Sto mislite o novom spotu Dino Merlin feat. Hari Mata Hari - DaBogda meni licno je nesto najbolje sto sam u posljednje vrijeme slusala...ovo ce biti veliki hit a naravno kada izade cijeli album isto ... Dino&Hari najbolji su....
http://youtube.com/watch?v=YfYel-qV1xc
< Poruku je uredio amelaa RR -- 2.6.2008 6:39:24 >
pjesma je odlicna Jedva cekam jos i da album izade
04.06.2008, 10:58
camm
1266
ja sam danima slusala tu pjesmu na radiju,ali nisam znala da dino tu pjeva,nisam ga mogla prepoznati u pjesmi. i slucajno na tvu sam ugledala spot i iznenadila sam se kad sam vidjela dinu. pjesma je super i veliki hit jedva cekam novi album nadam se da ce biti dobrih pjesama kao onaj predprosli album.
05.06.2008, 08:40
Blue rose RR
4361
Pjesma kao i sve do sada od Dine ( a ni Hari nije za odbacit) za 10.
Evo nađoh tekst:
DABOGDA
Dabogda, kćeri, da dragi Allah jednom da Da tobe dođem, dunjaluka prođem Dabogda, kćeri, da dragi Allah jednom da Da tobe dođem, dunjaluka prođem
Idu dani zum Širokac im drum A i noći još brže Sve k'o dlan o dlan Pa se upitam kako noge izdrže
Lijevo-desno, desno-lijevo Malo mi Sarajevo Lijevo-desno, desno-lijevo Malo mi Sarajevo
Dabogda, kćeri, da dragi Allah sreću da Al' su blizu vrata taksirata Dabogda, kćeri, da dragi Allah sreću da Al' su blizu vrata taksirata
Kuca tika-tak, hladna kao pak Vekerica srca moga Šta mi vrijedi sad rubin i smaragd Šta mi vrijedi prolazna ljepota
Lijevo-desno, desno-lijevo Tijesno mi Sarajevo Lijevo-desno, desno-lijevo Tijesno mi Sarajevo
Dabogda, kćeri, da dragi Allah džennet da Al' malo je vruće oko ove kuće Dabogda, kćeri, da dragi Allah džennet da Al' malo je vruće oko ove kuće
Kakav sam ja grješnik U kući grijeha vijećnik S kakvim se haramima družio Bože, daj mi ti od svoje milosti A ne onako kako sam zaslužio
Lijevo-desno, desno-lijevo Ubit će nas Sarajevo Lijevo-desno, desno-lijevo Ubit će nas Sarajevo
< Poruku je uredio maryam amina -- 5.6.2008 8:48:22 >
05.06.2008, 08:46
Blue rose RR
4361
Doduše nigdje nema zvanične verzije, pa su moguće greške u tekstu ali..valjda ćemo je skontati kad nam uđe u uho.
05.06.2008, 08:47
Amelaa RR
3309
IZVORNA PORUKA: maryam amina
Doduše nigdje nema zvanične verzije, pa su moguće greške u tekstu ali..valjda ćemo je skontati kad nam uđe u uho.
Pjesma je super, spot jos bolji. Najbolji je hodza kad sa drugovima fratrom i svestenikom se provlaci ispod uzeta
10.06.2008, 11:45
idana_85
1752
Evo, ko ne zna izasao je citav album i mozete ga download bez registracije sa www.sanjalica.com. Idete s lijeve strane na MP3 muzika, pa vidite dino merlin full ili pjesmu po pjesmu kliknete na to sto hocete da skinete dole ispod dugmeta download imate top 100 crveno dugme, kliknete na njega otvori vam se nova stranica, tu kliknete glasaj i onda se vratite tamo gdje imate dugme download, kliknete na njegai otvorit ce vam se rapidshare odaberete free, i kad odbroji jednu minutu idete download. Nekad trazi da se upisuju slova, nekad ne....eto,sretno.
10.06.2008, 15:13
Sonja
2429
IZVORNA PORUKA: idana_85
Pjesma je super, spot jos bolji. Najbolji je hodza kad sa drugovima fratrom i svestenikom se provlaci ispod uzeta
Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :((( 17:00h 4000g 55 cm Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav
Darian 27.05.2013 16:40h 4150g 56cm Nase sunce
10.07.2008, 18:31
Najdraza mama
184
Album je odlican..za 10 sto je normalno za DINU..jer on to i radi na neki svoj nacin ...
19.07.2008, 13:41
bubamara80
389
Ja sam Merlina voljela od svoje 6.godine a zadnji album je ok kao svaki, komentar moga oca na pjesmu je bio - neće ovo na dobro, pitam što mislim na političku situaciju -kaže on pa Dino i Hari se oduvijek krvili sada zajedno pjesmu snimaju. Pjesma je vesela i pozitivna i sviđa mi se.
No meni se više dopala pjesma Da šutiš i ovaj dio:
Dobro je kad u životu Za nešto se boriš, rukama stvoriš Dobro je kad u životu Nekoga voliš, neko te voli Dobro je kad u životu Neko te sluti, ti nekoga slutiš Ali je najbolje kad u životu Imaš nekog s kim možeš Lako da šutiš.......
Ten tiny little fingers that always want to play, That never stop exploring the wonder of today. Ten tiny little fingers that from the very start, Will reach out for tomorrow yet always hold your heart
Moje srce se rodilo 25.09.2008
19.07.2008, 14:00
nikka
589
Album nisam slušala ali sam čula pjesmu o kojoj govorite,izgleda da sam dosada jedina ali mi se stvarno nesviđa nimalo.
31.07.2008, 10:20
Anoniman
Album je odlican. Sve pjesme mi se svidaju.Evo sad slusam upravo: Klupko........ Super Je!!! BRAVO DINO!!!
08.08.2008, 02:21
Amela V.
512
IZVORNA PORUKA: ispočetka
Album je odlican. Sve pjesme mi se svidaju.Evo sad slusam upravo: Klupko........ Super Je!!! BRAVO DINO!!!
I sama sam ti takva....
28.08.2008, 21:58
Mrka
137
Ja isto volim da slusam Merlina kao i Harija. Super mu je novi album i kod nas se stelno vrti cas u stanu, cas u autu...
28.08.2008, 23:23
Crvena
1859
Svaki dan slusam novi album Dine Merlina, pravo mi se svidja