IZVORNA PORUKA: triputmama
sta je gostoprimstvo , da li ga ima jos uvek kada se osecate fino kod nekoga sta domacin/ domacica cini da se osecate negde ugodno a kada se ne osecate prijatno
Ja gostomprimstvom smatram ono što se do sreca prema meni uradi gdje odem. Svakako i idem smao na takva mjesta...ne volim nasilna gostoprimstva i ljude koji to čime prema meni ''reda radi''...meni kafa od srca ako je ima i lijepa riječ su gostoprimstvo.
Onima kojima idem u goste njih i dočekujem kao domaćica...
vrlo srčano pristupam gostoprimstvu na način da ispunjavam želje najprije djece a onda i odraslih pazeći pri tome da na sofri imama ono što sma čula da vole ili su nekada pohvalili kod mene.
Sve svoje goste dočekam sa onim čime imam, nikada nisam ništa radila na silu...svo moji gosti rado me ugoste i uvijek se potrude oko nas/ mene.
Posebno smatram gostoptimstvom da domaćin i domaćica sjede sa svojim gostima, da razgovaramo opušteno bez uztezanja jer sve mimo toga kvari mi moja ojsećnja a to me plaho iritira.
I ja svoje goste uvije ugostim ali sa istim i sjedim i jedem i pijem a bogami i zaplešem sa djecom i igram se sa djecom...poebno sam u tom smislu gostoprimiva jer sam ''poznata'' po tome da sam ''glavna u raji'' za djecu...vazda se prvo njima okrenem ako su mi u gostima