Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Molim Vas je li ima neka pravnica, treba mi savjet. Naime, drugarica je sa 2 djece (6g i 2mj) pobjegla od muza. Svakodnevno psihicko i verbalno zlostavljanje, prijetnje itd. Dosla je kod roditelja jer je samo tako upjela da se izvuce. On je strani drzavljanin. Sad joj prijeti da nece uci u stan da uzme svoje licne stvari (bukvalno ni licnu kartu nema), djecije i ostalo, prijeti joj da je vec podnio zahtjev u ambasadi za pasose djeci jer po njihovom zakonu djeca mogu na pasos oca.Da ce djecu odvesti sa sobom i bla bla. Sta joj je sad raditi dok se zena malo sabere i pokrene brakorazvodnu parnicu? Ima zvucne poruke gdje joj to sve govori kao i prijetnje da ce neko glavu izgubiti, aludirajuci na nju. Molim vas izvinite na anonimnom, ovo je prvi put da koristim odkako sam clan RR.
02.09.2015, 17:31
ladyblue RR
1848
Neka ode u policiju i isprica sve. Obavezno ga i prijaviti jer ce joj ta prijava kasnije pomoci ako bude problema. Policija ce je odvesti da uzme stvari. A ta prica sa pasosima u ambasadi je sci fi. Kao da to tako ide?! Otici i u Centar za soc. rad i tamo sve ispricati. Bez njih se ne moze razvesti. I uzeti advokata i tuzbu za razvod podnijeti.
02.09.2015, 17:39
Anoniman
Hvala Lady , pa nije bas da ne moze srediti pasose jer je je uposlenik ambasade :( ali realno nema sanse da joj uzme djecu mislim otme.
03.09.2015, 13:45
Mirkica
6978
IZVORNA PORUKA: Anoniman
Hvala Lady , pa nije bas da ne moze srediti pasose jer je je uposlenik ambasade :( ali realno nema sanse da joj uzme djecu mislim otme.
ne moze on tek tako uzeti djecu i tek tako srediti pasose moze ali bi bilo krivicno djelo , ja kad sam vadila mojoj djeci pasose morala sam i ja i mm da dodjemo da se potpisemo OBOJE , i da imaju djeca pasose njegove drzave ne vjerujem da ih tek tako moze odvesti iz zemlje , nije to bas tako lahko. A da ona nek ne gubi vrijeme i pravac policija i ovako kako je lady rekla .
04.09.2015, 17:17
Anoniman
Mirkice sve bi bilo uredu da je neka od zemalja Evrope, ali negdje zene idu na pasos muza, djeca takodje se dodaju bez pitanja majke o tome :(
Hvala puno svima na pomoci i onima koje su na privat dale savjete (prepoznace se). Ona je odradila sto je trebala, sad predstoji dugotrajna borba.