cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Nocno hranjenje

clock-img

20.11.2008, 17:44

clock-img

Inayat

pencil-img

167

Mene muci jedan problem a to je da u toku noci moja Meryem kojoj ce ako Bog da uskoro 2 mjeseca (mashallah user posted image ) nekad zaspe pa se ne budi da jede po 4-5 sati a ja se onda brinem da nije gladna jos ako prije tog sna nije dobro jela. Obicno u toku dana jede cesce a manje. Predvece je pokusavam nahraniti vise da bi duze spavala. Nekad mi i uspije mada vecinom ne pojede vise od 2-3 oz  (60-90 ml) u toku tog jednog hranjenja. Sinoc je zaspala u 6 navece i nije se budila da jede. Ja sam je probudila u 1 ujutro da jede jer vise od brige nisam mogla zaspati je li ona gladna ili nije. Jos kad sam rekla muzu da nije jela 7 sati on je skocio iz sna i poceli smo je buditi. Ni kad sam je probudila nije jela mnogo. Tek 1 oz (30ml) i jedva je cekala da zaspe. Tako je spavala do 4 ujutro a ja nisam mogla jer me strah da ne dehidrira user posted image Da li da je budim ovako ili je pustim da spava. Kaze me svekrva da je nisam trebala buditi jer da je gladna sama bi se probudila, a ja ne mogu da shvatim kako da nije gladna. Pa ne moze je 60 ml drzati 7 sati.

Sta vi mislite koje ste iskusnije mame od mene?

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

clock-img

20.11.2008, 17:48

clock-img

suncan_dan

pencil-img

789

nekako me posjecas na mene, to sam i ja znala radit izpocetka, i onda mi je dr. rekla da ce se ona javit kad bude gladna. tako da nisam to vise radila, i ona je pocela da prespava noc bez budena user posted image

VOLIM VAS!!!

clock-img

20.11.2008, 18:11

clock-img

žana o8

pencil-img

707

I moja Žana zna spavati u komadu čak 9 sati. Ne budim je iako sam se i ja tako sikirala da nije gladna, ali dobiva na težini pa je ok. Ne sikiraj se i meni su svi rekli da je gladna probudila bi se.

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

clock-img

20.11.2008, 21:01

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

Ma zeno draga- zahvali dragom Bogu sto beba spava i NI SLUCAJNO je nemoj buditi! (blago tebi user posted image ). Lezi i ti i spavaj!
Beba ce se sigurno probuditi i na jako "karakteristican" nacin- tj. drekom te obavijestiti da je gladna.
Bebu NIKADA ne budi dok spava ni zbog cega.
Znas onu...ne diraj lava dok spava--e isto tako user posted image user posted image user posted image .

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

clock-img

20.11.2008, 21:01

clock-img

mamyca

pencil-img

1657

Ne sekiraj se,ona ce se probuditi kad ogladni,nemoj to vise raditi,i ja sam tako ispocetka radila a nije bilo potrebe.Kad ogladni ne brini probudit ce se ona.user posted image

Hamza 11.3.2008.

clock-img

20.11.2008, 21:09

clock-img

nesanica

pencil-img

522

IZVORNA PORUKA: Amrino RR

Ma zeno draga- zahvali dragom Bogu sto beba spava i NI SLUCAJNO je nemoj buditi! (blago tebi user posted image ). Lezi i ti i spavaj!
Beba ce se sigurno probuditi i na jako "karakteristican" nacin- tj. drekom te obavijestiti da je gladna.
Bebu NIKADA ne budi dok spava ni zbog cega.
Znas onu...ne diraj lava dok spava--e isto tako user posted image user posted image user posted image .

Ovo potpisujem u potpunosti!!!

Ali moram dodati i moju veliku gresku...ja sam malca budila da doji i evo sad on (11.mjesec mu je) budi mene po nekoliko puta tokom nociuser posted image

clock-img

20.11.2008, 21:22

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

Ja svoga nisam nikada budila ali zato on mene budi od rodjenja i nikako da prestane user posted image user posted image user posted image .

