Drage moje ženice, veliko hvala od srca na vašim odgovorima... A hvala i na ovim čestitkama po ko zna koji put. Ja sam samo željela svojoj djeci najbolje, kao i vi svojoj!
Maidice, da se ostale ženice ne naljute, čini mi se da bi tvoj prijedlog mogao dati neke rezultate. Nekako mi ima logike ovo sa limunom, da u noći namažem bradavice i onda kad je stavi usta, sigurno mu neće biti prijatno jer limun tako kiseo nikad anisu probali. Javim kada probam... (Slažem se s tobom jer sam i sama protivnik tableta, a pogotovo hormonskih - nadam se da za tim neće biti potrebe)
Chuchi, kao što sam već napisala moji dječaci jedu svu čvrstu hranu i hB lijepo se hrane i imaju večeru pred spavanje, tako da glad nije ono što ih budi, bar ja tako mislim. Flašica... Preksinoć mi se Mak 2x probudio i cijedio sebi mlijeko, jer se i proizvodnja mlijeka u mojim sisama tako naštimala da je za 1x dovoljno u noći, a eto on navuče i za 2. I ja ujutro da ne bih dala jutarnji podoj probam flašicu, mlijeko sa malo čokolina, ma ni da primiriše...
Farenada, vidim da je tvoj prvi post na RR upućen meni i zahvajujem ti na tome.
Nisam sigurna da bih mogla otići negdje sa mužem, ako ne zbog djece, definitivno ne bih mogla dodatno opteretiti roditelje da oni deveraju s njima cijeli dan i noć jedan vikedn npr. I ovako mnogo pomažu... A vjerujem da ova taktika uopšte nije loša i sigurno bi upalila...
Zoricapenusliski, i tebi kao i Farenadi hvala, a posebno mi je drago da si i ti majka blizanaca. Nadam se da ćeš sada češće da se javljaš i družiš se sa nama, pa ja ću za tebe imati puno pitanja, jer već imaš iskustvo koje ja sada stičem!
Kod mene draga moja ne pomaže duda varalica... Oni se ustanu i stoje u krevetiću a dudu samo bace. Kao što sam pisala, sa Edijem možemo naveče, ili ga prevariti sa vodicom, ili ga zagrliti pronosati i on će nastaviti, ali sa Makom ide teško. Evo sinoć smo imali situaciju, budio se jednom da doji, podojila ga, nastavio spavati. Eto ga opet za 2 h. MM ustao i uzeo ga, vriska, plač, spava a plače. Samo ga sisa umiri. Probudio mi Edija. Stvarno ne znam šta da radim u takvoj situaciji. I ne vjerujem da ću na moru moći da krenem sa odvikavanjem od noćnog podoja, jer ćemo biti u sobi zajedno, uznemiriće i Edija i šta ću onda... A ponadala sam se da to na moru odradim, jer mi nije zgodno dok sam u SA i kada svako jutro moram na posao. Znam da će se pregrmiti, ali neće biti lako sa ovim malim prcom...
Draga stella, dugogodišnja mama dojilja , mislim da si u pravu da bi MM u noći trebao Maka da uzme i smiri, jer sam primjetila kada on mene vidi u mraku, a uzme ga MM, počinje vriska - svakako plače ako mu odmah sisu ne dam, a kamoli kad vidi da ga neću ja uzeti... Predložiću mu... neće mu biti drago da on bude taj koji će deverati s njim. Najbolje da se mijenjamo, jednu noć on, jednu ja...
Ništa ženice moje, javljaću vam razvoj situacije... Bogami ovo mi se čini teža faza nego sami početak kada sam ih dojila po 10x u 24 h (čitaj 20), kada su bili majušni i kada su me leđa odvaljivala... Ali kao što Zoricapenusliski kaže, sve se pregrmi. Neka su oni živi i zdravi.
Oprostite na mom dugom postu, ali nadam se da će danas/sutra nekoj drugoj forumašici sa sličnim "problemom" sve ovo pomoći.
Naravno da su dobrodošli savjeti od drugih ženica.
Puno pozdrava i pišemo se!