cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Krvarenje izmedu dvije mjesecnice

clock-img

29.06.2011, 22:10

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

Drage moje forumasice, lijepi pozdrav.
Imam problem. user posted image
Sam naslov kaze..Krvarenje izmedu dvije mjesecnice..
U Bosni sam na odmoru..Ne znam je li prouzrokovano stresom, promjenom klime ili..user posted image
Nije obilno niti oskudno. Ne boli me nista.
Spremila sam caj od koprive jer negdje procitah da je on dobar za regulisanje menstrualnog ciklusa..Imam i brusnicu.
Strah me je otici doktoru pogotovo sad kako krvarim..
Je li imate neki savjet, iskustva..Help. user posted image

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

29.06.2011, 22:24

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Citala sam da se moze javiti  ponekad veoma slabo krvarenje izmedju dvije menstruacije i da to traje veoma kratko, dan ili dva i da je normalno. Zbog  preuranjene ovulacije. Isto tako kao sto sama kazes promjena klime, stres i sli mogu uticati na to krvarenje. Uglavnom prati ako traje dugo trebala bi se obratiti lijecniku, moze biti neka upala, cista i sl. Nadam se da je sve u redu user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 29.6.2011 22:25:02 >

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

29.06.2011, 22:35

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

krvarenje između 2 menstruacije ako je blago može biti ovulaciono ili probojno (kod pormećaja hormona)
ako je obilnije može biti preuranjena menstruacija
uzv pregled se može uraditi i tokom krvarenja i on  najbolje može pokazati uzrok krvarenja
brusnica je za urinarni trakt, za koprivu ne znam kako djeluje, a bilo koju varijantu macine trave ti ne bih preporučila da uzimaš napamet

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

29.06.2011, 22:48

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

Promjena klime, stres, drugaciji zrak, hrana, sve to utice.  Meni je to "normalno". Ja svaki put kad letim bilo gdje avionom, ja sljedeca 2 dana "krvarim".
Ja se ne bih brinila puno, osim ako dodje do obilnijeg krvarenja, eh onda pravac doktoru.

“It takes a long time to make it simple.”

clock-img

30.06.2011, 08:11

clock-img

sanela.asja

pencil-img

735

Sigurno poremecaj hormona,a moze i klima biti uzrok ja sam tako krvarila ali vrlo malo na pregledu mi otkrila ranicu na grlicu ona je krvarila

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

clock-img

30.06.2011, 08:16

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

ja jos dojim pa mi nije bas redovna i nedavno sam tako imala jace krvarenje poslije menst. 2 tjedna, i onda opet kasnije normalnu M. (s tim da je to krvarenje bilo malo oskudnije od M i krace trajalo)

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

30.06.2011, 08:16

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

user posted image

< Poruku je uredio helena_7 -- 30.6.2011 8:17:19 >

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

30.06.2011, 11:06

clock-img

Mamarica

pencil-img

185

Meni se to desavalo, npr. u vrijeme ovulacije imala bih oskudno krvarenje i to mi se ponekad i sada desi. Ja znam da mi je to uzrokovanom malim miomom kojeg imam vec duze vrijeme. Inace uzroci mogu biti mnogobrojni, npr. pucanje vodene ciste (i u tome sam ekspert, skoro svaki mjesec imam po jednu). Ja bih ti savjetovala da savladas strah i odes ginekologu, ima ih hvala Bogu dobrih, vjerovatno nije nista, ali sto da strahujes i sekiras se.

clock-img

06.07.2011, 23:12

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

Hvala vam mnogo.
Bila sam kod ginekologa. Hvala Bogu nije nista strasno..samo hormonski poremecaj usljed promjene klime. Dobila sam tabletice, krvarenje je prestalo.
Hvala vam jos jednom. user posted image

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

23.07.2011, 09:45

clock-img

Nunichi

pencil-img

4125

Eh evo teme za mene.
Krvarenje izmedju dvije men. ipak nije bilo od stresa.
Biohemijski spontani kaze dr. user posted image
Papa i kolposkopija losi, preporucena biopsija.
Ko da me neko zalio kantom vode.

Tako da uvijek treba otici do dr, pa bolje i bez veze da odemo nego da se zavucemo misleci da je do stresa ili klime.

clock-img

24.07.2011, 03:14

clock-img

klemzi

pencil-img

2988

Nunichi, nemoj se sikirati, biće to sve ok user posted image
Držim fige da sve loše što prije bude iza tebeuser posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

clock-img

24.07.2011, 21:39

clock-img

Nunichi

pencil-img

4125

Hvala klemzi user posted image

clock-img

24.07.2011, 21:42

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Nunichi

Eh evo teme za mene.

Tako da uvijek treba otici do dr, pa bolje i bez veze da odemo nego da se zavucemo misleci da je do stresa ili klime.

ebem mu misauser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.07.2011, 12:45

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

IZVORNA PORUKA: Nunichi

Eh evo teme za mene.

Nunichi, dobro je da znas sta je razlog. Ja sam obavila sve pretrage i hvala Bogu pa nije nista strasno..Svemu postoji lijek. Drzim ti fige i bice sve sasvim udure aBd. Cuvaj mi se.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

29.09.2011, 19:11

clock-img

emy24

pencil-img

222

meni se krvarenje pojavilo tacno na prvi dan plodnih dana,nije obilno,izgleda kao veca kapljica,ne boli menista i nemam nikavih tegoba,ali svakako cu se javiti doktoru

Emin & Ejna
23.04.2007.
26.07.2012

clock-img

29.09.2011, 21:18

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

Javi se ti doktoru, obavezno, duso..Ne mora znaciti da je nesto strasno ali ono da se smiris i opustis..Javi kako je bilo i kako se osjecas. Big hug.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

29.09.2011, 21:31

clock-img

reallove

pencil-img

5807

zenice,meni danas zaova se zali na nekakav iscjedak,kad je usla u kupatilo primjetila iscjedak onako kao krvav,imala je menstruaciju prije mozda 2 sedmice,nema nista da je boli samo eto taj iscjedak je zabrinuo,ja nema pojma sta bi moglo biti,predlozila sam joj da ode kod gin pa da vidimo,sta vi mislite,sta bi moglo biti

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

30.09.2011, 13:38

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

IZVORNA PORUKA: reallove

zenice,meni danas zaova se zali na nekakav iscjedak,kad je usla u kupatilo primjetila iscjedak onako kao krvav,imala je menstruaciju prije mozda 2 sedmice,nema nista da je boli samo eto taj iscjedak je zabrinuo,ja nema pojma sta bi moglo biti,predlozila sam joj da ode kod gin pa da vidimo,sta vi mislite,sta bi moglo biti

Mozda ovulatorno krvarenje..Mozda kakva cista sto je pukla..A mozda opet nista..
Bolje se je javiti cika doci pa neka on pogleda.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

30.09.2011, 13:46

clock-img

reallove

pencil-img

5807

I ja kontam da nije kakva cista,ali evo nagovaram je da odemo doktoru pa cemo vidjeti abd

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Zadnji članci

article-img