cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

SLATKO VRHNJE - način pripreme???

clock-img

21.09.2009, 10:10

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Pozdrav,

ja sam inače ljubitelj pravih krema sa jajima ili onako mlijeko i brašno ili gustin.
Nisam nikada pravila kremu za kolač od slatkog vrhnja, a inače sam tip osobe da bi volila sve probati napraviti od kolača i jela i tako izmišljati neke kombinacije...

Na jednom receptu za kolač piše 600 ml slatkog vrhnja, 600 g šećera, 600 g čokolade za kuhanje; priprema: sve sastojke kuhajte dok smjesa ne lzakip, a zatim ohladite i pomiješajte.
Mene zanima što zanči to slatko vrhnje - ja sam vidjela po butigama s.v. kao jogurt, ali ne vjerujem da je to.
Jeli to možda ono VRHNJE ZA ŠLAG??? A to je tekuće, pa jeli onda to smiksam kao šlag pa kuham ili kako - baš mi i nije jasno.


clock-img

21.09.2009, 10:20

clock-img

ljubičica 28

pencil-img

289

Koliko ja znam slatko vrhnje ti jeste vrhnje za šlag (hopla i sl.), a ne znam za što ti je recept (je li ide u koru ili u fil). Ja sam na sl. način pravila neku vrstu glazure sa vrhnjem i čokoladom i ispalo mi je onako niti čvrsto, niti tečno...više kremasto...


_____________________________

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

clock-img

21.09.2009, 10:38

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

E baš tako - kremasto. Ide kao fil. Kupila sam ja slatko vrhnje u čašici kao jogurt i vrhnje za šlag. Jednom prilikom mama rekla da je to ubiti slatko vrhnje u receptu - ali je nisam vele obadala user posted image što priča.
A eto volila bi i to probati pa da znam.
A kakva je priprema - kad tako u tekućem stanju zakipim na štednjaku, onda kad se ohladi izlupam u čvrstu smjesu??? Jeli to tako ide?

clock-img

21.09.2009, 10:47

clock-img

Anoniman

slatko vrhnje nije isto sto i vrhnje za slag...budi tu jako pazljiva (dukat ti, cini mi se, ima slatko vrhnje, za vindiju znam 100 %) jer je to slatko vrhnje minimalno zasladjeno a vrhnje za slag je vec dobro slatko...i ako stavis jos 600 g secera to ce ti biti secerna bomba...ako uzmes taj slag nemoj stavljati toliko secera

clock-img

21.09.2009, 10:51

clock-img

ljubičica 28

pencil-img

289

Ovako, kod mene je to bila neka vrsta glazure, tako da ja nisam mutila poslije nego samo prelila preko kolača.
Kod tebe ipak ide veća količina vrhnja i ne znam da li se vrhnje može umutiti kad se prokuha, tako da te ne bih mogla savjetovati kako da to uradiš a da ti fil ipak bude čvrst.user posted image

Ili rizikuj pa napravi tako i onda umuti, ili jednostavno umuti vrhnje i u njega ubaci istopljenu čokoladu i šećer (ovo je provjereno)...samo nemoj galamiti ako ti ne uspije ovo prvo user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

clock-img

21.09.2009, 11:30

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Ova durga je ipak sigurnija -a a vidit ću što ću. Ipak mi je to namjenjeno da bude mužu za diplomu pa ipak ne bi volila zeznuti. 

