Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Drage sve, ovde mozemo pisati o "receptima" za prirodnu kozmetiku i kozmeticke preparate koje prakticiramo u nasoj kuci. Dakle, naglasak je na onome sto zaista mozemo same napraviti.
LP
< Poruku je uredio Visnja RR -- 25.2.2015 12:06:46 >
25.02.2015, 11:58
Skvo RR
4542
Evo za pocetak, da krenem ja....
Maska (BANANA; MED; LIMUN)
hidratizira, osvjezava i super je za one koje imaju problem sa aknama, u biti za sve tipove koze... potrebno: 1 banana 1 kasika meda 10 kapi limunovog soka
u zdjelicu gnjecite bananu, dodajte metalnom kasikom med i 10 kapi limuna... dobro izmjesajte i stavite na lice 15 minuta... Necu nista reci kakvo je lice poslije ove maske, same se uvjerite
Saprati toplom vodom
P.S. ja stavljam jednom sedmicno
< Poruku je uredio Skvo RR -- 25.2.2015 12:46:19 >
25.02.2015, 12:03
MicoTico
340
Super tema
< Poruku je uredio Visnja RR -- 25.2.2015 12:07:37 >
25.02.2015, 12:05
MicoTico
340
Milsim da svi znaju, ali eto, ponovim: Odličan piling od šećera i maslinovog ulja. aka šećera i malo ulja pomiješati u posudi, nanijeti na kožu i lagano trljati. Saprati mlakom vodom.Takođe, umjesto šećera super je i krupna morska so ili palenta.
< Poruku je uredio Visnja RR -- 25.2.2015 12:07:19 >
25.02.2015, 12:12
minie
165
IZVORNA PORUKA: MicoTico
Milsim da svi znaju, ali eto, ponovim: Odličan piling od šećera i maslinovog ulja. aka šećera i malo ulja pomiješati u posudi, nanijeti na kožu i lagano trljati. Saprati mlakom vodom.Takođe, umjesto šećera super je i krupna morska so ili palenta.
Ja ovaj piling koristim za stopala i super je.
25.02.2015, 12:17
Hanady RR
18727
Piling za umornu kožu od na bazo kafe...
1 kašika supena toza mlakog od taman :) popijene kafe bosanske/turske/domaće kako je ko ''viče'' 1 kašika supene mlijeka koje koristite za čišćenje lica ( kod mene za ovu namjenu je to bademovo mlijeko od afrodite) 1/2 supene kašike meda...može i više al povećajte onda mlijeko :)
Pomješajte toz i med...dodoajte mlijeko
Umijte se hladnom vodom da otvorite pore :)
Nanesite smjesu na lice i dekolte lagano tapkajući. Vlažnim dlanovimapolako kružnim pokretima utrljajte masku u kožu. Ostavite da maska tako stoji desetak minuta kako bi kafein i med djelovali.
Kafein svojim antioksidantskim svojstvima uklanja toksine iz kože, smanjuje vrećice ispod očiju i kapilarno crvenilo, te usporava starenje kože, dok med obnavlja kožu i čini ju mekšom.
Isperite lice i dekolte mlakom vodom da zatvorite pore:) Obrišete se peškirom i uživajte :)
25.02.2015, 12:17
bebaa
-11235
IZVORNA PORUKA: minie
Ja ovaj piling koristim za stopala i super je.
Takodje.....
Cesto dodam i meda i koju kap limuna...pa i lice lagano izmasiram...
25.02.2015, 12:18
Skvo RR
4542
Dakle REGENERATOR nam ne treba...
REGENERATOR
Potrebno 1/2 dl jabukovog sirceta, ja stavim pola male soljice u litru vode i time isperem kosu..naravno ispere se i cistom vodom poslije toga....ako ista mirisa i ostane ispari u roku od 20 minuta.... Jeftino, brzo i zdravo... JA regenarator nisam godinama kupila
< Poruku je uredio Skvo RR -- 25.2.2015 12:20:33 >
25.02.2015, 12:25
MicoTico
340
IZVORNA PORUKA: Skvo RR Potrebno 1/2 dl jabukovog sirceta, ja stavim pola male soljice u litru vode i time isperem kosu..
Ja to koristim kad čistim štene bez zeze, ozbiljno
25.02.2015, 12:26
Skvo RR
4542
IZVORNA PORUKA: Skvo RR Potrebno 1/2 dl jabukovog sirceta, ja stavim pola male soljice u litru vode i time isperem kosu..
pa sta mislis zasto se koristi...radi PH sirceta...
