Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Nisam baš znala gdje da smjestim ovu temu ali jednostavno sam morala podjeliti ovaj link sa vama.
Često sam čula, i ovdje i u kontaktu sa drugim majkama kao se olako paracetamol koristi kod djece, kako ga daju preventivno u strahu od temperature. I nije mi bilo mrsko uvijek skrenuti pažnju da je paracetamol lijek protiv, a ne za sprječavanje.
Pročitajte, pazite kad dozirate i zašto dajete. Dajite kad baš morate!
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
27.03.2012, 23:32
taurus
3578
davati bilo kakav hemijski lijek kao preventivu temperaturi je
u ovom tekstu se navode slučajevi predoziranja sa paracetamolom, ali predoziranje sa bilo kojim drugim lijekom može isto završiti.....postoji jednaka opasnost i od predoziranja sa nekim vitaminima
ali sigurno mogu tvrditi da je paracetamol mnogo manje štetan u poređenju sa drugim često korištenim analgeticima i antipireticima, kao što su ibuprofen (Dalsy) ili diklofenak (Voltaren) i za odrasle je bolje popiti paracetamol npr. za glavobolju nego cafetin, cofadon ili analgin, jer je znatno manje nus djelovanja i kontraindikacija
ali opet ponavljam ovo važi samo ako se ne prelazi maksimalna dnevna doza
27.03.2012, 23:35
Apotekarka
3918
Mogu li ja jos nesto dodati za poaracetamol, ne bi ga trebalo korisrtiti duze od 5-7 dana bas zbog tog sastava koji unistava jetru