cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Danas kuhamo - Septembar

  
clock-img

03.09.2016, 12:59

clock-img

loptica7

pencil-img

44

Odavno nema ove teme i odlucih otvoriti novu...
Zar se nista ne kuha...user posted image

Kod mene danas juha, burek i pita sa sirom i tikvicama. Za desert ima voca, domace smokve i grozdje.

Ovih dana sam pravila malo dzema od sljiva, u priremi je koncentrat od paradajiza. Prvi put ga radim i nadam se da ce uspijeti.user posted image

clock-img

03.09.2016, 13:16

clock-img

ziel

pencil-img

2568

A kako pravis to od paradajza?
I ja sam napravila djem od sljiva kao za zimnicu a malo samo ostalo, gotovo pojeli 😂

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

clock-img

03.09.2016, 13:40

clock-img

loptica7

pencil-img

44

Prvi put ga radim, pa ne znam kako ce ispasti.
Jucer sam ocistila paradajiz i izrezala ga na komade kao za salatu. Dodala 1% soli na kolicinu paradajiza i izmjesala. To se ostavi 24 sata da se kiseli, par puta sam ga promjesala. Kasnije cu ga propasirati i staviti u pamucnu krpu, svezati je i ostaviti da se cijedi nekih 24 sata. Poslije cu ga stavit da prokuha, a duzinu kuhanja ne znam. Vidjet cemo. Zelim vruc koncentrat staviti u vruce tegle da se hermeticki zatvori. Mozda dodam kasiku ulja na vrh radi boljeg cuvanja.

_____________________________

"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."

clock-img

03.09.2016, 13:42

clock-img

loptica7

pencil-img

44

http://www.coolinarika.com/recept/konserva/

Evo slican recept na ovom linku.

_____________________________

"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."

clock-img

03.09.2016, 13:55

clock-img

loptica7

pencil-img

44

Dzem od sljiva sam prvi put radila u pekari, u kiti tepsiji i moram reci da sam odusevljena. Nema stalnog mijesanja, prskanja, ma super. Samo ja to napravim za svoju dusu, par teglica, jer ga djeca nece, a mm malo. Pravila sam i nesto kao slatko od sljiva, moze se koristiti za kolace, a ako se dodatno izmiksa bude kao pekmez. Pravila sam buhtle s njim i super mi.

E da, kad vec pišem da kazem da sam prvi put pravila knedle od sljiva, ali mi prevelike ispale...user posted image No na greskama se uci, drugi put ce bit manje.user posted image

_____________________________

"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."

clock-img

03.09.2016, 15:25

clock-img

ziel

pencil-img

2568

To nesto komplikovano za paradajz, mogla bih da imam vise vremena, a dok je beba mala nista od toga , samo nesto na brzinu .

A sto se tice djema od sljiva, mi ga jedemo ovako sa hljebom, ili napravim sljivopitu ili strudle napunim. Huh. Nema boljeg djema. user posted image

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

clock-img

03.09.2016, 15:46

clock-img

loptica7

pencil-img

44

Pa i nije komplicirano. Kad sve zbrojis to je tri sata oko paradajiza. Sat da ga ocistis, sat da propasiras i sat da skuhas. Ovo ostalo je proces koji se sam po sebi obavlja. Samo se cini dugo, jer ti treba 2-3 dana.user posted image

_____________________________

"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."

clock-img

03.09.2016, 18:39

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

kuhaju vrijedne žene user posted image
ja samo boraniju...za dva dana user posted image
renoviranje u stanu pa je i to uspjeh user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

03.09.2016, 21:53

clock-img

ziel

pencil-img

2568

Kod mene danas bila piletina sa krompirom. Vrlo jednostavno. A sutra planiram paprike napuniti rizom i mljevenim mesom. user posted image

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

clock-img

04.09.2016, 14:39

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

Ostatak buranije ostavila za sutra a daanas samo sataraš... laganini user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

04.09.2016, 15:07

clock-img

ziel

pencil-img

2568

Kod mene punjene paprike uhh kako su dobre ispale user posted image

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

clock-img

04.09.2016, 22:27

clock-img

loptica7

pencil-img

44

Kod mene danas juha, pecena piletina i teletina s krompirima i fasirane snicle. Za svakoga po nesto. Desert: hormasice.

