IZVORNA PORUKA: mamin junacina
Ovako ja bi da se ukljucim na ovu temu,posto mi je receno da kolegca HANADI moze upoznati sa nekim zakonima vezano za temu.Ukratko cu...Znaci trudnica sam,cetvrti mjesec,na poslu nisam nikome nista govrila jer nisam smjela,prije toga na mjesec dva nam je receno da nesmijeno ostati trudne,a ako zatrudnimo da cemo same doci i reci da dajemo otkaz.Helem ja sam trenutno na bolovanju,ali sam cula od radne kolegice da se nasa poslovnica zatvara i da ce diretkor meni i mojoj kolegici dati otkaz a ova treca bit ce prebacena u drugu poslovnicu,jer imamo vise radnji po gradu.Sad me zanima,ja ko trudnica na bolovanju,ugovor taje do 6 mjeseca,dali on meni moze dati otkaz i ako ne kako da se postavim...Molim za odgovor
Evo mene...
1. rečeno da nemsijemo ostati trudne je protuzakonito ..to znaš zasigurno...u slučaju d ati kansije zatreba ti i te kojima je rekao super ste svejdoci...užas
a sad tvoj slučak...
dok si na bolovanju ne smije ti dati otkaz...
ni za vrijeme trudnoće ne smije ti dati otkaz radi trudnoće...
eh sad kako nećeš sama sotajati bez spola on sa zatavranje poslovnice može donijeti odluku o tehnološkom višku i vas e stako i rješiti ...s tim da ne smije zapoliti nove radnice na vaša mjesta...
međutim...
od vas tri o kojima se govori da će ostati bez posla koja je posljednja došla u radni odnos od vas je važan podatak...ako do tri jedna dvije ostaju bez posla..onda ostaje na poslu ona koja je najduže zaspolena od vas tri...
Ja ti sugerišem da vučeš bolovanje, kako znaš i umiješ do siteka svoga ugovora...
on ti ga svakako s asvojim stavom kada vidi stomak i sazana da jesi trudna neće obnoviti...ugovor na određeno vrijeme kod tebe do 6 mjeseca prestaje biti na snazi ...to nije otkaz to je ugovor koji je istekao...