cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Stakleni pekač

  
clock-img

13.02.2009, 10:09

clock-img

andji

pencil-img

1215

Ženske moje,ne nadjoh temu,bilo je o pekačima za pizzu i hljeb koliko se sjećam...a ovdje je riječ o staklenom pekaču sa poklopcem,kao tepsija sa poklopcem,samo što je ovo vatrostalno staklo...ma znate o čemu pričamuser posted image user posted image user posted image sinoć ga m kupio,već dugo smo planirali,a ja jutros poranila musaku da napravim u njemu,da isprobam...e sad me interesuju vaša iskustva,kako se to održava,ja se bojim da ne pukne ono staklo...m mi samo reče 'nemoj ga nikad vrelog stavcljat pod hladnu vodu,i obrnuto'.....ja sam zagrijevala rernu a i njega unutra zajedno,i onda poredala musaku u njega i vratila u rernu....nadam se da sam dobro postupila,znate li vi šta o tome...thanks unaprijeduser posted image user posted image

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

clock-img

13.02.2009, 10:17

clock-img

andji

pencil-img

1215

i da...kad pečem u rerni jeli zatvorim poklopcem,ili ostavim bez???user posted image user posted image user posted image user posted image baš nemam predstave šta sa njim,bojim se što god uradim da to neće puknuti,pošto sam imala loše iskustvo sa 3 one tagarice(zemljane posude)

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

clock-img

13.02.2009, 10:27

clock-img

Anoniman

imam nesto slicno, nije pekac,al je vatrostalna tepsija... pa pretpostavljam da sluzi istoj svrsi
pravim lazanje u njoj, nekad musaku, a jednom sam i pitu user posted image
nemoj brinuti da li ce puknuti ili ne, ipak je to podeseno za visoke tempereture
a u pravu ti je muz, ne stavljaj ga vrelog pod vodu... kao i svako staklo u principu, jer moze pukuti

ovo moje je velicine 50x30 cm i dubine oko 5 cm i ima poklopac takodjer

hajde postavi sliku, il bar link slike da vidim o cemu ti govoris?

clock-img

13.02.2009, 10:28

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Ako je stakleni pekac na kojem nema ni malo plastike, moze ici i u rernu! Naravno da vreo ne stavljas u hladnu vodu jer moze doci do pucanja. E, sad da li ces poklopiti ili ne zavisi od toga koje jelo pravis. Ako budes pravila pizzu nemoj poklopiti, ali neka jela koja se dinstaju ili kuhaju, naravno da mozes!

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

13.02.2009, 10:36

clock-img

andji

pencil-img

1215

user posted image

E Dino nadjoh samo poklopac od tog mog pekača,isti ovaj,a dole je kao tepsija ista poklopac samo dublja,ma sve isto,samo što je poklopac plići....i sve je vatrostalno staklo,i ručke sve....

< Poruku je uredio Dina RR -- 13.2.2009 11:04:08 >


_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

clock-img

13.02.2009, 10:37

clock-img

andji

pencil-img

1215

e moja Dino nemoj više tražit da ti postavljam slikeuser posted image user posted image user posted image user posted image evo vidiš,izvinjavam se,htjela sam prekopirat sliku

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

clock-img

13.02.2009, 11:05

clock-img

Anoniman

pa rekoh ti link, ako ne moze slika user posted image user posted image

znaci ovo je ko tepsija, ne radi kao pekac? moras ga staviti u rernu da bi nesto ispekao ili ne?