25.02.2015, 12:27
MicoTico
340
Vid' ove Skvo, ne smijem ni reć' čime ćuku perem Jesam na dobroj temi - jesam. prirodna kozmetika, ne piše za koga
25.02.2015, 12:27
Hanady RR
18727
Baš... pa meni treba i za štene
nego na farabne kose isto sasvim OK...taj Ph i to...Skvo? sve dure i crvenokosim, nemoj me isprat ženo nakon prvog farabanja
25.02.2015, 12:29
Skvo RR
4542
Vid' ove Skvo, ne smijem ni reć' čime ćuku perem Jesam na dobroj temi - jesam. prirodna kozmetika, ne piše za koga
ma ne..znam i ja..imala sam psa 15 godina...kazem da je super stvar za dlaku..a o dlakama govorimo ...iz tog razloga..ne peres ti njega onako sa tim sto hoces da ga trujes...kazem da regenerator ne treba...
25.02.2015, 12:30
Skvo RR
4542
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Baš... pa meni treba i za štene
nego na farabne kose isto sasvim OK...taj Ph i to...Skvo? sve dure i crvenokosim, nemoj me isprat ženo nakon prvog farabanja
mozes sircetom i posvjetliti kosu..ali moras drzati..kada sapisres nista se ne desava..osim sto se ne mrsi i bude mekana..upravo je super i za farbanu kosu..jer ona isusuje kosu..postaje ti bazno vlasiste i onda ide sirce da to ujednaci.
< Poruku je uredio Skvo RR -- 25.2.2015 12:31:29 >
25.02.2015, 12:34
Anoniman
.
25.02.2015, 12:34
EEDITH
1217
a šta za nas ofarbane,ispere li se brže farba sa sirćetom
25.02.2015, 12:39
Skvo RR
4542
IZVORNA PORUKA: EEDITH
a šta za nas ofarbane,ispere li se brže farba sa sirćetom
iskreno.. ne...kako ja koristim..a masa ovde zena zna da sam uvijek obojena..nema sta da veze i ispere kosu...
25.02.2015, 12:41
Hanady RR
18727
Hvala Skvo... probam večeras odmah
25.02.2015, 12:42
Skvo RR
4542
Hvala Skvo... probam večeras odmah
probaj..super je...
25.02.2015, 12:43
Skvo RR
4542
I da jos jedna stvar..jabukovo sirce je super za urasle dlacice.... ..dakle..malo stavite meda na mjesto to..nekih 5 minuta...obriset__e i onda natapkate mjesto jabukovim sircetom...dlacica odmah iskoci
< Poruku je uredio Skvo RR -- 25.2.2015 12:44:29 >
25.02.2015, 12:52
Skvo RR
4542
Izgleda da cu ja samo pisati ovde .. ali me krenulo... Djumbir KUPKA dakle saka dzumbira...ja uzmam onaj u kockicama u badem butiku..i stavim u toplu vodu nakon 5 minuta..nema sta ljepse i mirisnije Koza je mekana...ma zaista se vidi razlika
< Poruku je uredio Skvo RR -- 25.2.2015 12:53:24 >
25.02.2015, 13:01
damma
1281
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Dakle REGENERATOR nam ne treba...
REGENERATOR
Potrebno 1/2 dl jabukovog sirceta, ja stavim pola male soljice u litru vode i time isperem kosu..naravno ispere se i cistom vodom poslije toga....ako ista mirisa i ostane ispari u roku od 20 minuta.... Jeftino, brzo i zdravo... JA regenarator nisam godinama kupila
i ja sirce koristim kao regenerator....
25.02.2015, 13:10
Skvo RR
4542
Ja imam jedan problem, ne volim miris "krema" na rukama...generalno hoce mi biti zlo...i naravno posebno kod "teta"koje uz to i barataju sa hranom..e sada ja nemam ni jednu kremu za ruke u kuci...nemam ni za lice..ali o tome cu kasnije dakle da se osvjeze ruke maslinovo ulje i smedji secer. dvije kasikice maslinovog ulja i kasikica smedjeg secera i po rukama meljati dok se secer ne istopi..i imate svjeze rukice..sa NO mirisom
< Poruku je uredio Skvo RR -- 25.2.2015 13:12:31 >
25.02.2015, 13:13
Hanady RR
18727
ih ja sam sa rukicama još ''jača'' svako malo...puterom ruke namažem, stavim rukavice na ruke spavam tako rukavice one najlonske kao što dođu u farbama...ja ih kupujem u apoteci u kutiji nemaju miris niti su do materijala koji imaju miris inače ih koristim dosta za rad rukama ...i za njegovanje ruku...eto
25.02.2015, 13:13
Skvo RR
4542
ih ja sam sa rukicama još ''jača'' svako malo...puterom ruke namažem, stavim rukavice na ruke spavam tako rukavice one najlonske kao što dođu u farbama...ja ih kupujem u apoteci u kutiji nemaju miris niti su do materijala koji imaju miris inače ih koristim dosta za rad rukama ...i za njegovanje ruku...eto
ista stvar moze i sa maslinovim uljem...