Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Drage moja kao i uvjek nadam se vasoj pomoci ukolko neko zna ista o ovome..Naime pasos mi je istekao ....imam malu bebu od 16 mjeseci i ona ima svoj vlastiti pasos....trebali bi na more ali suprug sa nama ne ide...ja imam licnu kartu na djevojackom prezimenu ...znaci novo prezime imam i djevojacko i o supruga medzutim dokumente jos nisam promjenila... Bi li mogla sa bebom prekop granice sa naravnoi njenim pasosem a svojom licnom na kojem mi je djevojacko prezime ...jel ima neko neki br da se raspitam ili sta hitno mi treba pomoc... Hvala unaprijed
03.07.2010, 13:12
zeze
1069
Ja mislim da mozea ako ti vrijedi licna, mislim da jos vazeca (ono znas da ima njoj rok trajanja) Moja drugarica ide sa svojom licnom (djevojackom) a imaju djevojcicu , ima pasos, idu redovno ona i mala same. Mislim da mozes.
03.07.2010, 13:14
škorpija
6649
možeš na more, ali za svaki slučaj ponesi rodni list bebe da možeš dokazati da je tvoja
03.07.2010, 13:22
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: DZANINI
Drage moja kao i uvjek nadam se vasoj pomoci ukolko neko zna ista o ovome..Naime pasos mi je istekao ....imam malu bebu od 16 mjeseci i ona ima svoj vlastiti pasos....trebali bi na more ali suprug sa nama ne ide...ja imam licnu kartu na djevojackom prezimenu ...znaci novo prezime imam i djevojacko i o supruga medzutim dokumente jos nisam promjenila... Bi li mogla sa bebom prekop granice sa naravnoi njenim pasosem a svojom licnom na kojem mi je djevojacko prezime ...jel ima neko neki br da se raspitam ili sta hitno mi treba pomoc... Hvala unaprijed
ako ti je licna vazeca mozes bez problema evo i ja putujem veceras dokumenta su mi na djevojacko jer su vazeca pa ih nisam mjenjala sretan put u svakom slucaju...
03.07.2010, 13:23
DZANINI
141
IZVORNA PORUKA: mamine oci
ako ti je licna vazeca mozes bez problema evo i ja putujem veceras dokumenta su mi na djevojacko jer su vazeca pa ih nisam mjenjala sretan put u svakom slucaju...
hvala ti punooo velike informacije...ovaj forum je maloo cudooo...SRETNOO DRAGAA VECERAS LIJEP PROVOD VAM ZELIMM
03.07.2010, 13:24
DZANINI
141
IZVORNA PORUKA: škorpija
možeš na more, ali za svaki slučaj ponesi rodni list bebe da možeš dokazati da je tvoja
....AHAHHA BAS MI MOJI ISTO REKOSE ZA SVAKI SLUCAJ PONESI RODNJI NJEN ...STO SE NASMIJA AHAHAH MOJA MOJA BEBA.....HVALA NA INFORMACIJIII PUNOOOOOOOOOOOOOOOO
03.07.2010, 16:02
anitaMO
1384
možeš ženo.ja Švedsku obišla niko me ne upita ništa
03.07.2010, 16:35
Adana
2777
Kao sto vec rekose mislim da bez problema mozes preko grane, ali raspitaj se da li ti treba saglasnost muza, ili kako god da se to zove, jer vodis dijete preko granice bez njega...
03.07.2010, 16:43
R&T@
5982
Ne vidim gdje je tu problem! Majka i dijete ne moraju imati isto prezime...
Mene zanima kako oni znaju uopce ko je roditelj... U djecijem pasosu nigdje ne pisu ti podaci...
03.07.2010, 17:19
mamaajna
812
razvedena,drugo prezime sin presao s pasosem a ja s licnom.ma na nasoj granici niko nista nepita.a b muz je samo potpisao kada sam predavala pasos i nista vise
03.07.2010, 18:03
Ben 10
907
Ja sam išla sa pasošem na djevojačko prezime,a malac mi bio upisan na moj pasoš.Nego ti ponesi još i vjenčani list i rodni zbog bebe.Neka se nađe.
03.07.2010, 18:05
Ben 10
907
Ja sam išla sa pasošem koji je bio na djevojačko prezime.Nego ti ponesi još i vjenčani i rodni list bebin,neka se nađe.
