IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: gerberka
hanady posto si ti sad u ovome..znas limozda..ako je moj T prebolio mono..dal opet AST I ALT mogu biti visoki..ono mislim ako nije lijeceno injekcjama i td
najprije gerbo ne liječi s einekcijama...jedino u slučaju d azhvati grlo na način da se isto zagnoji što je onda indikacij visokoj temperaturi tada se korite inekcije pencilina msukularno jer sve unošeno oralno bi štetilo dodatno jetru...
boleste j takva da je hrana,, mirovanje i vitamini i minerali ono što je treba otkloniti...
eh sada...ako je prebolovao uredno da je sve vraćeno u prvobitno stanje predpodtavljam nalaz jetrinih enzima mora biti uredan...
jer naša kontola podrazumjeva opet nalaze iz krvi ALT i AST ...
ako je isto dovelo do nekih posljeida oštećenje jetre ili je ista ostala zadebljana onda nalaz neće biti uredan i tretirat će se...
ono što sma naučila...u slučaju da se adekvatno ne liječi i ne tretira dovodi do akutnoga hepatitica najčešće žutice kod djece, oslabi motoriku mišića pa je i to diganostika posebna, još neke posljedice postoje ako s ene tretira i ostave ožiljke na jetri...
međutim...
sada u ovoj fazi koliko sam skontala od čitanja...tvoj dječak da je imao sa pojavom čvorića do sada razvila bi se neka podljedica, žutica 100%...ako je imao kao beba onda bi UZ jetre pokazao ''ožoljke'' da je ista prošla kroz organizam...
ili bi bili upućeni na vađenje hepatitis markera...jer je i to jedna do faza ako se ne tretira adekvatno...
a znaš i sama hepatitis bilo koji opet ćeš po mokraći, opštem stanju djeteta, apetitu, boji kože, beonjača, svjesnoti sama provaliti...vi do sada niste imali te probleme pa nekako računam da se desila mono sa danom izbijanja čvorića do sada bi s evaljda nešto pokazalo kao posljedica
mi pravimo igraonicu u sobi, pa se ja zadala
hanady, nalaz limfocita iz mjeseca marta o.68, a u sedmom mjesecu 0.86. Meni niko nije rekao da se treba nesto tretirati, a Boga mi u to vrijeme mi je spavao po cijele dane.
Mozda se npr jetra ocuvala, ali limfociti rastu..pa je mozda jos vrijeme da se vidi sta i kako.
Opet, sto me raduje, nije imao neku posebnu simptomatologiju, ali ti limfni cvorovi ( vrat, pazuh, prepone ) uvijek stoje..na vratu su vecu, a pazuh i prepone sitniji.
Razmisljam sada razumno..limfociti nisu nikada bili uredni, a limfni su postojani..svakako nas eka provjera KS, samo sto cu ovaj put a i svaki drugi put ( kad mi vec dijete bockaju ) traziti da se radi kompletno sve..ja sam se javila dr kad sam ih primijetila, ali bilo je ono.."preatite rastu li limfni"..kad su se uvecali ja opet kuc, kuc..kaze ona "evo opipala sam ih, nisu nateknuti, ni bolni, jesi viudni, jesu prisutni, ali nisu patoloski "! i ja sam na tome stala...
nisam Bambi, ne skacem da ga vodam bezveze, ali kako god skontam imam razlog da provkerim limfocite.
Sada sam razgovarala sa mm i on se slaze samnom.
hvala na pomoci
beta 08.06.2011 3282 :)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru