cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Pranje kose

clock-img

12.03.2013, 22:23

clock-img

SdZ

pencil-img

2784

Istrazivanja su pokazala da izlazak na hladan, svjez zrak nakon pranja kose ne moze imati negativan utjecaj na zdravlje.
Meni je mama u djetinjstvu "usadila" u glavu da ne smijem van nakon pranja i danas se toga drzim.

Kakva su vasa iskustva s ovim?

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

clock-img

12.03.2013, 22:26

clock-img

Amyla

pencil-img

246

Ja skoro uvijek perem kosu prije nego negdje krenem, ali to bude pretezno par sati prije, jedini izuzetak je ako idem bas bas rano, onda je operem navece, a jako se brzo masti pa je relativno cesto perem user posted image

29.07.2011. Harun
30.10.2013. Rijad

“Život je plamen koji uvijek gori, ali se opet ponovo zapali svaki put kad se dijete rodi.”

clock-img

12.03.2013, 22:26

clock-img

Adana

pencil-img

2777

Ja generalno ne vjerujem u to, i u propuh...

Neću reći da hladnoća nekada neće negativno uticati, ili da se neće još prikačiti i neka bakterija/virus i sl. pa napraviti ''kuršlus''. Jer sam sigurna da ima neko ko je dobio parezu facijalis ili se dobro nahladio zbog ''mokre glave''....

< Poruku je uredio Adana -- 12.3.2013 22:29:38 >

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

clock-img

12.03.2013, 22:27

clock-img

salmy

pencil-img

5830

kad perem kosu taj dan sam zatvorena u stanu...nema sanse da izadjem vani,ni na balkon

Kad se sisam u salonu..uvijek gledam da je auto bllizu i da imam 2 kape na glavi
Doduse ja imam bas dugu kosu...i treba dosta vremena da je osusim

bez obzira koliko smo je osusili,2 sata poslije pranja kose..glava je mokra...

clock-img

12.03.2013, 22:29

clock-img

visnjica1

pencil-img

4

I ja sam citala navedeno ali mislim da to nijw tacno jer kad god sam oprala kosu i izasla ubrzo vani glava, zub.su me zaboljeli ili isto prenocila u hluser posted image adnoj sobi a danasnja istrazivanja ima tako glupih zakljucaka da Bog sacuva od pramtivijeka stojo ne izlazi mokre glave napolje

Moje Sunce 25.11.2012

clock-img

12.03.2013, 22:29

clock-img

hapymum

pencil-img

-28

Najopasnije je oprati kosu navece direktno pred spavanje pa leci nego je oprati pa izaci vani

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

clock-img

12.03.2013, 22:30

clock-img

MicoTico

pencil-img

340

IZVORNA PORUKA: hapymum

Najopasnije je oprati kosu navece direktno pred spavanje pa leci nego je oprati pa izaci vani

Ja to uvijek tako radim. Osušim je i odmah legnem.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

clock-img

12.03.2013, 22:31

clock-img

felix

pencil-img

1166

IZVORNA PORUKA: salmy

kad perem kosu taj dan sam zatvorena u stanu...nema sanse da izadjem vani,ni na balkon

Kad se sisam u salonu..uvijek gledam da je auto bllizu i da imam 2 kape na glavi
Doduse ja imam bas dugu kosu...i treba dosta vremena da je osusim

bez obzira koliko smo je osusili,2 sata poslije pranja kose..glava je mokra...

isto. sam sto ja se ne usudjujem da mi neko pere grivu zimi kad se sisam il sta vec .....
ovo gore prvo podvuceno pogotovo, cak je osusim i opet ujutro kad ustanem mokra vuhka bude ....

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

clock-img

12.03.2013, 22:33

clock-img

hapymum

pencil-img

-28

IZVORNA PORUKA: MicoTico

To ti je vrlo opasno vjeruj mi,idealno za mozdanog udara

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

clock-img

clock-img

ljubičica 28

pencil-img

289

Usađeno u glavu da se ne izlazi nakon pranja kose i vjerovatno će tu i ostati user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

clock-img

clock-img

minie

pencil-img

165

Nakon pranja kosa ne bi trebali izlaziti 4 sata na hladan vazduh, a slazem se sa happymum da je ipak mokre kose najopasnije zaspati.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

clock-img

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

i ja ovako najcesce. Moja kuma opere kosu ne osusi je (samo onako malo na zraku da bas ne cijedi) i legne spavati. OK to je druga krajnost i ne bih nikad- al npr.znaci legnem poslije pranja, iz frizerskog normalno izadjem, ali inace ostanem u kuci nakon pranja (osim bas ljeti)

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

12.03.2013, 22:34

clock-img

salmy

pencil-img

5830

to nikako..barem par sati pred spavanje oprati...nikako oprat osusit i leci
ujutru ces sam sebi saptat na uvceuser posted image

clock-img

12.03.2013, 22:36

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

IZVORNA PORUKA: SdZ

Istrazivanja su pokazala da izlazak na hladan, svjez zrak nakon pranja kose ne moze imati negativan utjecaj na zdravlje.
Meni je mama u djetinjstvu "usadila" u glavu da ne smijem van nakon pranja i danas se toga drzim.

Ja sam dosad vjerovala da se ne smije... Jos muzu non stop trubim da nije normalan, jer on opere kosu i odmah vani. A eto ziv i zdravuser posted image user posted image

clock-img

12.03.2013, 22:37

clock-img

felix

pencil-img

1166

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

Usađeno u glavu da se ne izlazi nakon pranja kose i vjerovatno će tu i ostati user posted image

isto
inace sam, jako osjetljiva kad bi bilo kako dr. uradila sutra bi me po hitnoj trazili na intezivnoj njeziuser posted image

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

clock-img

12.03.2013, 22:37

clock-img

Adana

pencil-img

2777

To ti je vrlo opasno vjeruj mi,idealno za mozdanog udara

Znaš li zašto?

Ja često operem i osušim kosu i legnem nedugo nakon toga...
isto tako ne zazirem od pranja kose u frizerskom i izlasku iz istog bez obzira na godišnje doba.
Ljeti skoro nikada ne sušim kosu, a zimi mi se zna desiti da je operem, osušim i izađem.
I da, počesto nakon treninga odem kući mokre glave jer mi je mrsko čekati da osušim kosu ili mi bude prevruće da je sušim do kraja....

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

clock-img

12.03.2013, 22:38

clock-img

felix

pencil-img

1166

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: SdZ

Ja sam dosad vjerovala da se ne smije... Jos muzu non stop trubim da nije normalan, jer on opere kosu i odmah vani. A eto ziv i zdravuser posted image user posted image

on ko jos jedan se tak k.....i ja nebi to smjela ima smjelosti to uraditi mm je isti ja on bas pazi, jednom je slucajno izaso van zaboravio jadan da je kosu oprao, kad je uso vice jbte jel da no ja kosu prao ajd reko neces umrijeti ne brini seuser posted image on se sav jadnik zado u brige

clock-img

02.05.2016, 22:08

clock-img

mamin_zivot

pencil-img

377

Pozdrav drage žene... Nisam mogla pronaći temu vezano za vaške u kosi. Djevojčica je dobila u vrtiću, šta je najefikasnije i kako se ponašati da se što prije očisti... Koristim Sumifen šampon i gusti češalj. Gnjida ima poprilično a do sad sam našla pet vaški. Pomoć, svaki savjet je dobrodošao.

16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!!
01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina.
Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**

clock-img

02.05.2016, 22:36

clock-img

ninuska

pencil-img

1939

Zadnji članci

article-img