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

clock-img

20.11.2008, 22:16

clock-img

Suzana

pencil-img

1698

Draga Amrino, bogati koliko ti se puta Hamza budi u toku noci???
Momak bi trebao spavati po cijelu noc. user posted image

Ja se sve nadam da ce moji dok jos malo porastu prespavati noc... user posted image

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

clock-img

20.11.2008, 22:40

clock-img

lejlašh

pencil-img

698

Slažem se sa konstatacijom - ne diraj lava dok spava, znaju oni dobro za svoje male guzane, traže kad su gladni. Blago tebi

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

clock-img

21.11.2008, 09:20

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Moji su prije dva mjeseca znali prespavati cijelu noc bez hranjenja. Zadnje hranjenje bude u ponoc, pa onda tek u sest ujutro! Medjutim, u zadnje vrijeme se probude oko 4, gladni. Tada ih nahranim i vise nema spavanja, jer su siti i hoce da se igraju!

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

21.11.2008, 09:43

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

IZVORNA PORUKA: Suzana

Draga Amrino, bogati koliko ti se puta Hamza budi u toku noci???
Momak bi trebao spavati po cijelu noc. user posted image

Ja se sve nadam da ce moji dok jos malo porastu prespavati noc... user posted image

Ne znam draga Suzana. Nije mi bas do brojanja u tim momentima...user posted image .
Budi se vise puta ali doji u polusnu i nastavi. U zadnje vrijeme ga i zubici muce pa ima i toga...

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

clock-img

21.11.2008, 13:17

clock-img

batterfly

pencil-img

915

Zeno draga,ti samo kucaj u drvo i moli Boga da tako ostane....
Na takvo spavanje samo se moze reci mashallah!!
Znas li ti koliko ti zena zavideuser posted image user posted image ,....
BTW,i ja se slazem u potpunosti da ne diras svoju bebicu,oglasice se ona tebi sama kada bude gladna....

LP

clock-img

21.11.2008, 14:46

clock-img

Inayat

pencil-img

167

Hvala na odgovorima. Ama nije ona uvijek takva dobra spavalica, pa me to 7 sati ipak zabrinulo bilo jer se budi svako 2-3 sata inace. Zavisi kad legne i koliko pojede.
Znaci da je ne diram user posted image Slusacu vas, ali mi je ipak zao da nije gladna. Sta cu kad sam smotana user posted image
Njoj je svaki dan i noc drugaciji tako da nikad ne znam koliko ce spavati. Sinoc je drzala sat vremena da zaspe. Vrtila se, stenjala, ma nikad da se smiri. Nakon sat vremena kad sam taman mislila da je zaspala ona otvori oci ko fildzane user posted image Ja onako ljuta je spustim u krevetac reko" ma ne drzala te vise pa vristi koliko hoces" i odem u wc. Vratim se ona spava user posted image Pravo me zeza ovo moje malo.

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

clock-img

21.11.2008, 19:53

clock-img

adijeva mama

pencil-img

26

Ako je dijete letargično, odnosno ako previše spava tokom dana i tesko se razbuđuje, onda se mora buditi da jede. Ja sam bila u bolnici prvih dana zbog zutila, rekli su mi da moram hraniti dijete svaka 2 do 3 sata. Tako sam ga hranila sve do trećeg mjeseca.
Bila sam jako umorna jer tri mjeseca nisam spavala duže od tri sata u komadu, samo sam ga dojila i nisam dodavala nikakvu drugu hranu, čak ni vodu ni čaj.
To je jako zamorno ali je u ovom slučaju bilo neophodno jer se beba nije sama budila.
Međutim, ako se beba lako razbuđuje i ne izgleda previse uspavano onda se ne mora buditi da jede, probudit ce se sama.

Adem 13. 02. 2008

clock-img

21.11.2008, 21:48

clock-img

suncan_dan

pencil-img

789

pa jeli u tebe dijete po cjeli dan spavalo?user posted image
(ako je se budio ponekad preko dana)
bebe  se razvijaju kad spavaju, a ako se tesko moze probudit, onda on najvjerovatnije u tom momenu ima visu potrebu da spava a ne da jede.

