Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
rodila sam sad će skoro 3 mjeseca i naravno moramo krstiti djete. Pa se bliži i taj dan, za negdje 2 tjedna. Budući da će biti oko 45 gostiju, zanima me što mi predlažete da napravim. Volila bi da ide redom, predjelo...
08.09.2009, 12:19
mišur
1329
Ja ti nisam neka domaćica po tom pitanju, pa ti ne bih ni mogla pomoći... Nikad nisam kuvala ni spremala za puno ljudi, i iskreno ne znam ni dali bih bila u stanju Koliko sam skontala, ti ćeš sve da praviš? Ovdje je uglavnom običaj da se nakom krštenja ode u neki restoran na ručak,s tim, naravno, da se torta donese... Mada je uvijek ljepše i intimnije to uraditi u svojoj kući, spremiti domaću hranu, ugostiti drage ljude... Ovo drugo je samo praktičnije, i skuplje...
08.09.2009, 12:26
ivanak
1767
I ja sam misla da odemo u restoran, jer imamo 56 kvadrata i ne možemo primiti 10 ljudi, a komo li toliko. Pa smo onda došli na ideju da pravimo kod kuće od muževih roditelja - imaju veliku taracu, taman.
A moram sama sve raditi i ne očekujem da mi svekrva što pomogne. Pravi se da bi pomogla, a tamo je gospođa. A opet mi mama i tetka ne mogu pomoći u tuđoj kući.
Zato ćemo ja i zaova ( muža bratovog žena ) ne znam kako vi to zovete u BiH, pomoći u svemu.
Neke prijedloge, recimo u vezi torte - kolača, sitnih kolača, aperitiva, glavnog jela, priloga...
08.09.2009, 12:29
emma.L
2731
ivanak, ne znam koliko si u mogućnosi financijski, ali je puno lakše za toliko broj ljudi ili ići u restoran, ili zvati neki catering. Ali evo ideja, ovako ćemo mi proslaviti prvi rođendan doma za nekih dvadesetak ljudi: Imat ćemo na stolu mezu- sirevi, suho meso, kuhana jaja, pečene crvene paprike, celer salata (celer i vrhnje), francuska salata, pite sirnica i zeljanica. Kasnije smo planirali punjene paprike ili sarmice, pečeno meso i povrće s vrhnjem (carsko povrće pečeno u vrhnju- brzo a super prilog). Na kraju ćemo iznijeti tortu i ružice (koje moja svekrva pravi najbolje na svijetu). Možeš još ubaciti i juhu. To bi ti bilo standardno u BiH, da je svima ok . Mada, moj muž predlaže da pojednostavimo i dodamo rolovanu teletinu i pohovane palačinke uz mezu i da to bude to- bez glavnog jela i priloga, a bit će toplo i riješili smo odmah serviranje. Mijenjanje tanjira bi mogao biti problem za tako veliki broj ljudi- cijela zbrka, pa sklanjanje sa stola... Eto, bolje ti ne bih znala predložiti za tu kućnu varijantu.
08.09.2009, 12:37
mišur
1329
Kod nas meni ide otprilike ovako: meza-suho meso, razne vrste sireva, uštipci, kiflice uz to, kuhana jaja, ruska, francuska salata glavno jelo-uglavnom neke pohovane šnicle sa raznim prilozima, pečenje i slično na kraju idu pite i nakon toga torta i suhi kolači
Ovakav meni je i u restoranima i kod kuće...
08.09.2009, 12:41
nikita
1945
kad su kod nas krstenja, krizme i pricesti vecinom ovako bude meni... meza, kolaci juha snicle u saftu i pire krompir ili peceni krompir / biber corba onda ide peceno meso i leso( iz juhe) : janetina, svinjetina , teletina...kako ko zeli...
to je sve meni previse i uvijek se hrpa para potrosi a ne pojede se sve... sad ima dosta cateringa mi smo za moju prosnju izajmili njih i oni su donijeli sve moguce pod casa do stolova i escajga i hrane kako smo se dogovorili i sve skupa je doslo 450 km a mi se u kuci nismo namucili... ne znam gdje ti zivis i kakvi su vam obicaji pa ti vidi....
08.09.2009, 12:52
Apotekarka
3918
Mi smo to napravili u jednom restoranu bilo nas 45...bilo je za jelo...meza i pita,pa teleca juha,pa telece pecenje,krompir i povrce..salate kupus,krastavice i paradajz...pice kolacui su nasi 3 torte i suhih oko 3 kg sve nas izaslo 1230 km ali bar se ne mucis po kuci oko priprema...
09.09.2009, 09:44
ivanak
1767
Iz Hrvatske sam. Što se tiče financija, nije problem. Muž želi sve doma, kućna izrada. A da tko će praviti, ako neću ja.
Možda ovako: 1.predjelo ( pršut, kulen, 2 vrste sira - francuska salata, kseliš ( krastavci, masline ) Volila bi te uštipke, ili kiflice ? Hoće li mi netko dati recept?
2. juha ( teleća juha od koljenice )
3. teleći rižot
4. pečenje ( patate i meso pečeno, teletina, janjetina i malo svinjetine )
5. torta i sitni kolači
09.09.2009, 10:07
emma.L
2731
Eh pošto ćeš biti vrijedna jako, možda da ti olakšam- Ledo kroasani slani su odlični, kupiš zaleđene, brzo se odlede i 15 minuta u pećnicu. Nama su redovno na meniju uz mezu. I super su podgrijani iz mikrovalne. A mislim da je to što si nabrojala skroz ok.
09.09.2009, 10:13
ivanak
1767
Mogla bi umjesto telećeg rižota, pašticadu. Ali to mi je gnjavaža, jer moram marinirati dvadana prije. Pa ne bih to htjela.