Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
hajde da ovdje pisemo o (po nama) neobicnim kombinacijama hrane. Npr. MM uvijek i samo tako ce je pojesti, soli lubenicu. zatim, uz curetinu redovno jedu sos ili pekmez od brusnica. ovdje sam skoro 8 godina, ali do ove gdoien to nisam htjela probati, ia kd sma probala odusevila sam se! Moj pokojni tata je, recimo, trazio da mu mama u peceno meso stavlja suhe sljive, (mislim da meso pece sa suhim sljivama). eh trenutno mi ne pada napamet nista vis,e lai dodacu cim se sjetim, jer sam se susretala s dosta cudnih kombinacija
Ali meni nista ne pada na pamet osim lubenice sa hljebom,tako je jeo moj rahmetli djed. Ja jos uvijek nisam probala.
31.01.2009, 21:59
stella
1360
Tjestenina sa hljebom(recimo bolonjez sos i spageti a uz to hljeb,meni je nezamislivo)
31.01.2009, 22:01
juni
1102
Prvo sto mi pada na pamet jeste da mi Mostarci jedemo pizzu sa majonezom. Nama to normalno nije cudno (iskreno ja sam mislila da svi jedu ) ali MM se cudio i cudio i na kraju i on pojeo
Ono sto zaista volim je piletina sa djumbirom i suhim sljivama i kajsijama, fina i neobicna kombinacija slanog i slatkog. Ko zeli recept neka kaze, saljem ga
31.01.2009, 22:04
tea lana
2255
Tjestenina sa hljebom(recimo bolonjez sos i spageti a uz to hljeb,meni je nezamislivo)
ja to stalno tako radim i uz lazanje.
A ja obozavam jesti grisini i cokoladu zajedno,u Londonu sam jela picu sa ananasom i ekstra je.A tata mi seceri jogurt
31.01.2009, 22:05
mamy Sabina
1553
pizza s majonezom-normala daj recept za tu piletinu negdje objavi,molim te
moja nena je jela hljeb sa groždjem ili sa šljivma, to mi je šega
31.01.2009, 22:06
Anoniman
priznajem, i ja sam bila predrasudna prema tim kombinacijama, ali nakon što sam ih probala, definitivno imaju nešto u sebi! Npr. riža sa grožđicama i bademima, piletina sa kikirikijem, pa npr. bamija sa limunom itd., i razni recepti moje omiljene poznate kuharice (Nigella), ima jednu salatu sa maslinama, fetom i lubenicom, baš je onako efektna i još zanimljivih stvari. Jedne prilike sam na putovanju jela salatu od piletine, manga i chillija. Malo mi je bilo čudno i dok se navikneš sve pojedeš. A najbolje su mi zapečene smokve sa kozijim sirom,mmmmm.
31.01.2009, 22:07
Nunichi
4125
IZVORNA PORUKA: stella
I meni isto,imam osjecaj da bi se udavila.
31.01.2009, 22:08
tea lana
2255
kad smo kod Nigelle sve mi je super sem kad zelenu salatu zapece u relni
31.01.2009, 22:12
mnn
1611
nisam za neke slatko slane kombinacije...ali sam probala jednom sendvič sa puretinom i đemom od brusnice...super je bio...sa svim tim začinima uz to...
31.01.2009, 22:19
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tea lana
joj to nisam gledala , al valjda žena zna, možda je i to neki fazon! Ma ona je meni kraljica, tako lahko kuha, tako slatko jede i sva uživa u tome, a baš je simpatična!
31.01.2009, 22:21
juni
1102
Evo Mamy2 sad cu napisati recept na temi: Sta se danas pravi rucku-veceri. Meni je ukus odlican. Prijatno
31.01.2009, 22:23
tea lana
2255
joj to nisam gledala , al valjda žena zna, možda je i to neki fazon! Ma ona je meni kraljica, tako lahko kuha, tako slatko jede i sva uživa u tome, a baš je simpatična!
