IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam
Ja mislim da tu nije stvar u ljubavi nego u odnosu djeteta i roditelja.
Ponekad mislim da su sva starija dijeca tako izlozena
Evo u ovoj priči sličnosti sa mojom životnom pirčicom.
naime piatnje je postavila ''snaha'', posmatrač koji se u životu ovih ljudi pojavio nedavnp a oni su kao porodica živjeli mnogo duže zajedno. ovaja stav kao ova snaha ima i moj suprug i moji prijtelji jer smatarju da moja mama favorizuje moju seku i da joj prašta svari koje meni nebi nikada. I nebi...ali ja nisma dolazila u poziciju ni da ih učinim jer ja sam starija.
Ja nikada nisma bila ljubomorna na veću pažnju posvećenu mojoj sestri, čak šta više i ja joj i danas previše pažnje posvećujem i za sve njene male i velike ispade imama opravadnje da je ona još ''nezreal'', ''mala'' itd.....a samo 3 godine je razlika između nas.
Dok je otac bio živ ta mala je bila zaštićena vrsta u našem domu
i nakon njegove smrti tako je i ostalo.
Ja sam nekako kao starija ponijela to breme ''starijeg'' djeteta ali nikada nisma odjećala manje ljubavi ili bila ljubomorna jednostavmno mi smo tako živjeli ona je uvijek bila mala a ja uvijek ona starija i velika.
danas kada imamo svoje porodice...poneki zalutali posmatrač rekao bi da moja mama moju seku više voli...no to nije istina...ona istu količinu ljubavi ima za obe...samo naši karakteri su različiti i dosno mame prema svakoj od nas dvije bio je sukladan tome.
Suprug ove snage se ne obazire na ovo primjećivanje jer jednostavno to je odnos na koji je on navikao, drugačiji da je sada nego prije...njemu bi onda stavilo upitnik iznad glave.
Ja imama dvije curice...i noćima sam plakal dok sam drugu nosila u sebi...kako ću ja moći voljeti nekoga ko svoju Hanadi...strašno i sada se kajem radi tih suza...ali
sve da odječem jedan prst na ruci boliće me cijela ruka, a da mi kažeš biraj koji ćeš svejdeno mi je ...svaki mi je isto važan...svaki isto volim
I moja starija izložena je ovom eventualnom pristisku...međutim ja nemam straha da će doći do ljubomore ili depresija...jer ja ih odgajam sukladno njihovim karakterima...kada prepoznam nešto kod starije što je izazavno brigom oko mlađe i sada reagiram a tako će biti i kada odrastu.