< Poruku je uredio Dina RR -- 13.2.2009 11:06:19 >

clock-img

13.02.2009, 11:18

clock-img

andji

pencil-img

1215

e hvala ti,ti to udesiš moje belaje samo takouser posted image user posted image user posted image user posted image e jeste to je poklopac,a tepsija je ista poklopac,ma sve isto samo dublja duplo i više....i evo moje musake gotova,odlično se ispekla,ravnomjerno...i što sam primjetila brže nego u onim običnim tepsijama,sigurno brže za 20 min a i više....to sve staviš u rernu,ja sam pekla na 250 stepeni...prezadovoljna sam stvarčicomuser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio andji -- 13.2.2009 11:19:12 >


_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

clock-img

13.02.2009, 11:20

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

ja to imam vec dvije godine.sve pecem u njemu.nece lahko poknut samo zapamti sljedece.
ako je hladan hestavljam u njega nista vrelo
ako je vreo nestavljaj nista hladno
to je sva mudrost


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

13.02.2009, 11:26

clock-img

HanaBana

pencil-img

1182

I ja ovo koristim za sve sto pecem u rerni. U njemu pecem i baklavu samo naravno bez poklopcauser posted image

_____________________________

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

clock-img

13.02.2009, 11:30

clock-img

andji

pencil-img

1215

ja baš nisam imala naviku kuhati puno jela u rerni,odnosno peći...više sam kuhala i dinstala na plati gore,a brate ova stvar me sad oduševila,sad ću samo u rerni peći sve što moguuser posted image user posted image user posted image user posted image a tek pilce sa krompirićima....mmmmm,imam osjećaj da bi bilo extra ukusno,musaka je zvono ispalauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

clock-img

13.02.2009, 11:35

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

imam to godinama...kao tepsije s poklopcem i kao "serpa" s poklopcem...
normalno peces u rerni... i najnormalnije peres kao sve drugo...
musak ja nikad ne poklopim kad pecem jer volim kad se napravi korica na vrhu... mozda da drzis poklopljeno 10-15 minuta a onda otklopi da se lijepo zapece...


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

13.02.2009, 11:37

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: andji

a tek pilce sa krompirićima....mmmmm,imam



uh i malo zalij sa 1 dl piva u kojem razmutis vegetu, ulje, persin, i curry...mmmm user posted image .. ogladnihuser posted image


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

13.02.2009, 11:47

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Meni je to super stvar. Imam ih nekoliko u raznim oblicima i veličinama, s poklopcem i bez njega. Sve što ide u rernu ide u to. Često znam i da serviram u tome, super mi bude kad se vide slojevi, zavisno od toga šta se peče.
Održava se lako a ako kojim slučajem od masnoće šta ostane ja to ''grill-om'' očistim.

_____________________________

04.12.2008.

clock-img

13.02.2009, 13:42

clock-img

camm

pencil-img

1266

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: andji

a tek pilce sa krompirićima....mmmmm,imam



uh i malo zalij sa 1 dl piva u kojem razmutis vegetu, ulje, persin, i curry...mmmm user posted image .. ogladnihuser posted image



idem ja onda praviti gozbu sebiuser posted image

ja imam tu jednu vatrostalnu tepsiju srednje velicine bez poklopca,
a imam i  djezvuuser posted image .
tepsije se nikad nisam plasila kao djezve .user posted image

najvise je koristim za musake od krompira,tikvica i patlidjana.

_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

clock-img

13.02.2009, 13:49

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

ovih vatrostalnih zdijela imam 6 od okruglih ovalnih i cetvrtasti,i nema sta u njih ne pravim,od musaka kronpira,ribe,lazanja,ma sve sto bi i inace.Nedavno su mi dolazili gosti puno njih i pite sam pravila na kraju mi zafali tepsija i ja u vatrostalnu stavim kronpirusu i tu su pitu najvise hvalili.

clock-img

13.02.2009, 14:04

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

I ja imam jednu cetvrtastu bez poklopca i jednu ovalnu s poklopcem i gotovo sve sto ide u rernu pravim u tome. Osim pita i sl. jer su za to premale.
Najnormalnije ih odrzavam. Peru se kao i sve ostalo- u masini a ako se nekad nesto zalijepi ili se zaprlja onom masnocom mnogo se lakse skida nego sa obicnih tepsija.
Planiram da kupim jos jednu malo vecu...Inace jako volim stvari od vatrostalnog stakla pa imam i dosta zdjela...


