cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Kuhanje kreme na paru

clock-img

04.03.2010, 18:25

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Bok svima, ako je tema krivo namještena, odmah se ispričavam.

Danas sam pravila tortu u kojoj krema se kuha na paru i sastoji se od: 8 žumanjaka, 1/2 l mlijeka, 0,20 dag šećera u prahu, 3 vanilin šećera, 3 žlice brašna, 1 maslo.

Imam osjećaj da mi je krema ispala kao puding, odnosno obična krema koja se kuha sa mlijekom i gustinom. Zbog čega???

Ovakav sam ja radila: žumanjke sam tukla dobro dobro ( nestali su balončići, posvjetlili su i digla se smjesa), tomu sam dodala brašno u mlijeku ( u kojem je brašno bilo razumćeno ). U međuvremenu se mlijeko kuhalo u teći na paru. Prije nego što je imalo povrijeti dodala sam smjesu od žumanjaka. To sam sve lijepo miješala dok se nije zgusnulo, negdje oko 10 minuta - stegla se krema.
Ostavila sam da se hladi i dodala omekšali maslac sa šećerom u prahu. I sve to lijepo mješala dok se ponovno nije krema stegla, negdje oko 10 minuta.

Gdje sam falila? Trebala bi mi krema biti slična kremi kad praviš sa slatkim vrhnjem i želatinom da to poveže!!!! Ne znam kako bi drugačije objasnila.

_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

04.03.2010, 18:32

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

ja bi ovo pitanje stavila na
http://www.ringeraja.ba/forum/m_12063/mpage_12/key_/tm.htm

a meni se cini da ti nisi nigdje pogrijesila, vec da je bas onakva kakvi su sastojci
kad se jaje ubacuje u vruce treba paziti da se ne skuha
ali svejedno cim si brasno stavila to podsjeca napuding


_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

04.03.2010, 18:37

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

A čini mi se da je tako. Nisam je probala. To sam pravila mužu da nosi sutra na posao pa tako da neću ni moći probati. Čini mi se da je tako.

Drugačije je kad se kuha sama žumanjca sa šećerom i margarinom, a drugačije je kad se stavi malo mlijeka.


_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

04.03.2010, 18:39

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

ne pravim bas puding, ali kad bi pravila domaci tako bi nekako, tako da nemoj biti tuzna, kolac je sigurno uspio (istina da si ti htjela drugaciju kremu) ali bitno je da je ukusan

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

04.03.2010, 18:44

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

A takav je recept. I žena koja mi ga je dala u nje ispadne baš kao da se sami žumanjci kuhaju na pari.
Sad nisam sigurna jeli faljeno, ali me baš zanima kako drugi ljudi rade????

Pravila sam ja sam dosta torta samo sa žumanjcima i super mi je ispalo svaki put, tako da ne znam zašto sad ne bi bilo dobro.


_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

04.03.2010, 21:46

clock-img

milenium

pencil-img

6133

pa meni se čini da si ti sve dobro radila ako ti je recept takav.bitno da je se zgusnilo.ja kad kuham s mlijekom,najprije izmiksam žumanjca zatim ih odmag ubacim u mlijeko i mješam stalno na laganoj vatri dok se ne počme zgušnjavatiuser posted image

clock-img

05.03.2010, 11:32

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Eto tako sam i ja napravila. Vidjet ćemo popodne kakva je....

_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

05.03.2010, 11:52

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

Ne, zna,

moje kreme koje pravim na pari uglavnom su od jaja, sećera običnog, vanila sećera, kašike gustina i onda to u mlijeku vrelom kuham, na tihoj vatri i pari, miješam isključivo drvenomom kašikom i stavljam uvijek puter, nikada margarin, jer imam osjećaj da margarin razvodni kremu, a kuham je sigurno i 20 minuta.

e, onda su otsalo sve varijacije da li ću dodati topljenu čokoladu i orahe ili nešto drugo, svje je stvar ukusa

clock-img

05.03.2010, 11:56

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Ja mislim da si ti to dobro uradila, valjda se i treba zgusnutiuser posted image

clock-img

05.03.2010, 13:53

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Ja sam u ovom slučaju stavila margarin, jer piše u receptu. Iako je krema lijepša sa maslom, meni osobno.
Ja ti mješam onom pjenjačom... ne znam kako se to kod vas kaže.


_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

05.03.2010, 13:55

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

Ma, znam šta je pjenjača, ali drvena kašika je najbolja. Pogledaj sve kuhare profesionalce, svi mješaju tom drvenom, jer jedino od drvene ne gori ono što se mješa.

clock-img

05.03.2010, 16:04

clock-img

milenium

pencil-img

6133

ja isto mješam pjenjačom,jer onda krema prolazi kroz one rešetke i ravnomjerno se kuha.to ti i služi za to.javi kakav je kolač ispaouser posted image

clock-img

05.03.2010, 18:44

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Evo muž došao sa informacijama. Da je super kolač... da liči na tortu dinastiju...



_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

05.03.2010, 18:44

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

E tom pjenjačom sa rešetkama. Ona mi je super i baš za sve služi...

_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

05.03.2010, 19:39

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Istu ovaku ja imam pjenjaču, samo ovu veliku.

http://www.coolinarika.com/clanak/pjenjaca


_____________________________

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

06.03.2010, 20:22

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Mlijeko + brašno = pudingasto, parilo se ne parilo.
Nisi nigdje pogriješila.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

07.03.2010, 16:24

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

Prije su zene, kad nije bilo gustina i zelatina koristile brasno...znaci sto je s brasnom kad se kuha, na pari, u mlijeku ili kako god mora se zgusnuti i biti kao pudnig...a i mislim da je to dobro,da je tako trebalo da ti ispadne

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

07.03.2010, 16:51

clock-img

milenium

pencil-img

6133

idana,ja i sad više preferiram brašno,smatram da je zdravije nego neki tamo gustin ili želatin s masu nekih koncentratauser posted image

clock-img

07.03.2010, 18:02

clock-img

Lalana

pencil-img

866


ivanak, takva je i trebala ispasti krema, ne znam zasto se uopste brines. user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Lalana -- 7.3.2010 18:03:11 >


_____________________________

Moje tri srece...

clock-img

09.03.2010, 08:43

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536


IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Ne, zna,

moje kreme koje pravim na pari uglavnom su od jaja, sećera običnog, vanila sećera, kašike gustina i onda to u mlijeku vrelom kuham, na tihoj vatri i pari, miješam isključivo drvenomom kašikom i stavljam uvijek puter, nikada margarin, jer imam osjećaj da margarin razvodni kremu, a kuham je sigurno i 20 minuta.

e, onda su otsalo sve varijacije da li ću dodati topljenu čokoladu i orahe ili nešto drugo, svje je stvar ukusa




Joj, koja sam glupača, neku noć pisala rodici recepr ta moju tortu sa hurmama, i tu ide ova krema što se kuha na pari, nigdje mlijeka, odmas se sjetim kako sam se ovdje obrukala, a zbunilo me jer jedan drugi kolač, koji također ima žutu kremu stavlja se sa mlijekom.

Drago mi je da je kolač uspio.

Zadnji članci

article-img