Ja imam jaku dobru prijateljicu čiji je dječak stariji od mog Luke samo 21 dan!
Pošto živimo blizu, svaki dan smo ih zajedno vodile u šetnju, zajedno učile o svemu što se tiče naših beba, i uglavnom stečeno znanje isto primjenivale na naše dječake.
Moj Luka je od kako se rodio bio beba za poželiti! Odmah spavao po nekoliko sati po noći(budili ga po 15 minuta da jede ), grčeve nije imao, htio da leži u svojoj ležaljci, nikada se nije desilo da neće u kolicima...Nikada nije plakao, nije mu smetala vrućina, nisam ga morala nosati, nisam osjetila rast njegovih zubića..I sad kad je prohodao, on sam istražuje, i sam se i zaigra sa svojim igračkama, i ne traži veliku pažnju...Sad kad je malo "omudro", kako kaže moja mama, počeo je tražiti da ga nosam, ali samo ako bi nešto vidio što nije mogao sam dohvatiti..
Dječak moje prijateljice je sušta suprotnost mom Luki- grčeve je imao 3 mjeseca, nosanje dan i noć..Kasnije više nije htio nikako drugačije nego na rukama...Kolica nikako nije volio, i kad bi išli u šetnju, prijateljica ga je uglavnom nosila i gurala kolica...Jako rano je počeo da se okreće na stomak, na leđa, brzo je propuzao i prohodao sam sa nepunih 9 mjeseci!!! Hiperaktivno dijete! Moja prijateljica kaže da nikada nije mogla od njega napraviti ručak iz prve na miru, raširiti veš, srediti kuću...O pijenju kafe i doručkovanju da ne pričam! U tome je mogla uživati samo kada zaspe...
Obojica imaju red i što se hrane i što se spavanja tiče...Tačno se sve zna kada i kako..
Eto, nas dvije smo njih skoro pa isto odgajale, a sasvim dva svijeta...
Moj miran i sve hoće, a njen đavo i ništa neće...
To je jednostavno do djeteta, tako se rodi..
A ako ste ti ili mm bili takvi, eto ti genetskih perdispozicija za malog nestaška...
Što se tiče ove stolice sa više položaja moram ti reći da još nije izmišljena stolica u kojoj bi moj bebac zaspao čak i kad je toliko pospan da nemože držati glavu na ramenima. Naprotiv on se svim silama trudi da ne spava i kad je najpospaniji
Kao da gledam ovog dječaka...Prijateljica je upropastila leđa nosajući ga i to i dan danas radi da ga uspava...
< Poruku je uredio mišur -- 20.3.2009 10:27:15 >