cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Smanjen nivo trombocita u trudnoći

clock-img

11.06.2009, 15:17

clock-img

nita

pencil-img

550

Već treću trudnoću moja prijateljica ima velikih problema sa trombocitima. Naime, tokom trudnoće joj se znatno smanji broj trombocita i često završi u bolnici dok se stanje ne popravi. Posebno postaje ozbiljno kada se približi termin poroda. Nema visok pritisak niti nekih drugih problema. Molim vas, ako imate savjet ili ste bile u sličnoj situaciji da mi odgovorite. Hvala!

clock-img

11.06.2009, 21:33

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Joj, Nita! Vidim, niko tii ne odgovara... Ja bih rado, ali nista o tome ne znam. Nadam se da ce tvoja prijateljica biti OK. 

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

12.06.2009, 23:15

clock-img

nita

pencil-img

550

Ma, hvala ti!!! Ovo i nije tako čest slučaj. U prošloj trudnoći je uspijevala kratkotrajno popraviti stanje ako jede tikvu. Evo, već ima tikava, pa ih jede i nada se da će biti sve ok. Interesantno je to što je prije mjesec dana radila nalaze i trombociti su bili u granicama normalnog, a prije nekoliko dana skoro da su se za duplo smanjili. Valjda kako trudnoća napreduje i oni se smanjuju. Sad je u četvrtom mjesecu. Zbog toga ovu trudnoću nije ni htjela, ali eto, desilo se ...

clock-img

19.06.2010, 12:05

clock-img

SOKI

pencil-img

26

I kod mene su snizeni trombociti,tako su pokazali zadnji nalazi, 116, ako se ne snize moracu kod hematologa na ispitivanje, prestrasena sam. Ovo mi je prva trudnoca i jos se ne  znam nositi sa tim problemimauser posted image

clock-img

19.06.2010, 12:25

clock-img

SOKI

pencil-img

26

u

IZVORNA PORUKA: SOKI

I kod mene su snizeni trombociti,tako su pokazali zadnji nalazi, 11', ako se ne POVECAJU moracu kod hematologa na ispitivanje, prestrasena sam. Ovo mi je prva trudnoca i jos se ne  znam nositi sa tim problemimauser posted image

clock-img

03.12.2011, 21:21

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

prenos posta

IZVORNA PORUKA: KaDy

Trudna sam 26.sedmica,i do sada je sve bilo uredu ali unazad 10 dana pocela mi je lijeva noga da otiče i da me boli,javila sam se ljekaru gdje su mi rekli da je to zbog trudnoce,medjutim meni se stanje pogorsalo pocelo je da me gusi u prsima i noga mi je vec poplavila.Tek kada sam se javila u hitnu sluzbu dali su mi da vadim nalaze gdje je ustanovljeno da su mi trombociti preniski(52),i sad me salju tamo-amo niko nezna konkretno da mi kaze sta da radim i da trosim,i koliko je to opasno za bebuuser posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

03.12.2011, 22:46

clock-img

klemzi

pencil-img

2988

Koliko ja znam, riječ je o trobmocitopeniji. Moj sin ju je imao i primao je intravenozno trombocite. Mislim da se prima i terapija kortikosteroidima ili imunoglobulinima user posted image
Ne znam kako je u trudnoći.
Želim ti puno sreće user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Zadnji članci

article-img