Mi smo poceli sa vocem, ono klasika, jabuka, mrkvica, banana, naravno polakoi jedno po jedno.
Zatim povrce. Dok joj jos nisam daval gluten, puno sam koristila prosene pahuljice, koje su jako ukusne i vrlo bogate zeljezom, a vrlo lako i brzo se spremaju. Ja bih ovako: stavila bih malo vode da prokuha, u kljucalu vodu dodam tikvicu, brokulu ulu neko drugo povrce po izboru (gledala sam da ne mijesam vise vrsta povrca jer sam onda uvijek isto spremala-taj mix), malo mrkvice, persuna i celera dobro usitnjenih u sjeckalici. Kad povrce malo omeksa (a stvarno ne treba dugo da se kuha, zacas bude mekano), onda dodam u to prosene pahuljice i sklonim s vatre ili ostavim vrlo kratko, tek da prokuha. Ostavim da pahuljice nabubre, dodam malo malinovog ulja, izmiksam (ko to radi, ko ne moze i bez miksanja) i ukusna kasica je gotova. Mrkva, persun i celer daju ukus, a zdravi su i pedujatrica mi je rekla d amogu ici na samom pocetku dohrane.
Koristila sam i rizu, akad sam u brzini i rizolino spremljen na vodi (nisam uvodila kravlje mlijeko do iza godine dana) i puru.
Kad je pocela jesti zitarice sa glutenom onda sam joj pravila (a i dan-danas) pahuljicni mix, tako sto bih pahuljice raskuhala na vodi, pa smiksala sa svjezim vocem, medom (to tek odnedavno). Pravo voli tu kasicu.
Dosta mi je prakticno (pogotovo za nas koje radimo) iskuhati telecu kolejnicu, pa zamrznuti male kolicine bujona sa komadicima mesa (npr. u kockice za led ili case od jogurta) na procije. Onda izvadis kockicu dvije, dodas vode, povrca, moze i pura na tome da se pravi, supica, tjestenina, ma slastan ruckic za 10-15 minuta.