Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Bok svima, ako je tema krivo namještena, odmah se ispričavam.
Danas sam pravila tortu u kojoj krema se kuha na paru i sastoji se od: 8 žumanjaka, 1/2 l mlijeka, 0,20 dag šećera u prahu, 3 vanilin šećera, 3 žlice brašna, 1 maslo.
Imam osjećaj da mi je krema ispala kao puding, odnosno obična krema koja se kuha sa mlijekom i gustinom. Zbog čega???
Ovakav sam ja radila: žumanjke sam tukla dobro dobro ( nestali su balončići, posvjetlili su i digla se smjesa), tomu sam dodala brašno u mlijeku ( u kojem je brašno bilo razumćeno ). U međuvremenu se mlijeko kuhalo u teći na paru. Prije nego što je imalo povrijeti dodala sam smjesu od žumanjaka. To sam sve lijepo miješala dok se nije zgusnulo, negdje oko 10 minuta - stegla se krema. Ostavila sam da se hladi i dodala omekšali maslac sa šećerom u prahu. I sve to lijepo mješala dok se ponovno nije krema stegla, negdje oko 10 minuta.
Gdje sam falila? Trebala bi mi krema biti slična kremi kad praviš sa slatkim vrhnjem i želatinom da to poveže!!!! Ne znam kako bi drugačije objasnila.
_____________________________
-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio
-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)
a meni se cini da ti nisi nigdje pogrijesila, vec da je bas onakva kakvi su sastojci kad se jaje ubacuje u vruce treba paziti da se ne skuha ali svejedno cim si brasno stavila to podsjeca napuding
_____________________________
"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer
04.03.2010, 18:37
ivanak
1767
A čini mi se da je tako. Nisam je probala. To sam pravila mužu da nosi sutra na posao pa tako da neću ni moći probati. Čini mi se da je tako.
Drugačije je kad se kuha sama žumanjca sa šećerom i margarinom, a drugačije je kad se stavi malo mlijeka.
_____________________________
-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio
-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)
04.03.2010, 18:39
maja78 RR
4163
ne pravim bas puding, ali kad bi pravila domaci tako bi nekako, tako da nemoj biti tuzna, kolac je sigurno uspio (istina da si ti htjela drugaciju kremu) ali bitno je da je ukusan
_____________________________
"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer
04.03.2010, 18:44
ivanak
1767
A takav je recept. I žena koja mi ga je dala u nje ispadne baš kao da se sami žumanjci kuhaju na pari. Sad nisam sigurna jeli faljeno, ali me baš zanima kako drugi ljudi rade????
Pravila sam ja sam dosta torta samo sa žumanjcima i super mi je ispalo svaki put, tako da ne znam zašto sad ne bi bilo dobro.
_____________________________
-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio
-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)
04.03.2010, 21:46
milenium
6133
pa meni se čini da si ti sve dobro radila ako ti je recept takav.bitno da je se zgusnilo.ja kad kuham s mlijekom,najprije izmiksam žumanjca zatim ih odmag ubacim u mlijeko i mješam stalno na laganoj vatri dok se ne počme zgušnjavati
05.03.2010, 11:32
ivanak
1767
Eto tako sam i ja napravila. Vidjet ćemo popodne kakva je....
_____________________________
-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio
-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)
05.03.2010, 11:52
M kao Mama
5536
Ne, zna,
moje kreme koje pravim na pari uglavnom su od jaja, sećera običnog, vanila sećera, kašike gustina i onda to u mlijeku vrelom kuham, na tihoj vatri i pari, miješam isključivo drvenomom kašikom i stavljam uvijek puter, nikada margarin, jer imam osjećaj da margarin razvodni kremu, a kuham je sigurno i 20 minuta.
e, onda su otsalo sve varijacije da li ću dodati topljenu čokoladu i orahe ili nešto drugo, svje je stvar ukusa
05.03.2010, 11:56
sporty mamaa
3211
Ja mislim da si ti to dobro uradila, valjda se i treba zgusnuti
05.03.2010, 13:53
ivanak
1767
Ja sam u ovom slučaju stavila margarin, jer piše u receptu. Iako je krema lijepša sa maslom, meni osobno. Ja ti mješam onom pjenjačom... ne znam kako se to kod vas kaže.
_____________________________
-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio
-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)
05.03.2010, 13:55
M kao Mama
5536
Ma, znam šta je pjenjača, ali drvena kašika je najbolja. Pogledaj sve kuhare profesionalce, svi mješaju tom drvenom, jer jedino od drvene ne gori ono što se mješa.
05.03.2010, 16:04
milenium
6133
ja isto mješam pjenjačom,jer onda krema prolazi kroz one rešetke i ravnomjerno se kuha.to ti i služi za to.javi kakav je kolač ispao
05.03.2010, 18:44
ivanak
1767
Evo muž došao sa informacijama. Da je super kolač... da liči na tortu dinastiju...
_____________________________
-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio
-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)
05.03.2010, 18:44
ivanak
1767
E tom pjenjačom sa rešetkama. Ona mi je super i baš za sve služi...
_____________________________
-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio
-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)
-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio
-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)
06.03.2010, 20:22
Lejla Ka
5544
Mlijeko + brašno = pudingasto, parilo se ne parilo. Nisi nigdje pogriješila.
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
07.03.2010, 16:24
idana_85
1752
Prije su zene, kad nije bilo gustina i zelatina koristile brasno...znaci sto je s brasnom kad se kuha, na pari, u mlijeku ili kako god mora se zgusnuti i biti kao pudnig...a i mislim da je to dobro,da je tako trebalo da ti ispadne
_____________________________
R, 08.10.2008.... A, 25.02.2014.
07.03.2010, 16:51
milenium
6133
idana,ja i sad više preferiram brašno,smatram da je zdravije nego neki tamo gustin ili želatin s masu nekih koncentrata
07.03.2010, 18:02
Lalana
866
ivanak, takva je i trebala ispasti krema, ne znam zasto se uopste brines.
< Poruku je uredio Lalana -- 7.3.2010 18:03:11 >
_____________________________
Moje tri srece...
09.03.2010, 08:43
M kao Mama
5536
IZVORNA PORUKA: mama alma RR
Ne, zna,
moje kreme koje pravim na pari uglavnom su od jaja, sećera običnog, vanila sećera, kašike gustina i onda to u mlijeku vrelom kuham, na tihoj vatri i pari, miješam isključivo drvenomom kašikom i stavljam uvijek puter, nikada margarin, jer imam osjećaj da margarin razvodni kremu, a kuham je sigurno i 20 minuta.
e, onda su otsalo sve varijacije da li ću dodati topljenu čokoladu i orahe ili nešto drugo, svje je stvar ukusa
Joj, koja sam glupača, neku noć pisala rodici recepr ta moju tortu sa hurmama, i tu ide ova krema što se kuha na pari, nigdje mlijeka, odmas se sjetim kako sam se ovdje obrukala, a zbunilo me jer jedan drugi kolač, koji također ima žutu kremu stavlja se sa mlijekom.