cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Madjarska kuhinja

clock-img

06.05.2008, 23:04

clock-img

Mona Liza

pencil-img

11





Madjarski gulas

3,4 glavice usitnjenog crnog luka i cen belog luka stavite da se prze na 3 kasike masti.Pred kraj dodajete seckanu svezu papriku,feferone i poparenu ljutu suvu papriku.Na ovu kolicinu dodajte 800gr mesa na kocke.Kad se meso isprzi,dodajte kasiku ljute ili slatke aleve paprike,so,biber.Dodajte vrlo malo vode i dinstajte poklopljeno dok meso ne omeksa.Dodajte 3 kasike paradajz pirea i nastavite s dinstanjem.

Madjarski sos

Sastojci:100gr sitno secenog luka,100gr suve slanine secene na kocke,2dl kisele pavlake.50gr putera,1dl supe od kocke,20gr ljute aleve paprike,20ml soka od limuna,1 kasicica brasna,1 kasicica persuna,majcina dusica,50ml ulja,so,biber.
Priprema:Na tihoj vatri przite luk.Kada omeksa dodate slaninu.Kada pocne da se oseca miris slanine dodate puter,crvenu ljutu papriku i brasno.Kada se brasno sjedini,dodate toplu supu.Dobro promesajte i ostavite sadrzaj da uzavri.Posolite,pobiberite,dodate sok od limuna,majcinu dusicu i pavlaku.Promesajte i ostavite da se kuva na tihoj vatri nekoliko minuta.Sluzi se sa svim vrstama pecenog mesa.

Junetina na madjarski nacin

Sastojci:800gr junece krtine,100gr dimljene slanine,100gr dimljene sunke,100gr makarona,100gr seckanih mariniranih sampinjona,200ml pavlake,1 sargarepa,1 zelena paprika,1 paradajz,1 luk,2 jaja,2 cesnja belog luka,40gr brasna,200ml belog vina,persun,2-3 kasike prezle,1 kasika aleve paprike,2-3 kasike putera,ulje,so,biber.
Priprema:Slaninu isecenu na kocke przimo u serpi sa zagrejanim uljem.Izvadimo isprzenu slaninu i u istoj serpi przimo iseceni beli i crni luk i sargarepu.Meso posolimo i pobiberimo sa obe strane,stavimo u vatrostalnu ciniju i prekrijemo sadrzajem serpe.Serpu vracamo i u zagrejanom ulju przimo brasno dok ne porumeni.Dodamo alevu papriku,nalijemo oko 500ml vode i vino.Kada smesa dobije potrebnu gustinu,prespemo je u vatrostalnu ciniju i poklopimo.Pecemo oko 3 sata na tihoj vatri dok meso ne omeksa.Zelenu papriku i paradajz isecemo na kocke.Polupecenom mesu dodamo papriku i paradajz i vracamo u rernu.Sunku secemo na kocke.U dubok sud stavimo puter.Posolimo,pobiberimo,pa dodamo pavlaku,sunku,persun i sampinjone.Poprskamo alevom paprikom i mesamo dok se sastojci ne sjedine.Mutimo 2 jaja,posolimo i dodamo u sud sa pecurkama i pavlakom.Skuvane makarone procedimo i stavimo u drugu nauljenu vatrostalnu ciniju poprskanu prezlom.Prelivamo filom od jaja,sunke i pecuraka.Pecemo 25 minuta na 250 stepeni.Meso vadimo iz vatrostalne cinije,a povrce procedimo i propasiramo.




_____________________________

Zivi i pusti druge da zive!

Zadnji članci

article-img