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010


clock-img

13.02.2009, 14:41

clock-img

nikita

pencil-img

1945

Andji ti vjerojatno mislis na ovo :

user posted image

Nisam ga mnogo koristila al evo link recepta koji sam neki dan pravila u ovoj posudi ,postavila ga je Aquarius
http://www.ringeraja.ba/forum/m_162140/mpage_1/key_/tm.htm pa obavezno probaj .
.

clock-img

13.02.2009, 14:51

clock-img

andji

pencil-img

1215

jeste nikita imam identičnu,mm je uzeo najveću,kaže da je bilo i manjih,a i srednjih....mi smo danas ručali i pojeli pola musake,još nam ostalo pola...znači ta velika posuda broji 4 nešto jače porcije...hrana je baš ukusna,sutra ću pilce da pravimuser posted image user posted image user posted image user posted image da je trebalo platit duplo,nije mi žaouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

clock-img

13.02.2009, 14:52

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

kod nas te vatrostalne posude nisu skupe nedavno ja uzlela srednje velicine sa poklopcom 18km a dvije ovalne manje za 14km u Merkatoru u Pofalicima,ne znam koliko si ti andji svoju platila

clock-img

13.02.2009, 15:14

clock-img

nikita

pencil-img

1945

Imam jos ove dvije al nisam nikad u njima nista pravila :

user posted image

Je li ova lijeva keramicka isto moze u rernu ?
Ako imate neki recept za ove dublje posude zamolila bih vas da napisete!!!

clock-img

13.02.2009, 15:18

clock-img

andji

pencil-img

1215

Tea Lana mislim da mi m reče da je tu najveću(što je bila)platio 27km,i uzeo mali stakleni mlin za biber.....čovjeka nešto opalilo i počeo kupovat posudje...ma hajd nek samo nosi u kuću,ja kažem sve je dobro što se kupuje i nosi u kuću,a kad nema para a nije kupljeno u kuću,to ne valjauser posted image user posted image user posted image user posted image Nikita i ta ovalna ti je baš lijepa,u njoj nešto izdinstat al u rerni...ne znam za tu keramičku dal ide u rernu,nemam iskustvo

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

clock-img

13.02.2009, 23:58

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

IZVORNA PORUKA: nikita

Imam jos ove dvije al nisam nikad u njima nista pravila :

user posted image

Je li ova lijeva keramicka isto moze u rernu ?
Ako imate neki recept za ove dublje posude zamolila bih vas da napisete!!!




evo jedan:
skuhas napola neku tjesteninu (makarone ili rezance) dobro izgleda ona sarena... zatim na dno posude stavis malo ulja pa pokrijes polovinom tjestenine...pa naribas nekog tvrdog sira... pa opet tjestenina i  opet naribas sir... zatim razmutis dva jajeta sa jednim jogurtom i pola pavlake...dodas vegetu i bosiljak... prelijes preko svega i zapeces u zagrijanoj rerni oko 20 min ... kad sve serviras u tanjur posuti parmezanom...
naravno sve ovo mozes na razne varijacije musake... s krompirom, karfiolom i sl...
i krompir se brzo ispece...prvo ga malo peces poklopljenog a onda skines poklopac da se zapece... ja i krompir kao pilence volim preliti sa pivom, vegetom, curry-em persun i kopar, ulje...

ovaj prvi recept mozes isto uraditi i sa krompirom na pola skuhanim i narezanim na kolutove... ma izmisljas sama :)

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

14.02.2009, 00:00

clock-img

camm

pencil-img

1266

opet me izazivas nemoj draga pa sad je kasnouser posted image

_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

clock-img

14.02.2009, 00:01

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

bjezi onda u krevet user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Zadnji članci

article-img