[/quote]
joj ima super stvari meni je ekstra kolac sa pahuljicama i snikers cokoladicama uh kad pomislim na njega dobijem odmah 2kg
31.01.2009, 22:29
nikita
1945
ekstra kolac sa pahuljicama i snikers cokoladicama uh kad pomislim na njega dobijem odmah 2kg
Imas li link za taj kolac
31.01.2009, 22:29
Lorna
236
Moja mama moze da jede sve voce s kruhom, a najcesce grozdje i sljive; Ja u besamel uvijek dodam muskatni orascic jela sam grozdje sa suhim mesom i susenim lososom, bilo je ok (ja valjda nisam navikla na te cudne kombinacije pa sam iz ciste kurtoazije probala) Pizzu i ja jedem s majonezom, a takodje i pomfrit s majonezom
nemam link ali ga znam pisem ga na sta se danas pravi rucku veceri
31.01.2009, 22:49
Anoniman
hej tea lana, nju je najbolje ni ne gledati. a lorna, pa kad skontaš nije to loše sa šljivama, pa i ja šljivopitu sa vrhnjem umačem hljebom, iiiiihhh, što me podsjeti!
31.01.2009, 22:51
Lorna
236
fakat i nije hih joj shee ti si meni kraljica eh sad se sjetih, znala sam covjeka koji je hurmasice jeo s jogurtom
hurmašice i sva jela sa agdom+slatki kajmak, pospeš orasima, lješnjacima...
31.01.2009, 23:59
Aquarius
509
IZVORNA PORUKA: Shee
hurmašice i sva jela sa agdom+slatki kajmak, pospeš orasima, lješnjacima...
Ja sam to pokupila od nekog, više se ni ne sjećam, ali od malena volim hurmašice zaljevati jogurtom ( uz hormašice piti jogurt ). Inače volim i voćni jogurt. Sviđa mi se kombinacija slatkog i kiselog. Uz picu i ja jedem majonezu. Nekako mi bez majoneze ne ide. Valjda navika. A i moja nena a sada i svekrva vole da jedu hljeb sa grožđem. A dosta ljudi znam ( pa i ukućana ), da jedu hljeb sa tjesteninom, mada mi je to nekako najveći apsurd, ali šta da se radi. Kažu ljudi da brzo ogladne ako ne jedu hljeb.
01.02.2009, 07:39
mamyca
1657
Moj dedo voli jesti hljeb sa grozdjem . Ja jedem pizzu sa majonezom,ne znam bili mogla bez nje ,a tjesteninu jedem s hljebom,moram ,makar zalogaj,dva,tako mi nesto ljepse.
01.02.2009, 16:18
sarayka
832
Ja i dan danas jedem rum pločicu u kifli...VIdjela od mame kad sam bila mala Moj tata uz alkohol npr.voli voće , grožde il lubenicu ili čak kolač...
01.02.2009, 16:45
Crvena
1859
Cula sam za raznorazne kombinacije, ali ova pizza i majoneza Ali kada Herke kazu da je dobro, nema mi druge nego probati
01.02.2009, 18:35
neki
3476
Svicarcima je sasvim normalna kombinacija cokolada i hljeb,samo kad se sjetim velikog odmora u skoli,svicarska cokolada i kifla,njam,njam.Moja mama jede grozdje i lubenicu s hljebom,bas mi je to smijesno,ali eto.Ja volim grisini i puter od kikirikija,mljac.Moj muz je lud za dobro slanom kiflom koja je namazana nutelom he he
01.02.2009, 19:09
dana3
2128
recept za salatu: isitnjena zelena salata zrnevlje skuhanog kukuruza klementina narendana mrkva ananas promijesati ne soliti to je normalno ovde u scedskoj da mijesaju nezamislive stvari.u sosove obavezno stavljaju secer,slatko slano se cesto mijesa.mango,anans,avokado je dio salata tj .skoro obavezan dio.dinstane jabuke i sl pa i nije lose