, a svi drugi ljudi izvan toga svijeta nisu vrijedni bijesa, potrošene riječi, čak ni razmišljanja o njima... MM je još staloženiji i priličan je pacifista, i nadam se da ćemo i svoju djecu uspjeti naučiti da svađe kojima je svrha samo svađanje, nemaju nikakvog smisla.