Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Moja beba ima 10 mjeseci i stalno jede papir. Koliko god se trudila da sklonim svaki papirić on ga negjde pronađe. Doktorica kaze da je to ok, ali ja se brinem
19.06.2008, 10:20
majki
130
Draga Nedzmy to je sasvim ok i normalno, sva djeca u tom uzrastu to rade, nemaš razloga za brigu, osim da, što predpostavljam i radiš, paziš da ne pretjera. Moja je curica stavljala usta sve sa poda (u kući), mrvice, papiriće...ne možeš uvijek biti 100% na oprezu. pozdrav
19.06.2008, 11:29
*sunce*
104
Nedzmy dobro je dok jede samo papiriće kod moje tetke je curica jela i ćumurkice a ni jedna ivica od zidova u stanu nije bila ispravna sve u njenoj visini i niže ona bi se nagela i zubićima strugala i jela eto pa ti sad vidi mislim da je papir najbezbolniji
19.06.2008, 11:31
travnicanka
450
Ma nista neobicno,ja bi mogla da otvorim masu tema tipa:moj sin jede papir,pijesak,travu,zemlju i sve sto mu se nadje pod nogama on to malo proba.Mala djeca bas nemaju dovoljno razvijeno culo dodira ali zato imaju jako razvijeno culo okusa i sve novo do cega dodju testaju ustima.....ma nista strasno...prolazna faza svih malih beba. Pozdrav!!!!!
22.06.2008, 10:04
Nedzmy
9
affan i njegova mama zahvaljuu svim mama i bebama koje su nas utješile i rekle da je to sve dio odrastanja
25.06.2008, 22:41
camm
1266
nije namjerno al sam se nasmijala tvom postu. evo da te ohrabrim od moje sestre malena se sakrila u cosak i pojela onaj papir za ruke sto se brisu. to joj je i danas omiljena poslastica .
26.03.2012, 19:26
vila_7
5398
evo da malo osvjezim temu - i moja 19-tomjesecna curica jede papir! Stvarno je vise dosadna s tim - i zna da ne smije ,pa se onda sakrije iza dvosjeda i kad je pitam sta radis? , ona odgovori da ruca papir - i stvarno ga ruca . Probala sam sve - od ignorisanja, kazne , nista ne pomaze
26.03.2012, 19:36
felix
1166
IZVORNA PORUKA: Nedzmy
Moja beba ima 10 mjeseci i stalno jede papir. Koliko god se trudila da sklonim svaki papirić on ga negjde pronađe. Doktorica kaze da je to ok, ali ja se brinem
heheehe moj A kao beba je jeo palome hahha ja dam nenacete znaci ne otvorene palome on gnjavi po ustima igra se kad ja uh, on nekako otvorio i pola palome vec provario u stomaku pojo hahahhah malo ostalo u ustima jedva iscupam i sklonem i više nikad nisam, davala niti palome niti papir ....
26.03.2012, 19:37
reallove
5807
Moj Ameen ima 2 god i 7 mjeseci i jede papir.Prije je to cesce radio,sada samo ponekad,uzme papir u usta zvace,pa poslije pljune.Nekad i papirnu maramicu zvace...
26.03.2012, 19:41
zeze
1069
Moja je pocela jesti papir sa 10 mj, sad joj je 19 i jos uvijek ga jede. Izludjuje me.
26.03.2012, 19:41
felix
1166
IZVORNA PORUKA: reallove
Moj Ameen ima 2 god i 7 mjeseci i jede papir.Prije je to cesce radio,sada samo ponekad,uzme papir u usta zvace,pa poslije pljune.Nekad i papirnu maramicu zvace...
A . voli jest mrave ozbiljno pre mozda godinu dana svako proljece meni dodju mravi odnekud mali crni stvore putic, iza trosjeda hahhahah anel sjeo pored ko hadzija cuco, i sve jednog po jednog prstom tamanio i u usta ja mislila on se igra kad ja on grozne face slaze tad sam skontala , imam mravojeda u kuci brzo ga uzmem usta operem mrave sve do jednog usisam i kazem ak još jednom pojedeš ga ujest ce te za usta ices , doktoru i morace ti zalijepiti jezik on blehno, u mene ne jasno mu pa ce nece nece i od tad pazim dje ima mravi
26.03.2012, 19:43
Lady26
9177
IZVORNA PORUKA: vila_7
evo da malo osvjezim temu - i moja 19-tomjesecna curica jede papir! Stvarno je vise dosadna s tim - i zna da ne smije ,pa se onda sakrije iza dvosjeda i kad je pitam sta radis? , ona odgovori da ruca papir - i stvarno ga ruca . Probala sam sve - od ignorisanja, kazne , nista ne pomaze
Da te utjesim, evo moja ima 2godina i 3 mjeseca i dan danas zvace papir, karton, trpa sta stigne u usta...jedino sto me tjesi sto nikad, nikad nista nije pojela...samo zvace....
< Poruku je uredio Lady26 -- 26.3.2012 19:44:49 >
26.03.2012, 19:45
reallove
5807
IZVORNA PORUKA: felix
IZVORNA PORUKA: reallove
A . voli jest mrave ozbiljno pre mozda godinu dana svako proljece meni dodju mravi odnekud mali crni stvore putic, iza trosjeda hahhahah anel sjeo pored ko hadzija cuco, i sve jednog po jednog prstom tamanio i u usta ja mislila on se igra kad ja on grozne face slaze tad sam skontala , imam mravojeda u kuci brzo ga uzmem usta operem mrave sve do jednog usisam i kazem ak još jednom pojedeš ga ujest ce te za usta ices , doktoru i morace ti zalijepiti jezik on blehno, u mene ne jasno mu pa ce nece nece i od tad pazim dje ima mravi
joj dobar je
26.03.2012, 19:50
vila_7
5398
joj znam da vama nije lakse , ali eto meni sad jeste kad vidim da nije jedina...Uglavnom znaci nema pomoci! Ne znam da li je do sad pojela , ali bas ga lijepo sazvace da se pocne raspadati - al eto do sad uvijek je uhvatimo na vrijeme - bar tako mislimo!
Hvala vam puno na odgovorima-i eto ko kaze da forum nije super! Sad cu je pustiti da citavu knjigu popapa!
26.03.2012, 19:51
Lady26
9177
Moja nije nikad pojela nista, to me tjesi....ali od kartona, papira, kamencica, sitnih igrackica i sl...znaci sve otkako je postala svjesna trpa u usta....
26.03.2012, 19:56
reallove
5807
IZVORNA PORUKA: Lady26
Moja nije nikad pojela nista, to me tjesi....ali od kartona, papira, kamencica, sitnih igrackica i sl...znaci sve otkako je postala svjesna trpa u usta....
I Ameen isto ovako,ne pojede nikad..Nedavno je karton zvakao i na kraju ispljune lopticu
20.05.2012, 16:18
škorpija
6649
moj jede papirne maramice, ali na kraju pljune, valjda umjesto žvaka