VOLIM VAS!!!

clock-img

21.11.2008, 21:57

clock-img

jasmina_mm

pencil-img

964

isti slucaj je i kod mene bi, pa mi dodju svekar, svekrva, nana itd itd pa me napadnu dijete ti nije jelo pet sati gladno je budi ga, pa kad su vidjeli da nema fajde jer ja idem po svom i hranim ga kad se probudi odustali svi...
I dan danas sam zahvalna na tome sto su me pojedine osobe odmah uputile da dijete NIKAKO ne budim da jede dok se samo ne probudi jer sam bila mirna, naspavana i hB spremna za njegove potrebe....

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

clock-img

22.11.2008, 12:18

clock-img

adijeva mama

pencil-img

26

Beba nije cijeli dan spavala, probudi se na doji, ali čim počne dojiti opet zaspe. Morala sam ga razbuđivati da se najede.

Adem 13. 02. 2008

clock-img

23.11.2008, 13:26

clock-img

dana3

pencil-img

2128

ista je situacija i kod mene.mlijeko toliko nadodje da moram da ispumpam pa ostavljam.kad se probudi podojim i flasicom dam ostatak.problem je taj da spava toliko preko dana a navece zaspe oko 12 ,oko pola 2 se budi,podojim ga i onda ne zaspe do 5 nekad 6 ujutro.samo visi na sisi a a ko ga skinem vristi.pokusavam svasta sto mi na um padne ali zasada nista ne pali.budna sam nocima ,preko dana ne mogu da spavam i zato sam i pisala na temu "da li ste grubi".au i ne bila user posted image

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

clock-img

23.11.2008, 13:43

clock-img

azra

pencil-img

60

Mojoj curici je 5,5mjes.do drugog mjes. smo ustajale svako2-3 sata da doji, posle 2 mjes. je znala zaspati u22h a ustati ujutru u 8h. Mama naravno sretna i zadovoljna. Ali ako ne zaspi na vrijeme tj. u 22h onda se znamo nosati do 1-2h. Uglavnom ja sam zadovoljna i smatram da bebicama treba stvoriti naviku- kod mene je upalilo˙(Azrica zaspi u 22h ustaje u 6h ujutru napapa se i nastavi do pola 10)

mala princeza 12.06.2008
mali princ 11.02.2011

clock-img

26.11.2008, 18:32

clock-img

Inayat

pencil-img

167

Moja malena je sad zadnja 3 dana se pocela buditi svaka 2 sata opet user posted image Na ovom forumu vise nista ne smijem pisati. Sad mi neda spavati!

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

clock-img

26.11.2008, 18:51

clock-img

suncan_dan

pencil-img

789

user posted image user posted image user posted image znaci predomislila se user posted image user posted image user posted image

VOLIM VAS!!!

clock-img

26.11.2008, 19:31

clock-img

mamina cura

pencil-img

1288

I moja se budi cesce navecer ali simptomaticno, samo ako su zubi, ako je bolesna. Kad je sve ok onda spava cijelu noc, zadnji podoj oko 24:00 i ujutro oko 7:00

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

clock-img

27.11.2008, 09:39

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Bebu ne treba buditi kad spava, one znaju tražiti kad su gladne. Emi je mjesec i pol i evo vec 10-ak dana spava po 8 ili 9 sati u komadu. Po danu manje ali češće jede, dojim je na zahtjev (prestala sam slušati one priče o rasporedu hranjenja, jer vidim da njoj tako više odgovara i ne zanimaju me pravila), tako da sam stalno na gotovs user posted image . Sve dok beba napreduje, ne fali joj hrane. A san joj je jednako važan kao i hranjenje (ovako nam je barem rekao pedijatar).

clock-img

27.11.2008, 09:43

clock-img

Anoniman

Moja Merjem, kad se rodila nikad se nije probudila navece. Ja sam znala ici da vidim dise li dijete, jer sam ocekivala da bebe placu i bude se cijelu noc. Zaspi u 10 i probudi se ujutro u 6 da jede. Meni je to bilo dugo, ali nikad joj nije nista falilo. A Davud zna sastavit 4-6 sati da odspava u komadu.

clock-img

27.11.2008, 13:13

clock-img

Suzana

pencil-img

1698

Ja sinoc ustajala 6 x!
3 x dojila Edija, 3 x Maka... Naravno, ne bude se u isto vrijeme. Pa vi vidite...
Vjerujem da je do zubica, inace ustaju 2 x.

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

Zadnji članci

article-img