Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Drage moje mame i žene... ( izvinjavam se ako tema već postoji)
Evo šta mi se desilo... U utorak naveče dobijem mučninu i kiselinu u želdcu. U 5 ujutro počnem da povraćam
užas Božiji i tako cijeli dan i počne me stomak boliti. Odem u Opštu bolnicu a oni me pošalji na infektivnu (biseri).
Naravno da nisam otišla gore već se vratim kući i odem drugom ljekaru - ginekologu. On mi uradi ultrazvuk - beba je
ok- ali kada mi je na UZV pogledao bubrege vidio je da imam KAMEN u bubregu... Ja se prestravila. Pita jesam li ikad
imala problema sa bubrezima - reko nisam. Dobila sam antibiotik AKSEF 500 da pijem 10 dana.
Jel još neko ima bubrežnih problema... Od kud mi sad to živa sam se isprepadala!!
< Poruku je uredio acudesa RR -- 26.2.2010 18:01:21 >
14.01.2010, 11:37
samedi
1047
Draga Mamice24,ja licno nisam imala tih problema ali znam jednu mladu zenicu kojoj su u trudnoci otkrili da ima kamencice u bubrezima(ne znam tacno koliko njih ni da li su bili u oba bubrega ili samo u jednom) i ona je morala lezati u bolnici neko vrijeme(par dana),primala je neku terapiju.Na kraju je sve bilo ok,lijepo se porodila,ni ona ni beba nisu imale problema. Sta je tebi doktor rekao?Primas li kakvu terapiju,pijes li lijekove?
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
14.01.2010, 11:47
Leva
4538
Imam problema sa pijeskom u bubrezima vec tri godine i stvarno je bolno i gadno. Mogu ti dati masu savjeta kako da ga izbacis samo ne znam koliko je to pametno u trudnoci (vjerovatno nije). Napad bubrega su mnogi okarakterisali kao jako bolan ravan porodjajnim bolovima. Ja sam ih imala barem deset i prezivjela . Nikome nije jasno zasto ih imam tako cesto ali eto, mozda i to uskoro otkrijem. Postoje jako dobre kapsule na bazi ulja koje se zovu Rowatinex i kupovala sam ih bez recepta. Sluze za otapanje kamena i pijeska. Mora se konzmirati sa jako puno caja od brusnice (do 2l dnevno) ali kao sto rekoh nista od ovoga ne bih radila bez konsultacije sa ginekologom. Sretno mila i da se taj kamen smiri do poroda aBd pa ga poslije lagano rjesavaj.
< Poruku je uredio Leva -- 14.1.2010 11:49:19 >
14.01.2010, 12:44
dana3
2128
Za izbacivanje kamena iz bubrega piju s ecajevi koji jeraju na mokrenje a takvi s ne preporucuju u trudnoci.Ne znam koliko imas do poroda ali moj savjet je da ne pijes nista na svoju ruku a vec o bolivima moze doktror da da nesto za ublazavanje. J asma imala kamen u bubregu i od tada nema ni kamenja ni pijeska.kad i ako nadjem lijek koji sam pila napisacu.Uglavnom je bila breza kao glavni sastav
14.01.2010, 15:02
Mamica24
1090
Do poroda još dva i po mjeseca.. dobila sam antibitoike da pijem i to je to!
ma samo da mi bebče bude ok a ja ću taj kamen već nekako ispišati!!
14.01.2010, 21:12
Hanady RR
18727
ma nebrini ja sam sa starijom imala pjesak u bubrezima i pila antibiotike malo regularno je rodila sve za 5. A nakon poroda nisu mi ni padali na pamet. e sa drugom kad sam ostala trudna zakomlicira se al vidi čuda bubrezi čisti ko suza ( ležala u državnoj bolnici, klimenta me pregledao) al zato našli kamen u žuči. Elrem ja sam dva puta u trudnoći imala napad žuči a nisma ni znala kontala ja povraćam noći u 3 jer sam se prejela. E sad ti kamenčići u žuči još su tu, sve se kanim da ih se kotarišem a l dok malu prestanem dojit to mi je glavni zadatak.
< Poruku je uredio acudesa RR -- 26.2.2010 18:01:47 >