cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Laneno sjeme?

clock-img

02.04.2010, 13:53

clock-img

azrolika

pencil-img

70

kad uvesti laleno sjeme u ishranu beba?

clock-img

02.04.2010, 15:17

clock-img

Dinkica

pencil-img

1038

I mene bas zanima, znam da je starsno zdravo, ima i ulje koje se dodaje na kraju kuhanja ili se pije na taste, moj brat redovno konzumira jer je puno proteina i vitamina, jaca imunitet i svasta nesto. Ja mislim da bi mogle i bebe od godinu, kad moze maslinovo moze i ovo ali ipak umjereno. 

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

clock-img

02.04.2010, 18:24

clock-img

azrolika

pencil-img

70

posto vidim da niko nema pojma, da vam javim da sam procitala da se laneno sjeme malo kasnije uvodi kao i sve sjemenke i orasasti plodovi, otprilike nakon 1.godine zivota. 

clock-img

02.04.2010, 23:29

clock-img

taurus

pencil-img

3578

Laneno sjeme ne bih uvodila dok beba ne napuni godinu. A ne znam ni u kom obliku bih ga dala, tj. kako ga pripremiti jer onako cijelo može ostrim vrhovima ostetiti crijeva, mada i kada se smrvi ostri rubovi ostajuuser posted image user posted image

clock-img

02.04.2010, 23:56

clock-img

Daja_sa

pencil-img

461

A jel se moze samljeti i dodati u hranuuser posted image user posted image
Ja sam tako radila sa sjemenkama od tikve...pa dodam kasikicu u slane kasice...

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

clock-img

03.04.2010, 00:03

clock-img

taurus

pencil-img

3578

Tako moze sto da ne, ali samljeti bas da se skroz smrve i usitne.

clock-img

03.04.2010, 09:23

clock-img

Anushka

pencil-img

903

i mene je isto mucilo, ali su me uvjerili da zeludcana kiselina prilicno "otupi" rubove sjemena, a i crijeva su podosta oblozena tako da je malo vjerovatno da ce ih ostetiti posebno jer su izmijesane sa ostalim sadrzajem, zapravo one sluze i da ociste crijeva. Mi smo poslije godinu dana poceli jesti hljeb sa lanenim sjemenkama i bez problema je proslo, stavise, jako ga voli i rado jede. Dakle poslije godinu dana, ali eto ja ne bih davala u onom dijetalnom obliku (potopljene u jogurt i sl) nego mi je OK ovako u pecivima.

clock-img

08.04.2010, 22:02

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

svojoj sam curici nakon što je napunila godinu dana  počela davati punoznati hljeb koji sama pečem, a sadrži i susam, i laneno sjeme, i tikvino i suncokretovo. Jako ga voli i nismo imali problema. Mislim da ne treba žuriti, iza godine je OK.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

09.04.2010, 10:49

clock-img

supernova

pencil-img

24

mi smo takodjer poceli nakon godinu dana, a danas mu je to jedna od drazih hrana - pokupi sjemenke s kruha prsticima :))
dodavala sam i sezamovo ulje, jer je to zdravije, hladno presano  ulje, po kap ili dvije u povrce, takodjer nakon prve godine...mi nismo zurili s dohranom - poceli tek s 8 i pol mjeseci

Zadnji članci

article-img