cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

Krv iz bebinog spolnog organa

clock-img

30.07.2011, 14:00

clock-img

La Alma

pencil-img

44

Sorry ako se ponavlja tema, ali ne pretragama je nisam nigdje nasla.

Naime, prije nekoliko dana sam primijetila kod svoje curice da joj se malo vise crveni spolni organ, odnosno dio rodnice, da bih ova 2 dana vidjela da je krv ustvari. Nije da ono bas krvari, nego malo se vidi okolo, kao vodenasta. user posted image je li se ikome ovo jos desilo i sta je upitanju?

clock-img

30.07.2011, 14:11

clock-img

mala86

pencil-img

2755

sve je to ok nemoj se brinut,znam da sam negdje citala,evo nasla sam i na netu

Može se javiti u prvim danima života u 10 % novorođenih djevojčica. Radi se više o tragovima krvi nego o pravom krvarenju.
Uvriježeno je mišljenje da je ova pojava posljedica djelovanja majčinih hormona koji preko posteljice ušli u dijete i imaju prolazni utjecaj na njegove spolne organe (sluznicu maternice). Postoji i drugačija mišljenja prema kojima su spolni hormoni nastali u organizmu novorođene djevojčice. Odmah nakon rođenja aktivirao bi se mehanizam koji upravlja radom jajnika i proizvode se spolni hormoni. Na ovaj način organizam bi provjeravao sposobnost organa za njihovu kasniju ulogu u reprodukciji u vrlo kratkom vremenu, a koji će se aktivirati kad za to nastupi primjeren trenutak u razvoju.
Radi se o potpuno bezazlenoj pojavi i nema razloga za paniku. Ova pojava nestaje sama po sebi kroz nekoliko dana. Važno je održavati primjerenu higijenu koristeći vodu i neutralni sapun ili poseban tekući sapun za bebe.
Ako su roditelji uznemireni mogu nazvati pedijatra koji će im rastumačiti o čemu se radi i dati savjet.

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

clock-img

30.07.2011, 20:07

clock-img

La Alma

pencil-img

44

Hvala ti na clanku, znam za to :) Ali maloj su 4,5 mjeseca

clock-img

30.07.2011, 20:14

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

kakve god da savjete dobijes curetka odvedi pedijatrici da budes mirna i javi nam sta je rekla...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Zadnji članci

article-img