Kada citam grozim se! Drage moje, ja kada ovdje nazovem samo da zakazem termin, cujes tako prijatan glas preko telefona da ti odmah bude lakse. A onda kada odes, s tolikim se postovanjem odnose prema tebi, sa kojom ljubaznoscu da vam ne mogu opisati. Ja kada ispricam dole u Bosni kako mi je bilo u bolnici kada sam se porodila, oni prosto ne mogu da vjeruju i kazu "Ti nisi bila u bolnici, ti si bila u hotelu". Max se trude da se osjecas prijatno, da ti nista ne fali. Oba puta sam imala sestru koja se brinula o meni. 100 puta na dan dodje pita trebam li vodu, mogu li sama ustati, hocul da mi pomogne da se istusiram, hocu li da ona presvuce bebu, hoce li je odnijeti iz sobe da se ja malo odmorim...ma ne znam sta sve ne! Stvarno, bila sam prezadovoljna uslugom oba puta, a cini mi se da mi je drugi put bilo jos bolje, jer sam prvi put spavala na CR i ne znam sta se desavalo u sali, dok sam drugi put bila i svi su se max trudili da me razvesele dok su trajale pripreme, da se ne bojim. Dok su me sijekli, anesteziolog je citavo vrijeme bio pored desne strane i drzao me za ruku (MM s druge trane), pricao mi sta rade, kako vade bebu, nasmijavao me, stalno "kako si, kako si" po 100 puta. Pa onda prvi dan odmah pregleda pedijatar, pa dodje da mi sve u detalje objasni za bebu sta je i kako je, pa onda drugi dan pkontrolisu sluh, pa i taj dodje da mi kaze jel sve u redu, pa treci dan vid i po izlasku kuci jos jednom pedijatar. Svi dodju u moju sobu da kazu sta imaju i kako je beba Max se trude da ti objasne sve u vezi bebe i pregleda i ako nesto pitas, ako ti je nejasno lijepo ti objasne u detalje.
Posle toga kada god sam nosila dijecu pedijatrnu na pregled, i tu onda odmah prima vakcine...stvarno, nemam rijeci, svaka im cast. I to sve bez ikakve stele i podplate. Mi ovdje, kao i svi ostali, takav je zakon...mjesecno placamo zdravstveno osiguranje za nas cetvoro i sto god da nam se desi i koliko god da kosta, nista ne placamo dodatno, sem tog mjesecno. Cak i da nam se nedaj Boze, nesto desi u Bosni, Sloveniji, ili bilo kojoj drzavi, a da je hitno, helikopter dolazi po nas i dovozi nas ovdje u bolnicu. To je sve uracunato u tu mjesecnu cijenu.
Ovdje nikom i ne smijes ponuditi neko "mito", ili neki poklon uopce. Nece to prhvatiti, a niti smiju. Potom, ako je neko ne ljubazan prema tebi, odvratan...lijepo ga fino prijavis i on automatski ostaje bez posla...tako ko zeli svoj posao i hoce raditi, placen je za to da tebe usluzi max i objasni sta god da pitas, a ono sto ne zna, uputit cete onom ko to zna objasniti i ko je strucan za to. Jest da svaki mjesec placas, ali si zato kada odes kod doktora ili u bolnicu docekan kraljevski.
"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"