IZVORNA PORUKA: Majka Tereza
Kad je sam sa djetetom, moj dragi muz pusta bebu da se igra sa stalenim teglicama od djecije hrane (ne praznim, vec punim). To radi kad je dijete u stolici za hranjenje, tako da mu ne daje dok hoda, puze i slicno...Ispod stolice je linoleum, tako da on tvrdi da se ne moze razbiti. Ele, danas mu je dao da se igra sa onim kiselim ljutim papricicama, i mali je bacio teglu na pod, a ona se otvorila i onaj kiseli sok se prosuo i po linoleumu i po plasticnoj stazi koja je u blizini. I sad sam ja tako plaho ljuta na muza jer je sve masno i ljepljivo, a najvise radi toga sto mi je nekako nesigurno da pusta dijete da se igra sa staklom. On tvrdi da pretjerujem i da je sasvim normalno da se dijete igra sa staklenim teglicama punim hrane, ljutih papricica i sta vec. Tvrdi i da nista pogresno nije uradio. Ja sam pravo ljuta, i mislim da je pravo neodgovoran i da postupa pravo glupo. Da li pretjerujem?
ja sam vrlo protivna tome da se djeca igraju sa stavrima koja uopšte nisu za igru..
ne shavtam...čemu to...posebno ako može dovesti do opasnosti po dijete...
a staklo ili sadržaj teglice koji nije primjerene djetetu nisu ništa drugo do opasnost.
Moja starija curica je koristila AD Hipp iz stklene bočice je pila...sve do dana kada je njaga i kasnije mlijeko prestala iz bočice piti...staklena mi je bila sigurnija, za moj pojam lakša za odražavanje i čuvanje zdravoga obroka...
međutim nikada nisma dala da bočicu nosa kao igračku, vrti u rukama, hoda s anjom...
iste aršine bi imala s amlđom d aje koristila staklenu bočicu...
mnogi su govorili da sma paranoična...
da pretjerujem...
a onda je dijete iz familije šetajući sa bočicom soka, palo na tarasu i rahejki usnu...
u CUM-u su se čudom čudili kako pored 6 odraslih ljudi od toga dva roditelja dijete je palo na staklo...
svi su šutali...jedino su rekli ''uzela sama...a nije...dali su joj oni da se zabavi...
ja svojoj djeci ni danas ne dozvoljavam nosanje soka u staklenoj čaši ili vode...
ako si žedna popij i čašu na radnu površinu...nema hodanja sa čašom...
Milslim da tvoj suprug samo treba malo arguamenatcije...zbog čega misliš da ne treba dati bebi igrati se sa nečim...i onda će i on prestati kao moj govoriti '' evo ga mama paranoik u kaciji'' i reći '' rekla je moja D doće do toga a niko je ne sluša'' ...nažalost ovaj zadnji dio...jer milion puta sam rekla ''kupite plastičnu, uzmite djetetu tu flašu (čašu) iz ruku''