Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Odavno nema ove teme i odlucih otvoriti novu... Zar se nista ne kuha...
Kod mene danas juha, burek i pita sa sirom i tikvicama. Za desert ima voca, domace smokve i grozdje.
Ovih dana sam pravila malo dzema od sljiva, u priremi je koncentrat od paradajiza. Prvi put ga radim i nadam se da ce uspijeti.
03.09.2016, 13:16
ziel
2568
A kako pravis to od paradajza? I ja sam napravila djem od sljiva kao za zimnicu a malo samo ostalo, gotovo pojeli 😂
_____________________________
novembar 2015 - decembar 2017 -
03.09.2016, 13:40
loptica7
44
Prvi put ga radim, pa ne znam kako ce ispasti. Jucer sam ocistila paradajiz i izrezala ga na komade kao za salatu. Dodala 1% soli na kolicinu paradajiza i izmjesala. To se ostavi 24 sata da se kiseli, par puta sam ga promjesala. Kasnije cu ga propasirati i staviti u pamucnu krpu, svezati je i ostaviti da se cijedi nekih 24 sata. Poslije cu ga stavit da prokuha, a duzinu kuhanja ne znam. Vidjet cemo. Zelim vruc koncentrat staviti u vruce tegle da se hermeticki zatvori. Mozda dodam kasiku ulja na vrh radi boljeg cuvanja.
_____________________________
"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."
"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."
03.09.2016, 13:55
loptica7
44
Dzem od sljiva sam prvi put radila u pekari, u kiti tepsiji i moram reci da sam odusevljena. Nema stalnog mijesanja, prskanja, ma super. Samo ja to napravim za svoju dusu, par teglica, jer ga djeca nece, a mm malo. Pravila sam i nesto kao slatko od sljiva, moze se koristiti za kolace, a ako se dodatno izmiksa bude kao pekmez. Pravila sam buhtle s njim i super mi.
E da, kad vec pišem da kazem da sam prvi put pravila knedle od sljiva, ali mi prevelike ispale... No na greskama se uci, drugi put ce bit manje.
_____________________________
"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."
03.09.2016, 15:25
ziel
2568
To nesto komplikovano za paradajz, mogla bih da imam vise vremena, a dok je beba mala nista od toga , samo nesto na brzinu .
A sto se tice djema od sljiva, mi ga jedemo ovako sa hljebom, ili napravim sljivopitu ili strudle napunim. Huh. Nema boljeg djema.
_____________________________
novembar 2015 - decembar 2017 -
03.09.2016, 15:46
loptica7
44
Pa i nije komplicirano. Kad sve zbrojis to je tri sata oko paradajiza. Sat da ga ocistis, sat da propasiras i sat da skuhas. Ovo ostalo je proces koji se sam po sebi obavlja. Samo se cini dugo, jer ti treba 2-3 dana.
_____________________________
"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."
03.09.2016, 18:39
Visnja RR
15102
kuhaju vrijedne žene ja samo boraniju...za dva dana renoviranje u stanu pa je i to uspjeh
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
03.09.2016, 21:53
ziel
2568
Kod mene danas bila piletina sa krompirom. Vrlo jednostavno. A sutra planiram paprike napuniti rizom i mljevenim mesom.
_____________________________
novembar 2015 - decembar 2017 -
04.09.2016, 14:39
Visnja RR
15102
Ostatak buranije ostavila za sutra a daanas samo sataraš... laganini
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
04.09.2016, 15:07
ziel
2568
Kod mene punjene paprike uhh kako su dobre ispale
_____________________________
novembar 2015 - decembar 2017 -
04.09.2016, 22:27
loptica7
44
Kod mene danas juha, pecena piletina i teletina s krompirima i fasirane snicle. Za svakoga po nesto. Desert: hormasice.
_____________________________
"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."
05.09.2016, 09:19
ladyblue RR
1848
IZVORNA PORUKA: loptica7
Kod mene danas juha, pecena piletina i teletina s krompirima i fasirane snicle. Za svakoga po nesto. Desert: hormasice.
svaka čast. ja toliko hrane ne napravim za 7 dana
< Poruku je uredio ladyblue RR -- 5.9.2016 9:20:33 >
_____________________________
Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!
05.09.2016, 16:09
loptica7
44
IZVORNA PORUKA: ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: loptica7
Kod mene danas juha, pecena piletina i teletina s krompirima i fasirane snicle. Za svakoga po nesto. Desert: hormasice.
svaka čast. ja toliko hrane ne napravim za 7 dana
I ja kuham manje, ali jucer nas bilo dosta na rucku, pa morala.
_____________________________
"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."
05.09.2016, 16:15
loptica7
44
Danas kod mame na rucku bile mahune, a sad cu za veceru domacu juhu i leso meso.
_____________________________
"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."
05.09.2016, 19:35
Visnja RR
15102
e ja sam danas onu buraniju od prekjuce za večeru isjeckah paradajz i krastavac začinih maslinovim i s heljdinim hljebom se napucah .... kasnije cu sladoled a mozda i mnogo kasnije opet
_____________________________
Asja = duša duše moje :) 03.04.`08
06.09.2016, 16:27
ziel
2568
Kod mene krompirska corba sa mrkvom , crvenim i bijelim lukom i brokulama, fino mirise, jos da je malo zaprzim na kraju. Danas bez mesa, jer nam je dosadilo.
_____________________________
novembar 2015 - decembar 2017 -
07.09.2016, 07:57
loptica7
44
Danas juha, snicle u saftu i pire krumpir ili tjestenina, vidjet cemo što djeca zele. Za desert bih mogla napraviti prhke strudlice s pekmezom i cokoladom. Ali slatko je pod "mozda", u suprotnom ima keksa i cokolade.
_____________________________
"Nitko se ne može vratiti u prošlost i stvoriti novi početak. Ali svatko može početi danas i stvoriti drugačiji završetak."
07.09.2016, 09:28
ziel
2568
Kod mene sinoc neplanski gosti dosli, isprzila batkove i cevapcice i pljeskavice , prilog krompir.
Danas makaroni sa mljevenim mesom , najvjerovatnije, posto se nisam jos razbudila , mozda promijenim plan.
_____________________________
novembar 2015 - decembar 2017 -
07.09.2016, 10:22
amelaaaa
208
IZVORNA PORUKA: loptica7
Danas juha, snicle u saftu i pire krumpir ili tjestenina, vidjet cemo što djeca zele. Za desert bih mogla napraviti prhke strudlice s pekmezom i cokoladom. Ali slatko je pod "mozda", u suprotnom ima keksa i cokolade.
Mmm kako pravis ove strudlice? Imam dosta pekmeza od prosle godine pa bih da iskoristim... Ali nisam neka kuharica, treba mi detaljno uputstvo
07.09.2016, 10:29
loptica7
44
Nisam ih nikad pravila do sada. Naisla na recept u jednoj grupi na fb, zeni odlicno ispale, a ona pravila prema ovom receptu: