cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Promuklost kod djece

clock-img

10.02.2011, 11:30

clock-img

Natty

pencil-img

127

M mi već par dana promukla i to svaki dan sve jace i jace,ne kašlje,ne curi joj nos,osim sto malo "krči" u nosu,nije pila nista hladno...od cega bi to moglo biti i dal ima nesto da se to ublazi?? Nebi ju vodila kod dr samo zbog toga... ima li neko nekakav savjet ?

...ko ne valja sebi,neće nikome...

clock-img

10.02.2011, 11:34

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Savjet koji smo mi dobili od liječnika (doduše, nas je i grlo boljelo) je da se štede glasnice (kod nas to nije bilo moguće user posted image ) i stalno, ali stalno toplu (NE pretoplu) tekućinu spuštati niz grlo. Ja sam onda pravila čajeve s medom ili kompote i bukvalno hodala i kad god se sjetim davala joj u letu špricu nečeg toplog. A ako je od djece koja vole nosati flašice ili čaše, to je bar lako, uspeš joj u jednu neka nosa i cijedi.
Problem s ovim je što se osjeti malo na apetitu, jer tko bi jeo kad cijeli dan nešto pije?

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

10.02.2011, 11:39

clock-img

Anoniman

a dr. vani...tacnije u njem. kod upale grla nikako ne preporucuju toplo vec hladno...bas da se upala smiri...sto je meni i logicno...cak i colu daju kao "lijek"

clock-img

10.02.2011, 11:42

clock-img

Anoniman

probaj s karamelom...zaprzenim secerom i mlijekom...to je meni mama pravila kod kaslja i promuklosti...ili stavi u vrelo mlijeko da se otopi bronhi bombona

clock-img

10.02.2011, 11:44

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Kola ne ide na promuklost, nego za razbijanje gnojnih čepova na krajnicima kod gnojne angine, to i ovdje preporučuju.
I promuklost ne mora biti posljedica upale. A sjećam se i u Mostaru da sam kao dijete dobijala kuglu ledenog šlaga uvečer kad bih imala upalu grla. Nije bilo kupiti sladoled zimi user posted image .

clock-img

10.02.2011, 11:48

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: emma.L

Kola ne ide na promuklost, nego za razbijanje gnojnih čepova na krajnicima kod gnojne angine, to i ovdje preporučuju.
I promuklost ne mora biti posljedica upale. A sjećam se i u Mostaru da sam kao dijete dobijala kuglu ledenog šlaga uvečer kad bih imala upalu grla. Nije bilo kupiti sladoled zimi user posted image .

ja znam da su nas ko male vazda tjerali kod upale da pijemo vrele cajeve..pa kad smo u svabiju otisli sve naopako...moji roditelji su se cudom cudili...a nama djeci bi naravno drago...a kolu smo i kod obcne pale pili...ne pitaj me zasto...tako su nam savjetovali...vjerovatno radi slajma...

clock-img

10.02.2011, 11:53

clock-img

Natty

pencil-img

127

IZVORNA PORUKA: dadada

probaj s karamelom...zaprzenim secerom i mlijekom...to je meni mama pravila kod kaslja i promuklosti...ili stavi u vrelo mlijeko da se otopi bronhi bombona

dala bi ja njoj to,nego ona od juce ima i proliv pa se bas ne usudim ovo da joj dam da se ne ulita još više user posted image

clock-img

10.02.2011, 11:54

clock-img

Natty

pencil-img

127

probaću sa tim toplim čajem,a za kolu i ja mislim da ide kod gnojnog grla user posted image

clock-img

10.02.2011, 11:56

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Natty, onda ne stavljaj med, a budući da je bitno samo da bude topla tekućina, čaj od šipka će pomoći za oboje.

clock-img

10.02.2011, 12:01

clock-img

N_N

pencil-img

1860

IZVORNA PORUKA: Natty

probaću sa tim toplim čajem,a za kolu i ja mislim da ide kod gnojnog grla user posted image

Da, definitivno.
Ovo znam jer je S do 5-te godine imala stalno gnojnu anginu.
Složila bih se i sa dadada-om da se kod upala grla, narodnim liječenjem, preporučuju hladni preparati tipa sladoleda i sl. što je i meni logično, jer sa toplim napitcima bakterije se šire, hladno ih suzbija, zar ne? Makar je kod nas ovo palilo, jer kako rekoh S je jako često imala problema sa grlom.

I nogom u guzicu je korak naprijed!

clock-img

10.02.2011, 12:06

clock-img

Natty

pencil-img

127

IZVORNA PORUKA: emma.L

Natty, onda ne stavljaj med, a budući da je bitno samo da bude topla tekućina, čaj od šipka će pomoći za oboje.

user posted image vidiš na to se nisam sjetila user posted image

clock-img

10.02.2011, 12:08

clock-img

Natty

pencil-img

127

IZVORNA PORUKA: N_N

IZVORNA PORUKA: Natty

Da, definitivno.
Ovo znam jer je S do 5-te godine imala stalno gnojnu anginu.
Složila bih se i sa dadada-om da se kod upala grla, narodnim liječenjem, preporučuju hladni preparati tipa sladoleda i sl. što je i meni logično, jer sa toplim napitcima bakterije se šire, hladno ih suzbija, zar ne? Makar je kod nas ovo palilo, jer kako rekoh S je jako često imala problema sa grlom.

ja se sjecam da me je mama terala vreo caj da pijem ,kao sto toplije to bolje user posted image isto sam imala gnojene angine stalno,al se bas i sjecam da mi je ista pomagao osim trenutnog olaksanja dok ga pijem,a poslje opet boli ko vrag i ne mogu gutati...

Zadnji članci

article-img