04.07.2010, 16:43
amela2208
3060
dzanini: ja sam ti isla prije mjesec dana kucii tako su mi bilo dokumenti kao kod tebe, pasos na djevojacko curicina dokumenta na ocevo prezime. Medjutim prije putovanja sam nazvala nasu ambasadu da pitam treba li mi jos nesto od dokumeta rekli su obavezno treba SAGLASNOST od oba roditelja za putovanje koje ce biti ovjereno kod sudskog vjestaka-suda ili notera zavisi u kojoj se drzavi nalazis. Bas sam se i ja pitala sta ce mi ta saglasnost.... Kad smo sletjeli na nas aerodrom prvo sto su mi trazili je bilo saglasnost i zvod iz knjige rodjenih bebin... Tako moj ti je savjet izvadi saglasnost i putuj mirne glave a ş za svaki slucaj uzmi i izvod iz maticne knjige rodjenihcan srecan put tebi i
04.07.2010, 19:10
DZANINI
141
IZVORNA PORUKA: amela2208
dzanini: ja sam ti isla prije mjesec dana kucii tako su mi bilo dokumenti kao kod tebe, pasos na djevojacko curicina dokumenta na ocevo prezime. Medjutim prije putovanja sam nazvala nasu ambasadu da pitam treba li mi jos nesto od dokumeta rekli su obavezno treba SAGLASNOST od oba roditelja za putovanje koje ce biti ovjereno kod sudskog vjestaka-suda ili notera zavisi u kojoj se drzavi nalazis. Bas sam se i ja pitala sta ce mi ta saglasnost.... Kad smo sletjeli na nas aerodrom prvo sto su mi trazili je bilo saglasnost i zvod iz knjige rodjenih bebin... Tako moj ti je savjet izvadi saglasnost i putuj
mirne glave a ş za svaki slucaj uzmi i izvod iz maticne knjige rodjenihcan srecan put tebi i
o jojj draga moja ama licna je meni na djevojackom pasos nemam..rekli su mi da zovem granicnu sluzbuu ali danima se niko ne javlja ..cujem hiljadu slucajeva da mnece biti problema ali se ne smijem usudit dok mi barem neko na granickoj sluzbi ne potvrdi informaciju a inace iz sarajeva smo i putujemo u hrvatsku nista posebno..a pasos njen ioanako nisam ja mogla doc nego otac njen moj muz koji je inace pasos prilikom preuzimanja uzeooo...
hvala ti na savjetuuu
04.07.2010, 19:15
amela2208
3060
moj ti je savjet za svaki slucaj uzmi tu saglasnost i idi bez problema i bez brige... ipak ces putovati sa , da si sama i da imas problema nekakvih mozes lakse da se snadjes ali sa djetetom nemoj rizikovait. srecan put jos jednom
05.07.2010, 09:40
dojbinica
350
IZVORNA PORUKA: amela2208
moj ti je savjet za svaki slucaj uzmi tu saglasnost i idi bez problema i bez brige... ipak ces putovati sa , da si sama i da imas problema nekakvih mozes lakse da se snadjes ali sa djetetom nemoj rizikovait. srecan put jos jednom
ne treba ti nikava saglasnost, jer kod nas kada se predaje zahtjev za izdavanje pasoša za maloljetnika, prilikom predavanja za pasoš moraju se potpisati oba roditelja,a što se tiče toga što prezime nije isto ni to nije problem.problem jedino što postoji zakonski rok do kada se moraju zamjeniti dokumenti i unjeti sve promjene, kao što su prezime i adresa stanovanja, za propuštanje takvog nečega u zakonu je propisana i kazna.Ali čim dođeš sa mora, odmah idi da to središ, a na našoj granici neće ti praviti problema, Sretno!
05.07.2010, 11:28
Ben 10
907
Treba ti i punomoć od drugoga roditelja da dijete prevedeš preko granice. Dijetetu kada vadiš pasoš moraju oba roditelja dati suglasnost ,ali moraju i oba roditelja dati saglasnost da dijete pređe granicu jer oni neznaju jesi li se ti posvađala sa mužem pa želiš dijete odvesti.Svako dijete bez prisustva oba roditelja na granici mora imati punomoć ,ako jedan roditelj ide onda od drugoga ,ako sa rodakom ili prijateljima ide onda mkora imati od oba roditelja.Može ti se desiti da ništa ne traže ,a može se neki kreten naći pa da te maltretira zbog sitnice.
05.07.2010, 11:55
mamina princeza
1856
Punomoc roditelja koji nije s vama u trenutku putovanja rjetko traze na granici al ipak se desi da traze, zato je bolj eimati.
Uzmes u opcini obrazac za punomo otac popuni potpise i ovjeri u opstini - nije neki veliki posao ....
sretno
05.07.2010, 16:22
Puslica
139
da li neko zna moze li se preci granica sa djecomm koja nemaju pasos ??
05.07.2010, 16:27
sporty mamaa
3211
Mislim da NE!!! Osima ako ti na granici radi brat ili rodak
05.07.2010, 16:31
hanabanana
4435
IZVORNA PORUKA: Puslica
da li neko zna moze li se preci granica sa djecomm koja nemaju pasos ??
Može....u zamzibaru! Ne može naravno.
05.07.2010, 17:21
Puslica
139
hvala na odgovorima
06.07.2010, 19:52
DZANINI
141
hiljaduu pricaa uhh zabrinuste me ovo za kaznu i rok dokad se mogu dokumenti primjenit ihhhhh kod mene proslo godina i godinaaa ahhaha ...bog zna koje ce meni kazne doc ali eto sta ja znam uzet cu tu punomoc od supruga i ostalo rjesit kad dodzemmm....ahhah hvalaa vamm curee dragee ena savjetimammaaa i misljenjimaaa
21.07.2010, 20:23
luna77
462
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
Punomoc roditelja koji nije s vama u trenutku putovanja rjetko traze na granici al ipak se desi da traze, zato je bolj eimati.
Uzmes u opcini obrazac za punomo otac popuni potpise i ovjeri u opstini - nije neki veliki posao ....
sretno
na bh-rh netreba punomoć
21.07.2010, 20:25
luna77
462