Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
citajuci i po drugim forumima vidim da je ovo normalno u trudnoci ali zanima me da li se neka od vas srela ili srece sa ovim problemom. Ja sam 27 sedmica, nisam se previse ni udebljala niti mi je stomak prevelik, a evo vec par zadnjih dana stalno disem 'kao na skrge'. Bas ono plitko i imam cesto potrebu da udahnem duboko, kao da mi fali zraka. I uz to me nakako kao ziga sa lijeve strane, imam kao neku tupu bol, ne znam kako objasniti, a posto sam ja prilican panicar malo me malo strah da nije hericka .
04.03.2008, 19:54
bebano
759
Pa trudnice moje drage, nije valjda da jedino ja ovako disem?? Aaaa ako je tako blago vama, svima vam zavidim . Ovo je bas nezgodno.
04.03.2008, 19:57
ElmaB
4568
Draga moja!
To ti je sasvim normalno, posebno za sedmicu u kojoj se nalazis. Naime, tvoja materica je sada dosta visoko i pritisce dijafragmu, koja ti onemugucava normalno disanje. To najbolje mozes osjetiti kada lezis na ledjima. Ja sam tako disala u prosloj trudnoci, a u ovoj sam dobila trudnicku trahikardiju, neravnomjeran otkucaj srca, jer nosim dvojke. Ne sekiraj se, procice!!!
Nisi sama! I ja sam u 27 sedmici i to mi se desava.Nemam nikakve bolove,ali malo teze disem kada lezim na ledjima. Kod mene se taj pritisak uvecane maternice odrazava na zeludcu.Stalno,ali bukvakno stalno imam potrebu da podrigujem.Bljak!
Hvala vam zenice drage. Ipak je lakse cuti da se desava i drugima. Znaci i ovo sto me ziga nije nista strasno , a ja se uplasila kada nemam puno iskustva.
04.03.2008, 21:17
issa
198
Bebano, prijavljujem se na spisak plitkodišućih žena Maternica mi je haman pod vratom, boli me ispod desne dojke pa prema sredini, vjerovatno je dijafragma u pitanju, ne mogu sjediti savinutih leđa nego se moram maksimalno ispraviti da bih ublažila tu bol.
Kažu normalno je i ja to kao takvo prihvatam. Dakle, suosjećam s tobom i sotalim sapatnicama
05.03.2008, 09:48
haidy
549
I ja isto tesko disem, mada to nije nesto sto mi puno smeta. Ali ponekad izgleda jako smjesno, npr. pricam nesto sa muzem i samo u po frke, ja jako udahnem i izdahnem. On se jadan prepadne sta mi je. A sto kaze Ivona za to podrigivanje, i to mi se desava zadnjih dana. Tako prije neki dan na nekom rodjendanu, ja pricam sa prijateljicom i samo podrignem, bas me bilo sramota, ali sta cu kad ne mogu kontrolisati. A ona umrla od smijeha. E bas je ova trudnoca cudna, sta nas sve nece snaci.
15.04.2011, 19:44
palachinken
5397
Jesu prošle tri godine od zadnjeg posta, ali bolje nego da otvaram novu temu. Naime zadnji dan-dva tako teško dišem, a vidim gore u postovima da je moguće da maternica pritišće dijafragmu. Sinoc sam se probudila bez zraka i živa se isprepadala. Čitav dan danas se borim da udahnem "ko čovjek" Ima li nešto da mogu uraditi, neki položaj, vježbica ili da trpim?
< Poruku je uredio palachinken -- 15.4.2011 19:45:26 >
15.04.2011, 20:24
Selma.A.M
2127
Palachinke na ja samo trpim ....Jučer ujutro malac došao kod nas u krevet a ja se tek budim,i baš kao "riba na suhom" kad mm govori malcu stani sad A.mami treba zraka da udahne Baš je ružno ali sve su to pratioci drugog stanja
17.04.2011, 09:34
palachinken
5397
Eh...da je do kadije ko od kadije... Lijepo fino mi u onom sedmičnom trudničkom pregledu za ovu, 27. sedmicu piše: Maternica je sada prilično velika pa pritišće unutrašnje organe koji najprije pritišću pluća. Zato ponekad možda teško dišete, jer se pluća ne mogu u cijelosti raširiti.
Znači, šuti i i trpi
17.04.2011, 13:25
Selma.A.M
2127
Ma tako se i mene začepila da se ne jadam kada me je stomak bolio na početku,kad ono materica se širi bla,bla normalno je da vas tupi bol probode ....I onda ja šuti i trpi
21.04.2011, 13:17
ja92
80
Uh, vidim da nisam jedina... Ja bas zadnjih dana tesko disem, a kad pokusam duboko da udahnem probode me neka luda bol Imam osjecaj da su mi se rebra rasirila... Stavrno smeta ovo disanje na slamku...