Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Moze li mi neko pojasniti kakav je proces zamjene dokumenata pri udaji (licna, vozacka, zdravstvena, radna knjizica) da ne bi bespotrebno lutala po opstinama i cips-u.
Hvala unaprijed
14.02.2007, 15:17
Anoniman
Za licnu odes u postu, poneses staru i vjencani list (ako nisi rodjena u BiH nosis i rodni list), uplatis deset maraka, popunis zahtjev, slikas se i to je to. Na novu licnu cekas oko sedmicu. Usput predaj zahtjev za vozacku, za to ti treba uplatnica od 40 KM i nista vise, ali ces na vozacku cekati vise od mjesec. Radnu knjizicu odnesi u opstinu, tamo ces napisati molbu o promjeni prezimena, oni ti prekrize staro, upisu novo i to je to. Za zdravstvenu se nesto ne sjecam, znam da sam morala kupiti novu. Mada, ja sam tad mijenjala posao pa sam nosila i one obrasce o penzionom, ali ti mozda neces morati, mislim da je dovoljno da samo odneses novu knjizicu, mozda i radnu, da pokazes na uvid. To stvarno ne znam. Pasos ni ja jos nisam promijenila tako da ne znam koja je tu procedura. Inace, ja sam sve ovo radila u opcini novo sarajevo, a kako se kod nas opstine po uredjenju razlikuju kao dvije drzave, mozda je u nekoj drugoj sve drugacije, mada ja mislim da je u principu svugdje isto. Eto, puno srece!
14.02.2007, 15:25
Ivona RR
83
Hvala,
16.02.2007, 15:33
Happy
642
JOJ, ni ja još nisam promijenila dokumente. Sve se nešto kanim, a nikad. Ma samo kad pomislim na svu tu proceduru, papirologiju i njihovu ljubaznost, odmah odustanem. Ali ću se i ja morati nakaniti. Mislim, da je više i red. Već je muž provukao nekoliko puta