clock-img

21.09.2009, 11:41

clock-img

Azure

pencil-img

469

Eh kad smo kod vrhnja, s obzirom da ja ne smijem se umarati i nema nista od kuhanja, itd. ipak sam odlucila muzu napraviti tortu, kao i svaki put kad dolazi s puta. Ovaj put je to bila tako jednostavna torta gotova za 10 min. a svima se svidjela. Ispalo je nesto kao ledeni kolac. Evo vam recept. A ja je zovem lijena tortauser posted image user posted image user posted image Kupila sam gotove kore, zatim. dr. otker puding koji se samo umuti sa hladim mlijekom (ima ga kupiti jedino okus cokolada i vanilija) znaci ne kuha se i kupila sam vrhnje (to je ono u tetrapaku kao HOPLA). Umutila puding sa malo mlijeka i vrhnja dobila odlican fil. Filovala tortu, prelila cokoladom i stavila u frizider da se stisne. Mislila sam boga pitaj na sta ce liciti, ali je ispalo mrak. Pa eto ako imate manjak vremena a sladokusac ste mozete probati. user posted image

_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

clock-img

21.09.2009, 15:24

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Ivana, slatko vrhnje je isto što i slatka smetana (Hopla i sl), od njega se mješanjem napravi krema, poput šlaga, a može se i kuhati sa drugim sastojicima za kremu za kolače o kakvoj govoriš.

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

21.09.2009, 15:33

clock-img

Ex Yu

pencil-img

718

to je to i krema ce ti ispasti super samo mi je to nekako previse cokolade ja stavim na 500ml vrhnja oko 300 gr cokolade al eto probaj i mozes pomjesati pola za kuhanje pola slatke ako volite sladze a onda stavi manje secera ili nikako secera ... fazon je u tome da se dobro dobro skroz ohladi i da onda mutis a to isto mozes napravit sa recimo pola crhnja il jos manje sa 200ml vrhnja i 600 grama izmjesane cokolae (pola slatke pola gorke) i to dobro ohladit a oastatak vrhnja umutit u slag i u to dodati tu hladnu kremu sa cokoladom onda ce se bolje stvrdnuti 

_____________________________

Danijal 09.06.2009

clock-img

21.09.2009, 16:36

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

takav je recept - 600 g šećera i čokolade.
I meni se čini da je to previše, nisam toliko ni stavila. Baš sam napravila kremu, ja se nadam da će biti lijepa.
Probam je pa javim kakvo je ispalo.

clock-img

22.09.2009, 20:34

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Ovde stavljaju slatko vrhnje u sve kolace haman, meni se bas toliko i nesvidja... al nema nikakvog recepta, mozes da napravis da ti nije slatko al samo izostavis secer... znaci samo izmutis vrhnje i eto ti slaga... samo nemoj previse jer kad se previse izmuti postane zuto i bude kao margarin...

ako hoces slatko samo dodas secera u to i mutis... =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

22.09.2009, 21:53

clock-img

neki

pencil-img

3476

IZVORNA PORUKA: Azure

Eh kad smo kod vrhnja, s obzirom da ja ne smijem se umarati i nema nista od kuhanja, itd. ipak sam odlucila muzu napraviti tortu, kao i svaki put kad dolazi s puta. Ovaj put je to bila tako jednostavna torta gotova za 10 min. a svima se svidjela. Ispalo je nesto kao ledeni kolac. Evo vam recept. A ja je zovem lijena tortauser posted image user posted image user posted image Kupila sam gotove kore, zatim. dr. otker puding koji se samo umuti sa hladim mlijekom (ima ga kupiti jedino okus cokolada i vanilija) znaci ne kuha se i kupila sam vrhnje (to je ono u tetrapaku kao HOPLA). Umutila puding sa malo mlijeka i vrhnja dobila odlican fil. Filovala tortu, prelila cokoladom i stavila u frizider da se stisne. Mislila sam boga pitaj na sta ce liciti, ali je ispalo mrak. Pa eto ako imate manjak vremena a sladokusac ste mozete probati. user posted image


Ja kupujem taj puding bez kuhanja-GALETTA...Posto mi je lakse i brzeuser posted image

clock-img

23.09.2009, 15:59

clock-img

Azure

pencil-img

469

hehe neki naravno da je lakse i brze. Mada se ne preporucuje bas maloj djeci zbog emulgatora. Ali su mrak i svasta mozes napraviti u sekundi.


_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

Zadnji članci

article-img