Jonatan salata
Sastojci:
- 2 kuvana jaja,
- 250 ml jogurta,
- 2 "Jonatan" jabuke,
- 400 g fileta bakalara,
- 3 kisela krastavčića,
- 2 kašike vinskog sirćeta,
- 1 ljuta crvena paprika,
- 2 kašike majoneza,
- 1 glavica crnog luka,
- 2 kašike kečapa,
- 2 kašike kapara,
- 1 kašičica senfa,
- 1 veza peršuna,
- so.
Priprema: Potopiti riblje filete u malo vrele vode i posoliti. Pirjaniti oko 10 minuta, pa ostaviti da se ohlade.
Krastavčiće i oprane neoljuštene jabuke iseći na sitne komadiće. Oljuštiti luk i iseckati ga zajedno sa peršunom. Izmešati kapar, luk i peršun sa jogurtom, začiniti sa malo ljute paprike. Dodati majonez, kečap, senf i sirće. Sve lagano izmešati i posoliti. Isitniti bakalar i dodati ga umaku zajedno sa krastavčićima i jabukama. Ostaviti sat vremena.
Zatim, pikantno začiniti i ukrasiti kuvanim jajima. Servirati uz tost ili crni pšenični hleb.
Mnogo dobro, mada nisma pristalica mješanja voća i povrća al ovo je baš baš dobro.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006
F-12.2.2009