Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Istrazivanja su pokazala da izlazak na hladan, svjez zrak nakon pranja kose ne moze imati negativan utjecaj na zdravlje. Meni je mama u djetinjstvu "usadila" u glavu da ne smijem van nakon pranja i danas se toga drzim.
Kakva su vasa iskustva s ovim?
12.03.2013, 22:26
Amyla
246
Ja skoro uvijek perem kosu prije nego negdje krenem, ali to bude pretezno par sati prije, jedini izuzetak je ako idem bas bas rano, onda je operem navece, a jako se brzo masti pa je relativno cesto perem
12.03.2013, 22:26
Adana
2777
Ja generalno ne vjerujem u to, i u propuh...
Neću reći da hladnoća nekada neće negativno uticati, ili da se neće još prikačiti i neka bakterija/virus i sl. pa napraviti ''kuršlus''. Jer sam sigurna da ima neko ko je dobio parezu facijalis ili se dobro nahladio zbog ''mokre glave''....
< Poruku je uredio Adana -- 12.3.2013 22:29:38 >
12.03.2013, 22:27
salmy
5830
kad perem kosu taj dan sam zatvorena u stanu...nema sanse da izadjem vani,ni na balkon
Kad se sisam u salonu..uvijek gledam da je auto bllizu i da imam 2 kape na glavi Doduse ja imam bas dugu kosu...i treba dosta vremena da je osusim
bez obzira koliko smo je osusili,2 sata poslije pranja kose..glava je mokra...
12.03.2013, 22:29
visnjica1
4
I ja sam citala navedeno ali mislim da to nijw tacno jer kad god sam oprala kosu i izasla ubrzo vani glava, zub.su me zaboljeli ili isto prenocila u hl adnoj sobi a danasnja istrazivanja ima tako glupih zakljucaka da Bog sacuva od pramtivijeka stojo ne izlazi mokre glave napolje
12.03.2013, 22:29
hapymum
-28
Najopasnije je oprati kosu navece direktno pred spavanje pa leci nego je oprati pa izaci vani
30.05.2012 02:20 Hana 03.07.2014 07:40 Ejna
12.03.2013, 22:30
MicoTico
340
IZVORNA PORUKA: hapymum
Najopasnije je oprati kosu navece direktno pred spavanje pa leci nego je oprati pa izaci vani
Ja to uvijek tako radim. Osušim je i odmah legnem.
12.03.2013, 22:31
felix
1166
IZVORNA PORUKA: salmy
kad perem kosu taj dan sam zatvorena u stanu...nema sanse da izadjem vani,ni na balkon
Kad se sisam u salonu..uvijek gledam da je auto bllizu i da imam 2 kape na glavi Doduse ja imam bas dugu kosu...i treba dosta vremena da je osusim
bez obzira koliko smo je osusili,2 sata poslije pranja kose..glava je mokra...
isto. sam sto ja se ne usudjujem da mi neko pere grivu zimi kad se sisam il sta vec ..... ovo gore prvo podvuceno pogotovo, cak je osusim i opet ujutro kad ustanem mokra vuhka bude ....
12.03.2013, 22:33
hapymum
-28
IZVORNA PORUKA: MicoTico
To ti je vrlo opasno vjeruj mi,idealno za mozdanog udara
30.05.2012 02:20 Hana 03.07.2014 07:40 Ejna
ljubičica 28
289
Usađeno u glavu da se ne izlazi nakon pranja kose i vjerovatno će tu i ostati
minie
165
Nakon pranja kosa ne bi trebali izlaziti 4 sata na hladan vazduh, a slazem se sa happymum da je ipak mokre kose najopasnije zaspati.
vila_7
5398
i ja ovako najcesce. Moja kuma opere kosu ne osusi je (samo onako malo na zraku da bas ne cijedi) i legne spavati. OK to je druga krajnost i ne bih nikad- al npr.znaci legnem poslije pranja, iz frizerskog normalno izadjem, ali inace ostanem u kuci nakon pranja (osim bas ljeti)
12.03.2013, 22:34
salmy
5830
to nikako..barem par sati pred spavanje oprati...nikako oprat osusit i leci ujutru ces sam sebi saptat na uvce
12.03.2013, 22:36
sporty mamaa
3211
IZVORNA PORUKA: SdZ
Istrazivanja su pokazala da izlazak na hladan, svjez zrak nakon pranja kose ne moze imati negativan utjecaj na zdravlje. Meni je mama u djetinjstvu "usadila" u glavu da ne smijem van nakon pranja i danas se toga drzim.
Ja sam dosad vjerovala da se ne smije... Jos muzu non stop trubim da nije normalan, jer on opere kosu i odmah vani. A eto ziv i zdrav
12.03.2013, 22:37
felix
1166
IZVORNA PORUKA: ljubičica 28
Usađeno u glavu da se ne izlazi nakon pranja kose i vjerovatno će tu i ostati
isto inace sam, jako osjetljiva kad bi bilo kako dr. uradila sutra bi me po hitnoj trazili na intezivnoj njezi
12.03.2013, 22:37
Adana
2777
To ti je vrlo opasno vjeruj mi,idealno za mozdanog udara
Znaš li zašto?
Ja često operem i osušim kosu i legnem nedugo nakon toga... isto tako ne zazirem od pranja kose u frizerskom i izlasku iz istog bez obzira na godišnje doba. Ljeti skoro nikada ne sušim kosu, a zimi mi se zna desiti da je operem, osušim i izađem. I da, počesto nakon treninga odem kući mokre glave jer mi je mrsko čekati da osušim kosu ili mi bude prevruće da je sušim do kraja....
12.03.2013, 22:38
felix
1166
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: SdZ
Ja sam dosad vjerovala da se ne smije... Jos muzu non stop trubim da nije normalan, jer on opere kosu i odmah vani. A eto ziv i zdrav
on ko jos jedan se tak k.....i ja nebi to smjela ima smjelosti to uraditi mm je isti ja on bas pazi, jednom je slucajno izaso van zaboravio jadan da je kosu oprao, kad je uso vice jbte jel da no ja kosu prao ajd reko neces umrijeti ne brini se on se sav jadnik zado u brige
02.05.2016, 22:08
mamin_zivot
377
Pozdrav drage žene... Nisam mogla pronaći temu vezano za vaške u kosi. Djevojčica je dobila u vrtiću, šta je najefikasnije i kako se ponašati da se što prije očisti... Koristim Sumifen šampon i gusti češalj. Gnjida ima poprilično a do sad sam našla pet vaški. Pomoć, svaki savjet je dobrodošao.
16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!! 01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina. Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**