Tema je preslatka .
Izišli smo popodne iz bolnice, dočekali nas svekar i svekrva u stanu (MM, moj rođak i zaova došli po nas), popili kavu i pojeli kolače, došla i žena mog rođaka na 15 minuta i svi se uviđavno pokupili kućama jer smo rekli da nam ne treba pomoć.
Presvukli nas dvoje bebu, dojila je ja i rasporedili se da spavamo, ja na trosjedu, MM na podu pored mene jer smo i inače spavali na podu, a Ema na fotelji (jedina spavaća je premalena i već je bila pretvorena u njeno carstvo). Kako god Ema zakenjka, MM skače i dodaje je, onda spava meni na ruci, pa je opet vrati na fotelju - ona plače, pa je stavio pored sebe i prstom 'zakočio' dudu da je ne izbacuje da bar malo sastavimo sna . Ma ni naopako. Svanulo je jutro, došla patronažna i prvo što je rekla kad nas je ugledala bilo je: "Da pogađam, izišli ste jučer, bila je divna dok su svi sjedili kod vas, razišli se gosti i počela je fešta" . I onda je cijeli dan spavala i jela i spavala.
A onda su krenuli uvečer grčevi. Kuburili smo mi tako još dva dana do sljedeće posjete patronažne, koja nam je rekla da beba prije 7. dana ne može imati grčeve i da je ona samo malo razmažena. Međutim, beba je nakon jela predvečer počinjala stiskati nogice, imati vjetrove, i jako plakati prije vjetrova. Izdurali smo još dva dana i MM je rekao da će patronažnu izbaciti ako još jednom konstatira da je ova samo razmažena. "Srećom", sljedeći put nas je posjetila baš u vrijeme grčeva i složila se da nema što drugo biti. Uzeli smo Espumisan kapi. Od tog dana sve kreće drugačije - stomačić se smirio, taj dan otpao pupak i upriličili smo prvo kupanje (e, to je bio cirkus, koliko se to dijete nije voljelo kupati u početku ) i odlučili smo nahraniti je i staviti u njenu sobu. Sljedeće čega se sjećam je da se budim, vani dan - panično trčimo MM i ja u sobu misleći da se Bog zna što bebi dogodilo. A ona spava kao anđelak . I njoj laknulo što ne buljimo u nju i ne trzamo na svaki šum i što smo je pustili na miru.
Od 6. dana je u svojoj sobici mirna i zadovoljna. Moje noći su bile super, prvo buđenje tek oko 6 ili 7 ujutro, kada bih je podojila i vratila na spavanje još satak-dva i skuhala sebi kavu da se pripremim psihički - jer je danju bila grozna. Malo zbog grčeva, malo jer je nismo htjeli nosati (vjeruj, tako mali osjete razliku kad ih držiš sjedeći i kad šetuckaš s njima ), ali uvijek sam znala da će MM doći s posla, preuzeti je malo i da ćemo imati mirnu noć. Daj Bože da i s ovim bude tako, jer je sve lakše nakon 7 sati neprekinutog sna. I ono što mi je davalo energiju jer nisam uspijevala ni jesti pošteno su sokovi i one Corny pločice - zaista podignu malo.
Eh sad, da ti pričam kako je voljela ljude koji dođu na babine, ne želim jer sam uvjerena da nitko nikad nije imao takvog namćora .
Da ti pričam kako je mrzila jaknu/deku/kolica/kengurka/svjež zrak/gužvu/sebe + cijeli svijet, bolje ne . Bila je jako teška i nenagodna beba prvih par mjeseci, osjećala je čim se netko nagne da je pogleda i počinjala je frka, većinu babina sam provela s njom u sobi ili razgovarala s ljudima iz hodnika da im se ne približavamo- kao divljaci. Ali negdje sa 3,5 mjeseca je postala najbolja beba koju sam vidjela, sunce, život, radost, ljubav i sve mamino.
Jedva čekam drugog malog stvora. Iskrena da budem, malo mi je frka, ali snaći ćemo se sigurno, kao i sve mame i tate . To tako priroda uredi, ne brini. Bit ćeš i ti jedna super mamica. Malo možda zbunjena par dana, ali onda mama zmaj, kao i sve mame što su.