_____________________________

"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."

clock-img

05.09.2016, 09:19

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

IZVORNA PORUKA: loptica7

Kod mene danas juha, pecena piletina i teletina s krompirima i fasirane snicle. Za svakoga po nesto. Desert: hormasice.




svaka čast. ja toliko hrane ne napravim za 7 dana user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio ladyblue RR -- 5.9.2016 9:20:33 >


_____________________________

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

05.09.2016, 16:09

clock-img

loptica7

pencil-img

44


IZVORNA PORUKA: ladyblue RR

IZVORNA PORUKA: loptica7

Kod mene danas juha, pecena piletina i teletina s krompirima i fasirane snicle. Za svakoga po nesto. Desert: hormasice.




svaka čast. ja toliko hrane ne napravim za 7 dana user posted image user posted image user posted image



user posted image
I ja kuham manje, ali jucer nas bilo dosta na rucku, pa morala.

_____________________________

"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."

clock-img

05.09.2016, 16:15

clock-img

loptica7

pencil-img

44

Danas kod mame na rucku bile mahune, a sad cu za veceru domacu juhu i leso meso.

_____________________________

"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."

clock-img

05.09.2016, 19:35

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

e ja sam danas onu buraniju od prekjuce user posted image
za večeru isjeckah paradajz i krastavac začinih maslinovim i s heljdinim hljebom se napucah ....
kasnije cu sladoled a mozda i mnogo kasnije opet user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

06.09.2016, 16:27

clock-img

ziel

pencil-img

2568

Kod mene krompirska corba sa mrkvom , crvenim i bijelim lukom i brokulama, fino mirise, jos da je malo zaprzim na kraju. Danas bez mesa, jer nam je dosadilo. user posted image

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

clock-img

07.09.2016, 07:57

clock-img

loptica7

pencil-img

44

Danas juha, snicle u saftu i pire krumpir ili tjestenina, vidjet cemo što djeca zele. Za desert bih mogla napraviti prhke strudlice s pekmezom i cokoladom. Ali slatko je pod "mozda", u suprotnom ima keksa i cokolade.user posted image

_____________________________

"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."

clock-img

07.09.2016, 09:28

clock-img

ziel

pencil-img

2568

Kod mene sinoc neplanski gosti dosli, isprzila batkove i cevapcice i pljeskavice , prilog krompir.

Danas makaroni sa mljevenim mesom , najvjerovatnije, posto se nisam jos razbudila , mozda promijenim plan. user posted image

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

clock-img

07.09.2016, 10:22

clock-img

amelaaaa

pencil-img

208


IZVORNA PORUKA: loptica7

Danas juha, snicle u saftu i pire krumpir ili tjestenina, vidjet cemo što djeca zele. Za desert bih mogla napraviti prhke strudlice s pekmezom i cokoladom. Ali slatko je pod "mozda", u suprotnom ima keksa i cokolade.user posted image



Mmm kako pravis ove strudlice? Imam dosta pekmeza od prosle godine pa bih da iskoristim... Ali nisam neka kuharica, treba mi detaljno uputstvo user posted image

clock-img

07.09.2016, 10:29

clock-img

loptica7

pencil-img

44

Nisam ih nikad pravila do sada. Naisla na recept u jednoj grupi na fb, zeni odlicno ispale, a ona pravila prema ovom receptu:

http://www.coolinarika.com/recept/prhke-strudlice-od-dunja/?meta_refresh=1

_____________________________

"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."

clock-img

08.09.2016, 11:31

clock-img

amelaaaa

pencil-img

208

Mmm kako dobro izgledaju, morat cu ovo probat, taman pred Bajram user posted image
Hvala puno

clock-img

11.09.2016, 07:29

clock-img

loptica7

pencil-img

44

Jucer peceni krumpir i piletina sa svjeze pripremljenim ajvarom. Bilo je jos zimnice: kisele paprike, sirup i dzem od malina.

Danas punjena paprika s pire krumpirom. Slatko...a ima cokolade...user posted image

_____________________________

"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."

clock-img

15.09.2016, 16:02

clock-img

loptica7

pencil-img

44

Jucer: dorucak - palacinke;
rucak - piletina u saftu s tjesteninom, ajvar, kisela cikla;
Vecera; pizza
Desert; kolac slican ledenom nebu.

Danas: juha, lazanje i ostatak kolaca od jucer.user posted image

_____________________________

"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."

clock-img

15.09.2016, 16:05

clock-img

loptica7

pencil-img

44

Gdje ste zene? Kuhate li?

Meni ponestaje ideja... Sva jela mi se u krug vrte...

_____________________________

"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."

Zadnji članci

article-img